Dtv واقعا" چیست؟


samandari

کاربر
2008-01-14
5
1
part 1
زمانی تنها نام تلویزیون در میان بود و همه، آنچه می دیدند تصاویری با کیفیت تقریبا یکسان بود.اما اکنون کیفیت تلویزیون با ورود فرمتهای جدید و با تفکیک پذیری بالا تغییر کرده است. SDTV ,EDTV ,HDTV ,480I ,576 i,576p ,1080i , اسکن تصاعدی،ویدئوی کامپوننت، ویدئوی کامپوزیت و غیره و غیره... همه از تکنولوژی های جدید برودکست می باشند.
بسیاری از مردم بر حسب آنچه از دیجیتال و فرمتهای پر مزیت آن شنیده اند،برای خرید محصولاتی چون تلویزیون و دوربین، متحمل هزینه سنگینی بابت چیزی که در اصل به هیچ کارشان نمی آید می شوند. در بازارهای اروپا،آمریکا و آسیای شرق دور به دلیل گسترش روزافزون برنامه سازی به روش DTV و پخش محلی دیجیتال، بنابر نیاز مشتری،فروش رادیو و تلویزیون دیجیتال رواج یافته است.این موج وسیع تولیدات و فروش به برخی کشورهای با تکنولوژی پایین نیز رسیده است.بطوریکه به عنوان مثال، در ایران، افراد، بدون آگاهی کافی از امکانات محصولات و بنابر زیبایی و تنها نام های تجاری آنها،اقدام به خرید می کنند. شخصی برای خرید یک دستگاه تلویزیون صفحه عریض HDTV هزینه سنگینی می پردازد ، غافل از آنکه کیفیت تصویر در این نوع تلوزیون هیچ تفاوتی با یک تلوزیون آنالوگ نداشته ، بلکه به دلیل نوع سیستم رایج در پخش تلوزیون ایران ، که آنالوگ می باشد ، کیفیت تصویر خرابتر هم می شود .
اگر احساس می کنید که کمی سردرگم شده اید ، صبور باشید تا بطور مشروح اصطلاحات رایج در دنیای امروز صدا و تصویر و نیز سیستم پخش رادیو تلوزیون را توضیح دهم بیایید در مورد مقدمات صحبت کنیم شما واقعا بهترین تصویر را در مقابل هزینه ای که می پردازید ، میخواهید . رسیدن به این مقصود وقتی امکان پذیر است که هم سیستم پخش صدا و تصویر و هم رادیو تلوزیون مشتری با هم یکنواخت و از نوع پیشرفته باشد .
 

samandari

کاربر
2008-01-14
5
1
آشنایی با سیستم PAL

تمام تلویزیون های موجود در ایران به یک طریق عمل می کنند. سیستم تلویزیونی در ایران ، سیستم پال می باشد.ما در این بحث به تشریح نوع عملکرد تلویزیون بر اساس استاندارد پال میپردازیم.

برای داشتن اطلاعات در گیرنده ،باید تمامی جزییات، توسط لامپ تصویر بازسازی شوند. میتوان بوسیله اشعه الکترونی از ابتدای صفحه تلویزیون هر فریم را با سرعتی مشخص بازسازی کرد اما با انجام این کار پهنای باند بزرگی برای اطلاعات مورد نیاز است.
تخصیص پهنای باند بزرگ به تصویر موجب به وجود آمدن مشکلات زیر می شود:

1.انتقال آن از یک نقطه به نقطه ای دیگر توام با اعوجاج خواهد بود.

2. آشکارسازی و تقویت یک سیگنال باند پهن بسیار مشکل است.

3. ازدیاد پهنای باند تصویر،سبب کاهش تعداد کانالها می شود.

سیگنال ویدئو، اطلاعات را به درون تلویزیون با نسبت ۲۵ فریم تصویر در هر ثانیه وارد می کند. می توان هر فریم را مانند یک عکس تصور کرد.اما آنقدر با سرعت نمایش داده می شوند که ظاهراً ، حرکتی متوالی و ادامه دار می شود.دقیقاً مانند کارتون های انیمیشن. هر فریم تصویر شامل حدود ۵۷۶ خط فعال از اطلاعات می باشد.حال یک فریم از تصویر خط به خط و در دو پروسه دنباله دار باید برروی صفحه تلویزیون شکل بگیرد.

به این منظور در اولین پروسه، اشعه الکترونیکی تمام خطوط فرد را از ۱ تا ۵۷۵ رج میزند. این عمل را از بالا تا پائین صفحه انجام می دهد و زمانی برابر ۵۰/۱ ثانیه طول می کشد.در پروسه دوم،اشعه،تمام خطوط زوج را از ۲ تا ۵۷۶ رج زده و این پروسه نیز ۵۰/۱ ثانیه وقت می گیرد.بنابر این رج زدن تمام ۵۷۶ خط یک فریم، زمانی معادل ۲۵/۱ ثانیه به طول می انجامد. به این فن نمایش تصویر، روش رج زدن در هم بافته یا interlacing scanning میگویند.




interlace.gif





همانطور که در شکل دیده می شود، عمل رج زدن تصویر در دو پروسه انجام می گیرد.

در آغاز، اشعه الکترونی از نقطه A شروع به رج زدن میدان اول( که شامل اعداد فرد می باشد)،میکند. هنگامیکه اشعه به انتهای میدان (نقطه b ) رسید،باید برای رج زدن میدان دوم( که شامل اعداد زوج می باشد )به ابتدای فریم تصویر باز گردد.در اینجا زمانی برای بازگشت اشعه در نظر گرفته می شود که به آن زمان بلنکینگ میدان گویند.مسیر بازگشت از b به c در زمان بلنکینگ اتفاق می افتد. در این زمان هیچ نوع اطلاعات تصویری حمل نمی شود.اشعه الکترونی میدان دوم را از c تا d رج میزند و به این ترتیب یک فریم کامل تصویر بازسازی می شود.
 

samandari

کاربر
2008-01-14
5
1
در مطلب قبل در مورد محاسن سیستم interlacing ونیز چگونگی تشکیل تصویربا این سیستم ،توضیح داده شد.اما سوال اینجا مطرح می شود که علت کنار گذاشتن interlacing و استفاده از سیستم های دیگر چیست؟
 
بالا