آموزش تعمير پاورهاي استارست سري Starsat x95 - x97

2007-06-19
1,872
19,341

سلام

با توجه به مشکلاتي که دوستان در مورد تعمير اين سري پاورها داشتند آي سي جايگزين اسيلاتور تغذيه که در بازار به وفور پيدا مي شود و نحوه جايگزين کردن آن را خدمت شما توضيح مي دهم .

آي سي فابريک روي اين مدل پاورها SG6848 با پکيج SOT-26 مي باشد .

با توجه به اينکه اين آي سي کمياب مي باشد ميتوانيد از نمونه هشت پايه اين آي سي با انجام تغييرات زير استفاده کنيد :

قبل از تغييرات :

Power Starsat x95-x97 _ SG6848 Before.jpg

بعد از جايگزين کردن آي سي :

Power Starsat x95-x97 _ SG6848 After.jpg

آي سي با پکيج SOT26

SOT26.jpg

آي سي با پکيج DiP8

DIP8.jpg

از آي سي هاي زير هم مي توانيد به عنوان جايگزين استفاده کنيد :

کد:
CR6848
CR6850
CR6851
LD7535
LD7550XL
OB2262MP
ON2263MP
SG5701TZ
SG6848T
SG6849
SG6858T
SG6859
SGP100
SGS100
SP6850S
SP6853S
SW2263

موفق باشيد .

پیوست‌ها

آخرین ویرایش:

1344Shahram

ناظم انجمن
2006-10-29
4,231
20,935
باتشکر از استاد گرامی چندتا سئوال دارم
1-آیا جامپر1 برداشته شده است؟
2-آیا فت 2n60 باید سرجایش بماند؟
3-اگرنیازی به برداشتن یا اضافه کردن قطعه ای هست لطفا توضیح دهید
درود دوست گرامی
دقت نکردید در این روش فقط 1یسی6پایه خراب هست که با یک ایسی8پایه تعویض میشود تغییرات دیگه ای نداره
باید فیوز نپریده باشه ومعمولا 2n60 هم سالم هست

2007-06-19
1,872
19,341
باتشکر از استاد گرامی چندتا سئوال دارم
1-آیا جامپر1 برداشته شده است؟
2-آیا فت 2n60 باید سرجایش بماند؟
3-اگرنیازی به برداشتن یا اضافه کردن قطعه ای هست لطفا توضیح دهید

سلام

از اين روش فقط وقتيکه آي سي شش پايه خراب شده باشه ميتونيد استفاده کنيد ، اگر کلا فت و فيوز و .... سوخته باشه بهتره از تاپيک زير استفاده کنيد :

جايگزين کردن آي سي 5M0380 در پاورهاي رسيورهاي استارست x95 - x97

davood2000

عضو فعال
2013-08-20
98
463
با سلام ودرود در تغذیه sr-95usb به مشکلی خوردم .در خروجی ولتی وجود ندارد طبق عکس قطعات زیر خراب است ولی در پشت برد 5 تا مقاومت smd هم هست که با تعجب تمامشون سوخته .البته روی برد تست کردم اگر اشتباه نکرده باشم .مشابه همین تاپیک در irantk.ir هم موجود بود که تاپیک بسته شده .حالا سوال اینکه در اون تاپیک اشاره شده بود که میشه بجای این 5 تا مقاومت smd با مقدار 3r6 یک مقامت تا.7 دهم گذاشت .حالا خواستم بدونم ایا موقع نصب روی برد باید همه پایه های سمت چپ رو به هم متصل کرد وبعد پایه های سمت راست روهمینطور و سپس بین اینها یک مقاومت 7 دهم یک وات گذاشت یا طریقه نصبش چطور است .در ضمن ممنون از servic manuel محترم ولی در پشت برد که من بازکردم 95usb از این ایسی که صحبتش هست موجود نیست .چون دست تعمیرکار دیگری بوده یعنی دستکاری شده ؟؟؟مشکل الان این رسیور عدم ولت در خروجی پاور است ممنون راهنمایی کنید ؟/

پیوست‌ها

2007-06-19
1,872
19,341
با سلام ودرود در تغذیه sr-95usb به مشکلی خوردم .در خروجی ولتی وجود ندارد طبق عکس قطعات زیر خراب است ولی در پشت برد 5 تا مقاومت smd هم هست که با تعجب تمامشون سوخته .البته روی برد تست کردم اگر اشتباه نکرده باشم .مشابه همین تاپیک در irantk.ir هم موجود بود که تاپیک بسته شده .حالا سوال اینکه در اون تاپیک اشاره شده بود که میشه بجای این 5 تا مقاومت smd با مقدار 3r6 یک مقامت تا.7 دهم گذاشت .حالا خواستم بدونم ایا موقع نصب روی برد باید همه پایه های سمت چپ رو به هم متصل کرد وبعد پایه های سمت راست روهمینطور و سپس بین اینها یک مقاومت 7 دهم یک وات گذاشت یا طریقه نصبش چطور است .در ضمن ممنون از servic manuel محترم ولی در پشت برد که من بازکردم 95usb از این ایسی که صحبتش هست موجود نیست .چون دست تعمیرکار دیگری بوده یعنی دستکاری شده ؟؟؟مشکل الان این رسیور عدم ولت در خروجی پاور است ممنون راهنمایی کنید ؟/

درود

بهتر هست از تاپیک زیر کمک بگیرید :

http://forum.irantksat.com/showthread.php?t=73493

avazeghoo

سرپرست بخش تعمیرات و فلش رسیور
2006-10-03
6,438
5,678

پیوست‌ها

farzad.

کاربر
2007-06-29
57
152
با سلام
دوستان پاور x95 usb کاهش ولتاژ داره مثلا به جای 5 ولت 4/5 ولت میده به جای 30 ولت 25 ولت میده به جای 22 ولت 20 ولت میده
همه خازن ها چک شده اپتوکوپلر و آی سی 431 هم تعویض شد ولی همچنان ایراد پابرجاست.
ممنون میشم راهنمایی فرمایید.آیا ممکنه مشکل از آی سی باشه 5M0380 ؟

حافظ محمد

سرپرست ارشد تالار ریسیور و تعمیرات
2010-08-15
1,678
5,542
با سلام
دوستان پاور x95 usb کاهش ولتاژ داره مثلا به جای 5 ولت 4/5 ولت میده به جای 30 ولت 25 ولت میده به جای 22 ولت 20 ولت میده
همه خازن ها چک شده اپتوکوپلر و آی سی 431 هم تعویض شد ولی همچنان ایراد پابرجاست.
ممنون میشم راهنمایی فرمایید.آیا ممکنه مشکل از آی سی باشه 5M0380 ؟

درود :

خیر نشتی خازنی میتونه این ایراد رو داشته باشه شما اون 2 عدد خازن ثانویه 1000uf10v رو عوض کردید؟ عوض کنید اگر جواب نداد پاور رو از مین برد جدا کیند و ولت گیری کنید آیا باز همان مقدار ولتاژ خروجیشه یا خیر .

farzad.

کاربر
2007-06-29
57
152
درود :

خیر نشتی خازنی میتونه این ایراد رو داشته باشه شما اون 2 عدد خازن ثانویه 1000uf10v رو عوض کردید؟ عوض کنید اگر جواب نداد پاور رو از مین برد جدا کیند و ولت گیری کنید آیا باز همان مقدار ولتاژ خروجیشه یا خیر .

سپاس
این ولتاژها وقتی پاور از مین برد جدا بود دارم
ولی وقتی پاور به مین برد متصل میشه ولتاژ از ولتاژ نامی حدود ۱ تا ۲ ولت افزایش پیدا میکنه به جز ولتاژ ۳/۳ ولت و ۵ ولت که حدوو ۰/۲ ولت و ۰/۵ ولت بیشتر میشه

حافظ محمد

2010-08-15
1,678
5,542
سپاس
این ولتاژها وقتی پاور از مین برد جدا بود دارم
ولی وقتی پاور به مین برد متصل میشه ولتاژ از ولتاژ نامی حدود ۱ تا ۲ ولت افزایش پیدا میکنه به جز ولتاژ ۳/۳ ولت و ۵ ولت که حدوو ۰/۲ ولت و ۰/۵ ولت بیشتر میشه

درودی دیگر:

خیلی خوب حالا رسیور با این حال میتونه وضعیت نرمالی داشته باشه مشکل چی هست ؟!
پیشنهاد میشه که ولتاژها رو با یک باکس ملتی متر دیگراندازه بگیرید گمان میرود باکستون خرابی باطری داشته باشه.

آخرین ویرایش:

farzad.

کاربر
2007-06-29
57
152

درودی دیگر:

خیلی خوب حالا رسیور با این حال میتونه وضعیت نرمالی داشته باشه مشکل چی هست ؟!
پیشنهاد میشه که ولتاژها رو با یک باکس ملتی متر دیگراندازه بگیرید گمان میرود باکستون خرابی باطری داشته باشه.
سپاس مجدد
اتفاقا من هم به خرابی ولتمتر شک کردم که تعویض کردم ولی نتایج خیلی نزدیک به هم بود
مشکل این هست که دستگاه روی بوت مانده و فایل فلش از سایت دانلود کردم ولی اکنون فقط چراغ قرمز پاور روشن میشه

2007-06-19
1,872
19,341
با درود

به پایه رفرنس آی سی tl431 یک سری مقاومت وصل هست که معمولا خیلی دقیق هستند ، مثلا به جای مقاومت چهار رنگ مقاومت پنج رنگ استفاده شده ...

با تغییر در این مقاومت ها میتونید ولتاژ رو کم و زیاد کنید ، بهتره به دیتاشیت آی سی 431 مراجعه کرده و اونو مطالعه کنید .

برای مشکل بوت هم اگر ولتاژ درست بود باید از آپدیت زیر استفاده کنید .

نحوه استفاده هم به این صورت هست که فایلو داخل لودر قرار میدید و بعد کلید استارت رو میزنید بعد میکروسویچ پاور روی دستگاه رو نگه میدارید و دستگاه رو به برق میزنید یا از کلید پشت روشن می کنید و صبر می کنید تا لودر شروع به آپدیت کنه وقتی روی یک درصد رفت دستتونو از روی میکروسویچ بردارید و صبر کنید کار آپدیت تموم بشه ...

پیوست‌ها

حافظ محمد

2010-08-15
1,678
5,542
سپاس مجدد
اتفاقا من هم به خرابی ولتمتر شک کردم که تعویض کردم ولی نتایج خیلی نزدیک به هم بود
مشکل این هست که دستگاه روی بوت مانده و فایل فلش از سایت دانلود کردم ولی اکنون فقط چراغ قرمز پاور روشن میشه

درودی دیگر :

شما قبل از تزریق فایل ارسالی اخیر توسط مدیریت محترم که مربوط به همین موضوع بوده نوک هویه داغ را روی کریستال فلزی بصورت چند جا در مجموع حدود 10 ثانیه قرار بدید و گرما بدید بعد بلا فاصله رسیور رو به برق بزنید و ببینید آیا تغییراتی هم ایجاد میشه؟

farzad.

کاربر
2007-06-29
57
152
سپاس مجدد
چون با فایل فلش دانلود شده از سایت کلا دستگاه خاموش بود و فقط چراغ قرمز پاور روشن بود فایل فلش اولیه خودش رو مجدد پروگرام کردم.بعد از فلش کردن گزینه بوت چشمک زن با 4 عدد صفر چشمک زن شد
ولی موفق نشد فایل شما رو به وسیله لودری که همراش بود تزریق کنم
شاید چون از لب تاب استفاده میکنم این مشکل پیش اومده باشه ولی روی لودر تیک گزینه آداپتور usb-232 رو هم زدم تغییری نکرد

آخرین ویرایش:

farzad.

کاربر
2007-06-29
57
152
سپاس مجدد
بعد از پروگرام فلش اولیه خودش کریستال رو به جای نوک هویه هیتر گرفتم که دستگاه کاملا روشن شد
برای عیب یابی دقیق تر دفعه بد با نوک هویه کریستال رو گرم کردم که روشن نشد
بخش بخش خازن های الکترولیت مین برد رو گرم کردم تا این که یه جایی رسیدم روشن شد
هنوز مطمئن نیستم که ایراد از خازن هست یا نه
سی پی یو و رم هم هیتر کشی کردم

بالا