استیو جابز استعفا داد: اپل بعد از استعفای مدیرعامل

BEHROOZ

مدیر بازنشسته
2010-01-01
2,398
13,727
در نهایت روزی که خیلی از طرفداران Apple دوست نداشتن بهش فکر بکنن، رسید. امروز استیو جابز طی یک نامه استعفای خودش رو به‌عنوان مدیرعامل شرکت اپل اعلام کرد، در این نامه آقای تیم کوک (Tim Cook) که قبل از این مسئول بخش فروش و مسائل مرتبط با آن در بخش جهانی اپل بود و نقش بسیار پررنگی را در این کمپانی به‌عهده داشت به‌عنوان مدیرعامل جدید پیشنهادی از طرف آقای جابز معرفی شد که بعد از ساعتی توسط اپل تایید شد. همینطور آقای جابز به‌درخواست خودش همچنان در بخش هیأت مدیره‌ی اپل به‌عنوان عضو ارشد فعالیت خواهد داشت و می‌توان گفت او هنوز در کمپانی فعالیت خواهد کرد، ولی به‌شکلی دیگر.
متن کامل نامه‌ی امروز صبح آقای جابز را در زیر می‌خوانید:
به هیأت مدیره‌ و جامعه‌ی اپل: من همیشه گفته‌ام که اگر روزی برسد که نتوانم به‌وضایف خودم عمل کنم و انتظارات را به‌عنوان مدیرعامل اپل برآورده کنم، اولین کسی خواهم بود که به‌شما اطلاع خواهم داد. متاسفانه آن روز فرا رسیده است. بدینوسیله استعفای خودم را به‌عنوان مدیرعامل اپل اعلام می‌کنم. همچنین علاقه‌مندم، اگر هیأت مدیره صلاح بداند، به‌عنوان عضو ارشد هیأت مدیره و هدایت‌کننده‌ی آن و یک کارمند اپل همچنان باقی بمانم. به‌عنوان جانشینم، من شدیدا شخص تیم کوک را به‌عنوان مدیرعامل جدید اپل توصیه می‌کنم. من باور دارم که روزهای روشن و پر از خلاقیت در انتظار اپل است. مشتاقانه منتظر تماشای این موفقیت و کمک به کمپانی در نقشی جدید هستم. من تعدادی از بهترین دوستانم را در اپل پیدا کردم، و از همه‌ی شما به‌خاطر سال‌های طولانی‌ای که توانستم درکنار شما به‌کار مشغول باشم تشکر می‌کنم. استیو​
همان‌طور که گفته شد، ساعتی بعد از استعفای آقای جابز دو درخواست او توسط اپل مورد تأیید قرار گرفت و تیم کوک به‌عنوان مدیرعامل جدید اپل معرفی شد. همچنین استیو جابز به‌عنوان عضو ارشد هیأت مدیره اعلام شد. اپل بدون شک موفقیت امروز خود را مدیون شخص استیو جابز است. او کمپانی اپل را به‌همراه استیو وزنیاک و رونالد وین ۳۵ سال پیش در گاراژ خانه‌ی خود تأسیس کرد. بعدها به‌دلیل اختلافاتی از کمپانی بیرون رفت. ولی در سال ۱۹۹۷ وقتی که اپل در یک‌قدمی ورشکستگی بود به اپل بازگشت. حالا با گذشت ۱۴ سال از بازگشت او به اپل، این کمپانی در بازار به باارزش‌ترین کمپانی جهان تبدیل شده. استیو جابز در سال ۲۰۰۴ به‌خاطر نوعی نادر از سرطان لوزالمعده مورد مداوا قرار گرفت. او از آن سال، سه‌بار به‌طور جداگانه به‌خاطر بیماری خود اپل را برای مدتی ترک کرد. در سال ۲۰۰۹، عمل پیوند کبد بر روی او انجام شد. آقای جابز در در مدتی که از بیماری خود رنج می‌برد، حداقل از نظر جسمی بسیار آسیب‌پذیرتر از قبل به‌نظر می‌رسید به‌طوریکه هرسال مردم و طرفداران اپل با دیدن او در کنفرانس‌های اپل بیشتر از خیلی چیزهای دیگر به لاغرتر شدن و ضعیف شدن او توجه می‌کردند. وقتی او برای آخرین بار کمپانی را برای مداوا در ماه ژانویه‌ی امسال ترک کرد، خیلی‌ها بر این باور بودند که نقش او دارد به‌سمت عضوی از هیأت مدیره تغییر می‌کند، او هنوز هم در کنفرانس‌ها حضور داشت ولی در بیشتر زمان کنفرانس‌ها، بقیه‌ی اعضای اپل برای حضار صحبت می‌کردند.

tim-cook.jpeg
تیم کوک​
اما تیم کوک، جانشین آقای جابز، در همه‌ی مدتی که او به‌دلیل بیماری کمپانی را ترک می‌کرد به‌عنوان جانشینِ موقتش در اپل شناخته می‌شد. او همینطور عضو هیأت مدیره‌ی کمپانی Nike است. آرتور لوینسون (Art Levinson) که بیش از ۱۰ سال عضو هیأت مدیره‌ی اپل بوده در نوشته‌ای بعد از توضیحاتی در مورد استعفای آقای جابز در مورد تیم کوک نوشت:
هیأت مدیره اطمینان کامل دارد که تیم، فردِ مناسب برای مدیرعامل بعدی اپل است. حضور ۱۳ ساله‌ی او در اپل همراه با عملکرد فوق‌العاده‌ای بوده و او نشان داده که استعداد قابل توجهی دارد و تا الان در همه‌ی وضایفش بهترین تصمیم‌ها را گرفته است.​
نکته‌ی قابل توجه دیگر این است که ساعتی بعد از اعلام استعفای آقای جابز، سهام کمپانی بزرگ اپل به‌میزان ۵٪ کاهش پیدا کرد.

بالا