asemon
مدیر بازنشسته
- 2009-10-06
- 1,116
- 1,245
- 63
'الکس لانستین'، مهندس ارشد شرکت امنیتی فایرآی که در تحقیقات مربوط به راستاک شرکت داشت می گوید: 'گمان نمی کنم افراد زیادی در اداره راستاک دخیل بوده باشند.'
شبکه راستاک از حدود 9 میلیون کامپیوتر تشکیل شده بود که بدون اطلاع صاحبانشان هرزنامه ارسال می کردند.
این شبکه قربانیان خود را از طریق وب سایت هایی که مانند تله عمل می کردند به دام می انداخت. با بازدید از این سایتها کامپیوتر قربانیان در اختیار این شبکه قرار می گرفت و برنامه ارسال هرزنامه بر روی آنها فعال می شد.
کدهای این برنامه شبیه به جملات چت یا پیام های اینترنتی بود. به همین دلیل ردیابی این شبکه بسیار مشکل شده بود. راستاک با قرار دادن این سرورها در مرکز آمریکا و نه در شهرهای بزرگ توانست مدت ها بدون این که توجهی جلب کند به کار خود ادامه دهد. روش کار زیرکانه این شبکه باعث شد تا انهدام آن سال ها طول بکشد.
نگهداری این سرورها برای راستاک ماهانه ده هزار دلار هزینه داشت.
لانستین می گوید تخمین درآمدی که گردانندگان این شبکه از طریق ارسال هرزنامه به دست آوردند آسان نیست، اما به نظر می رسد این درآمد نجومی بوده باشد.
دیسک هایی که از این مراکز ضبط شده به مؤسسه تشخیص هویت فرستاده شده است تا گرداننگان این شبکه را از روی آثار به جا مانده بر آن ها، شناسایی کنند.
فایرآی، مایکروسافت، فایزر و چند شرکت دیگر در تاریخ 16 مارس با حمله همزمان به مراکز داده راستاک در هفت شهر ایالات متحده، 96 سرور آن را که به منزله سیستم فرمان و کنترل راستاک عمل می کردند از کار انداختند.
از زمان حمله به سخت افزارهای این شبکه، میزان ارسال هرزنامه در جهان کاهش یافته است. با اقداماتی که شرکت مایکروسافت در این باره انجام داده، ایجاد چنین شبکه هایی در آینده مشکل خواهد بود.