ترفندهای ویندوز در این تاپیک


DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
بهینه سازی و تمیز کردن قطعات کامپیوتر
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=58 [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]مطمئنأ حفاظت از اجزای داخلی و خارجی کامپیوتر امر ضروری و اجتناب ناپذیری است. پاکیزگی اجزا نیز یکی از همین امور حفاظتی است. عدم دانستن چگونگی نظافت اجزای کامپیوتر ممکن است خسارت چشمگیری را به آنها وارد کند. اکنون قصد داریم تا برای شما روش های بهینه سازی و تمیزکاری کامپیوتر را برای تک تک اجزای آن شرح دهیم. مطمئن باشید با دانستن و عمل کردن به این ترفندها تا حد بسیار زیادی طول عمر این قطعات را بالا خواهید برد. [/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif][/FONT]

زماني که نياز داريد تا کامپيوتر را تميز کنيد بستگي به محيطي دارد که کامپيوتر در آن کار ميکند مثلا کامپيوترهايي که در اماکن عمومي کار ميکنند بايد هر ماه تميز شوند. اما کامپيوترهايي که در منزل مورد مصرف قرار ميگيرد شايد در يک فاصله زماني6ماهه نياز به تميزکاري داشته باشند. اگر هنگام کار با کامپيوتر سيگار ميکشيد يا محيط کار کامپيوتر، پرگرد و خاک است بايد هر دو ماه يکبار آنرا تميز کنيد. اما بطور معمول توصيه ميکنم تا هر6ماه يکبار کار تميزکاري داخل کامپيوتر انجام شود. هنگام تميزکاري داخل کامپيوتر شديدا توصيه ميکنم که از جاروبرقي براي تميزکردن قطعات داخلي کامپيوتر استفاده نکنيد چون جاروبرقي توليد الکتريسيته ساکن ميکند که براي قطعات الکترونيکي داخل کامپيوتر فوق العاده خطرناک است و احتمال خرابي کامپيوتر را بشدت بالا ميبرد. جاروهاي باطري دار کوچکي مخصوص تميزکردن داخل کامپيوتر وجود دارد که در صورت نياز ميتوانيد از آنها استفاده کنيد. توصيه من بهره گيري از اسپري هواي فشرده است که ميتوانيد از فروشگاههاي قطعات الکترونيکي تهيه کنيد. اما قسمت بيروني بدنه کامپيوتر ميتواند بوسيله جاروبرقي تميز شود.

يادتان باشد که هيچوقت مايع تميز کننده را مستقيما به قطعات داخلي اسپري نکنيد و اگر لازم است که از مايع استفاده کنيد ابتدا آنرا روي پارچه بريزيد و پارچه را روي آن بخش بکشيد.

هنگام تميز کردن کامپيوتر بايد حتما دستگاه را خاموش کرده و کابل برق را از پريز جدا کنيد.

هيچوقت داخل کامپيوتر را با آب، خيس نکنيد.

براي تميز کردن کامپيوتر نياز به پارچه، آب، الکل سفيد، مايع ظرفشويي، جاروي برقي براي تميزکردن بيرون کامپيوتر، گوش پاک کن، اسفنج، قلم مو، جارو باطري دار مخصوص و البته دستبند ضد الکتريسته ساکن داريد.

در اولين قدم کامپيوتر را خاموش کرده و آنرا از برق بيرون بکشيد. ابتدا قسمت بيروني بدنه کامپيوتر را با جاروبرقي تميز کنيد و تمام درزها و منافذ عبوري هوا را تميز کنيد. سپس ميتوانيد قسمت بيروني بدنه کامپيوتر را با پارچه آغشته به آب و کمي مايع ظرفشويي تميز کنيد. مطمئن شويد که تمام درزها و راههاي عبوري هوا از مو و گرد و غبار تميز شود.

حال بدنه کامپيوتر را باز کنيد تا قسمتهاي داخلي کامپيوتر در رويت قرار گيرد. به CPU نگاه کنيد. توجه کنيد که غبار ميتواند در وراي پنکه و لابلاي رادياتور سي پي يو خود را پنهان کند. ممکن است بدنتان حاوي الکتريسيته ساکن باشد. توصيه ميکنم تا از يک عدد دستبند ضدالکتريسيته استفاده کنيد. آنرا به مچ دستتان ببنديد و سر ديگر آنرا به جايي وصل کنيد که الکتريسيته را به زمين تخليه کند مانند لوله آب، بدنه ميز فلزي،... اين دستبند را ميتوانيد از مغازه هاي فروش قطعات الکترونيکي تهيه کنيد. حال ميتوانيد قلم مو را برداشته و به آرامي و با دقت حواس CPU را تميز کنيد تا خاک و گرد و غبار از لابلاي رادياتور و پنکه خارج شود.

به روي مادر برد نگاه کنيد و هرجا گرد و غبار ديديد آنرا با قلم مو برداريد. حين اين کار بسيار مراقب باشيد تا قطعات کوچک مخصوصا جامپرها را جابجا نکنيد. بعد از آن ميتوانيد از اسپري هوا استفاده کنيد تا گردوغبار تميز شود. هنگام استفاده از اسپري مراقب باشيد که آنرا سرپا نگهداريد و هنگام مصرف کج نکنيد که ممکن است مايع از آن خارج شود و روي قطعات بپاشد. بدين ترتيب خطر خرابي قطعات افزايش مييباد. جهت اسپري کردن را طوري تنظيم کنيد که هوا بتواند گردوغبار را بسمت بيرون بدنه کامپيوتر فوت کند. نهايتا جاروي کوچک باطري دار مخصوص تميزکاري کامپيوتر را مصرف کنيد تا گردهاي باقيمانده را بمکد. مجددا توصيه اکيد ميکنم که هرگز از جاروي برقي معمولي براي تميز کردن داخل بدنه کامپيوتر استفاده نکنيد زيرا اين نوع جاروبرقيها توليد الکتريسيته ساکن ميکند که خطر خرابي قطعات داخل کامپيوتر را بشدت افزايش ميدهد.

حال زمان مناسبي است تا پنکه ها و فن هاي داخل بدنه را نيز تميز کنيد. هنگام جاروکردن داخل بدنه کامپيوتر هم بسيار مراقب باشيد که قطعات کوچک روي ماردبرد مانند جامپرها جابجا نشوند. توجه به پاور يا همان منبع تغذيه نيز اهميت بسياري دارد. پنکه آنرا با صبر و حوصله تميز کنيد و سعي کنيد خاک را از پره هاي پنکه آن تميز نماييد.

براي تميز کردن داخل CD-Drive توصيه ميکنم از ابزار مخصوص اين کار استفاده کنيد که در مغازه هاي کامپيوتري بفروش ميرسد. کيتهاي مخصوص تميزکردن CD-DRIVE را تهيه و مصرف کنيد. اگر تجربه بيشتري با کامپيوتر و امور فني آن داريد ميتوانيد اين درايو را باز کرده و با گوش پاک کن آغشته به الکل سفيد داخل آنرا تميز کنيد اما براي افراد کم تجربه اين عمل به هيچ عنوان توصيه نميشود.

براي تميز کردن CD ميتوانيد از پارچه نرم آغشته به آب استفاده کنيد و سطح زير آنرا بصورت دوراني از مرکز بسمت خارج تميز کنيد. اگر آلودگي بخصوصي در سي دي ديده ميشود که با آب تميز نميشود ميتوانيد براي آن قسمت از کمي الکل سفيد استفاده کند.

براي تميز کردن درايو فلاپي نيز ميتوانيد از کيتهاي آماده اينکار استفاده کنيد که در مغازه هاي فروش وسايل کامپيوتري عرضه ميشود. در اين مرحله نيز اگر تجربه کار فني با کامپيوتر داريد ميتوانيد درايو را باز کرده و با گوش پاک کن آغشته به الکل هدهاي خواندن/نوشتن و بازوهاي درايو را به دقت و آرام تميز کنيد. هنگام تميز کردن هدها يادتان باشد که آنها را از جاي خود بيرون نبريد که اگر قفل کند ديگر کار نخواهد کرد. براي افراد کم تجربه در کارهاي فني کامپيوتر بازکردن درايو را به هيچ عنوان توصيه نميکنم.

هاردديسک عملا تميزکردن فيزيکي ندارد زيرا تکنولوژي آن بسيار بالاست و نبايد آنرا باز کرد. تميز کردن آن در واقع عمل ديفراگ است که از طريق برنامه انجام ميشود.

براي تميز کردن شيشه مانيتور ميتوانيد از تميزکننده شيشه معمولي که در خانه استفاده ميکنيد کمک بگيريد. فقط بايد مطمئن شويد که مانيتور حتما خاموش باشد و آنرا از برق بکشيد. اين مايع تميزکننده را ابتدا به يک پارچه بدون پرز اسپري کنيد و پارچه را بروي شيشه بکشيد. با جاروبرقي تمام راههاي عبوري هوا را بخوبي تميز کنيد. توصيه اکيد ميکنم از قرار دادن هر نوع کاغذ و کتاب برروي مانيتور مخصوصا بخشهاي تهويه مانيتور هنگام کار بشدت اجتناب کنيد که نه تنها ميتواند باعث خرابي مانيتور شود بلکه احتمال آتش گرفتن آنرا افزايش ميدهد. بدنه مانيتور را ميتوانيد با پارچه آغشته به آب و مايع ظرفشويي بخوبي تميز کنيد.

اما اگر مانيتورتان LCD است روش کار اندکي فرق ميکند. اين مانيتورها از شيشه ساخته نشده اند لذا هيچوقت هيچ مايعي را مستقيما بروي آن اسپري نکنيد و از دستمال کاغذي از هر نوع براي تميز کردن آن استفاده نکنيد که باعث خش افتادن بروي صفحه آن ميشود. اگر ميخواهيد صفحه مانيتور LCD را تميز کنيد پيشنهاد ميکنم از يک پارچه کتان نرم خشک استفاده کنيد. اگر صفحه مانيتور بخوبي تميز نشد ميتوانيد کمي الکل به پارچه بزنيد و صفحه مانيتور را با آن تميز کنيد. [FONT=Arial (Arabic)][/FONT]
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
هرچی ترفند میخوای درمورد امنیت بیو تو کاکو

در اینجا مقالات آموزشی ترفندهای امنیت را می زارم
با تشکر از شما
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
دیگر از طریق ایمیل ویروسی نشوید!!!
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 یکی از ساده ترین روشهای هکرها و ویروس نویسان ، استفاده از پست الکترونیکی یا ایمیل برای به خطر انداختن امنیت کاربران است. این روش هر اندازه که ساده صورت میگیرد به همان سادگی نیز قابل تشخیص است. چرا که تنها با متون خاص شما را ترقیب به دریافت فایل الصاقی یا کلیک روی یک لینک میکنند. در این ترفند قصد داریم دست این افراد را برای شما رو کنیم تا دیگر به ساده ترین شکل دچار مشکلات امنیتی نشوید.



يك مشكل بسيار گسترده در اينترنت وجود دارد و آن پيغامهاي الكترونيكي كه در مورد يك ويروس هشدار مي دهند و اين هشدار در مورد يك email با يك عنوان ( subject ) مشخص مي باشد كه اين email ها ويروس هاي خطرناك هستند و به كامپيوتر شما آسيب مي رسانند.
مثال:
Please do not open up any mail that has this title.
It will erase your whole hard drive. This is a new
e-mail virus and not a lot of people know about
it, just let everyone know, so they won't be a victim.
Please forward this e-mail to you friends!!!
Remember the title: JOIN THE CREW.
مثال ديگر:
Subject: VIRUS WARNING VERY IMPORTANT
Please read the following message we received from a client.
If you receive an email titled "It Takes Guts to Say 'Jesus'"
DO NOT open it. It will erase everything on your hard drive. So, you must delete it.
Forward this E-MAIL out to as many people as you can. This is a new, very
malicious virus and not many people know about it. This information was
announced yesterday morning from IBM; please share it with everyone
that might access the internet. Once again, pass this along to EVERYONE in
your address book so that this may be stopped. AOL has said that this is
a very dangerous virus and that there is NO remedy for it at this time.
Please practice cautionary measures.
اگر شما email اي مانند اين ديديد آن را براي كسي نفرستيد! ويروسهاي "Jion The Crew" و "It Takes Guts to Say 'Jesus'" شوخي هستند! ويروسهاي شوخي ديگري وجود دارند مانند:
"Win a Hliday" , "AOL4Free" , "Pen Pal Greetings", "ghost" , "Deeyenda"
و بد نام ترين آنها "Good times" است.
ويژگيهاي اخطار ويروسهاي شوخي:
  • <LI dir=rtl>
    تأكيد بسيار
    <LI dir=rtl>
    يك هشدار كه ويروس فقط با باز كردن پيغام فعال مي شود ( شما نمي توانيد فقط با باز كردن يك پيفام آلوده شويد مگر اينكه يك پيوست ( attachment ) را باز كنيد.
    <LI dir=rtl>
    كلمات « اين يك ويروس جديد است كه بسياري از مردم آن را نمي شناسند » در آن ديده مي شود
    <LI dir=rtl>
    دستور العملها به شما مي گويند كه با دنبال كردن يك لينك آن را برايكسانيكه مي شناسيد بفرستيد.
  • با اشاره به اينكه ويروس روز قبل بوسيله يك شركت يا گروه كامپيوتري معتبر مانند "IBM" يا "Microsoft' و يا ... اعلام شده است مي خواهند هشدار خود موجه جلوه دهند.
در اينجا يك مثال از يك هشدار حقيقي در مورد ويروس وجود دارد:
Hi all,
There is a virus (a "worm", actually) currently doing the rounds that
comes packaged in a file called PrettyPark.exe attached to an email.
Apparently it has been around since May last year, but has proliferated
recently and is currently by far the most "popular" subject of enquiries
at Symantec's anti-virus research center.
The usual rules apply: don't open it.
Information (including a fix if you are infected) is available at this
site:
http://www.symantec.com/avcenter/venc/data/prettypark.worm.html
Good luck, Take care.

ويژگيهايي كه نشان مي دهند اين ويروس مربوط به يك ويروس واقعي است عبارتند از :
  • <LI dir=rtl>
    پيغام به شكل ساده و زبان منطقي و مستدل بيان شده است ( بدون هيچگونه بزرگنمايي در لغات )
    <LI dir=rtl>
    پيغام در مورد باز كردن يك بايل الصاقي ( attachment ) هشدار ني دهد
    <LI dir=rtl>
    پيغام آدرس سايت معتبري را مي دهد كه در آن مي توانيد در مورد ويروس اطلاعات بيشتري پيدا كنيد.
    <LI dir=rtl>
    در پيغام اطلاعاتي در مورد اينكه اگر كامپيوتر شما آلوده به ويروس شد چه كار بايد انجام دهيد به شما اطلاعاتي ميدهد.
  • در پيغام از شما خواسته نمي شود كه آن را براي كسي بفرستيد.
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
آنتی ویروس های آنلاین اینترنتی
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 یکی از مشکلاتی که کاربران به ویژه کاربران ایرانی دارند استفاده از آنتی ویروس ها برای اسکن کردن سیستم خود از وجود ویروس است. مشکلاتی از قبیل حجم زیاد نرم افزارهای آنتی ویروس ، نیاز به کرک کردن برای استفاده کامل و ... . در این ترفند قصد داریم چندین سرویس آنلاین را به شما معرفی کنیم که با بهره گیری از آنها میتوانید بدون نیاز به نرم افزار آنتی ویروس خاصی ، سیستم خود را از طریق اینترنت و به شکلی کاملأ رایگان اسکن کنید.

برای استفاده از این سرویس ها ، کافی است به سایتهای زیر رفته و از قابلیتهای موجود استفاده کنید:

http://www.tarfandestan.com/
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
متداولترين اشتباهات كاربران در هنگام کار با
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 در این ترفند قصد داریم به معرفی متداول ترین اشتباهات کاربران در تمامی سطوح دانسته ها بپردازیم. بیشتر این اشتباهات به مسائل امنیتی مربوط میشود. نصب بی رويه نرم افزار خصوصأ نرم افزارهائی كه از طريق اينترنت دريافت می گردد ، كليك بر روی دكمه OK در يك جعبه محاوره ای كه ممكن است باعث تغيير تنظيمات يك برنامه و در نهايت رفتار يك كامپيوتر و حتی در برخی موارد از كارافتادن سيستم گردد ،* نمونه هائی اندك در اين زمينه می باشند. پیشنهاد میکنیم این ترفند را حتما با دقت مطالعه بفرمایید چرا که ممکن است شما نیز این اشتباهات را مرتکب شوید و خودتان بی خبر باشید!

<LI dir=rtl>اتصال كامپيوتر به برق بدون استفاده از يك سيستم حفاظتی به منظور كنترل نوسانات جريان برق : عدم رعايت اين موضوع می تواند باعث صدمه فيزيكی به كامپيوتر و از بين رفتن داده موجود بر روی آن گردد . برخی از كاربران اين تصور را دارند كه صرفا" پس از بروز يك شوك الكتريكی قوی احتمال بروز مشكل برای سيستم وجود خواهد داشت . ضمن رد اين برداشت ، می بايست به اين نكته اشاره گردد كه هر چيزی كه بتواند در سيگنال های الكتريكی وقفه ای را ايجاد و جريان برق را مجددا" از ابتدا آغاز نمايد ، می تواند باعث سوزاندن قطعات كامپيوتر گردد . استفاده از برخی وسايل برقی ، خصوصا" دستگاه هائی* نظير سشوار و هيتر كه به ولتاژ بالائی نياز دارند ، می تواند باعث ايجاد نوسانات شديد گردد . پس از قطع جريان برق و اتصال مجدد آن نيز ممكن است تا رسيدن به يك سطح ولتاژ مطلوب ، زمانی بطول انجامد ( هر چند اندك ) و در همين فاصله ممكن است مشكلات خاصی برای برخی از دستگاه ها ايجاد گردد .
برای حفاظت سسيستم در مقابل خرابی ناشی از نوسانات شديد جريان برق ، می بايست از يك محافظ مناسب استفاده نمود . استفاده از ups ( برگرفته از Uninterruptible Power Supply ) در بسياری از موارد نسبت به دستگاه های محافظ ترجيح داده شود ،* چراكه اين نوع دستگاه ها دارای امكانات مناسبی می باشند كه می توان عليرغم قطع جريان برق همچنان از كامپيوتر استفاده و در صورت لزوم سيستم را بطور موفقيت آميز خاموش نمود .

<LI dir=rtl>استفاده از اينترنت بدون فايروال : تعداد زيادی از كاربران ( خصوصا" كاربرانی كه از طريق منزل به اينترنت متصل می شوند ) ، كامپيوتر خود را به مودم متصل و بلافاصله از اينترنت استفاده می نمايند ، بدون اين كه نسبت به اين موضوع آگاهی داشته باشند كه خود را در معرض چه تهديداتی قرار داده اند . هر كامپيوتر متصل به اينترنت می بايست با بكارگيری فايروال ، حفاظت گردد . فايروال ، می تواند بخشی درون مودم / روتر و يا يك دستگاه جداگانه باشد كه بين مودم /روتر و كامپيوتر قرار می گيرد و يا يك نرم افزار خاص باشد كه بر روی كامپيوتر نصب می گردد (نظير فايروال ارائه شده به همراه ويندوز XP ) . نصب يك فايروال به تنهائی كافی نبوده و می بايست پيكربندی آن را با رعايت مسائل امنيتی انجام داد .
<LI dir=rtl>قصور در اجراء و يا بهنگام سازی نرم افزارهای آنتی ويروس و آنتی spyware : بدون شك ، برنامه های آنتی ويروس دارای يك نقش اساسی به منظور ايمن سازی يك كامپيوتر می باشند . به دنبال نصب اينگونه نرم افزارها ممكن است كاربران با مشكلات خاصی در خصوص اجرای برخی برنامه های كامپيوتری مواجه و يا به منظور نگهداری و بهنگام سازی آنان هزينه های خاصی را متقبل شوند ، ولی مسائل فوق نمی تواند دلايل قانع كننده و منطقی به منظور عدم نصب و بهنگام سازی يك نرم افزار آنتی ويروس بر روی سيستم باشد . برنامه های مخرب كه نرم افزارهای آنتی ويروس آنان را به عنوان ويروس ، تروجان و يا كرم ها تشخيص خواهند داد ، علاوه بر اين كه ممكن است مشكلات خاصی را برای يك سيستم ايجاد نمايند ، می تواند يك شبكه كامپيوتری را نير با مشكلات عديده ای مواجه نموده و حتی باعث از كارافتادن سرويس های شبكه گردند .
spyware ، نوع ديگری از تهديدات فزاينده در عصر حاضر می باشند كه بر روی كامپيوتر كاربران و بدون آگاهی آنان نصب و اقدام به جمع آوری اطلاعات و ارسال آنان به يك مكان ديگر می نمايند . برنامه های آنتی ويروس ، اغلب قادر به تشخيص و برخورد مناسب با اين نوع برنامه های مخرب نمی باشند ، بنابراين می بايست از يك نرم افزار اختصاصی تشخيص spyware استفاده گردد .

<LI dir=rtl>نصب و uninstall برنامه های مختلف خصوصا" نسخه های beta : تعداد زيادی از كاربران كامپيوتر تمايل دارند كه از آخرين فن آوری ها و نرم افزارهای موجود استفاده نمايند . اين گروه از كاربران، همواره اقدام به نصب نسخه های جديد نرم افزارها بر روی سيستم خود می نمايند . نسخه های beta معمولا" رايگان می باشند و اين فرصت را در اختيار كاربران علاقه مند قرار می دهند كه قبل از ارائه نسخه نهائی كه اكثر كاربران با آن كار خواهند كرد ، با ويژگی ها و پتانسيل های آن آشنا شوند . همچنين ، امروزه می توان نرم افزارهای shareware و freeware متعددی را در اينترنت يافت كه كاربران علاقه مند و كنجكاو را ترغيب به دريافت و نصب آنان بر روی سيستم بدون توجه به مسائل امنيتی می نمايد .
به موازات افزايش تعداد نرم افزارهای نصب شده و يا متعاقب آن uninstall كردن آنها ، احتمال بروز مشكلات متعددی برای كاربران وجود خواهد داشت . حتی در صورتی كه نرم افزارهای اشاره شده قانونی باشند ، با نصب و uninstall آنها ، ممكن است برای ريجستری مشكل ايجاد گردد چراكه تمامی برنامه های uninstall قادر به حذف تمامی تنظميات انجام شده در ريجستری نمی باشند. مشكل فوق ، در نهايت كند شدن سيستم را به دنبال خواهد داشت .
پيشنهاد می گردد *، صرفا" برنامه هائی را كه ضرورت استفاده واقعی از آنان احساس و از عملكرد آنان اطمينان حاصل شده است را بر روی سيستم نصب نمود. همچنين ، می بايست تعداد دفعات نصب و uninstall نرم افزار را به حداقل مقدار ممكن رساند .

<LI dir=rtl>پركردن فضای ذخيره سازی هارد ديسك و تقسيم آن به بخش های مختلف (fragmentation) : يكی از نتايج نصب و uninstall كردن برنامه ها و يا اضافه و حذف داده ، fragmentation ديسك است . علت بروز مشكل فوق به ماهيت و روش ذخيره اطلاعات برمی گردد . در يك ديسك جديد ، از بخش های پيوسته و پشت سرهم ( موسوم به كلاستر ) در زمان ذخيره يك فايل استفاده می گردد . در صورتی كه اقدام به حذف فايلی گردد كه پنج كلاستر را اشغال كرده است و در ادامه فايل جديدی را ايجاد نمائيم كه به هشت كلاستر جهت ذخيره شدن نياز داشته باشد ، پنج كلاستر اوليه به آن اختصاص داده شده و سه كلاستر ديگر از بخش ديگری بر روی ديسك به آن اختصاص داده می شود . بدين ترتيب ، اطلاعات موجود در فايل در دو مكان متفاوت ذخيره می گردند . در ادامه و به منظور دستيابی به فايل ، هدهای هارد ديسك می بايست با قرار گرفتن در مكان های مختلف اقدام به بازيابی اطلاعات يك فايل نمايند . بدين ترتيب ، سرعت دستيابی به فايل كاهش و در صورتی كه فايل اشاره شده مربوط به يك برنامه باشد ، سرعت آن برنامه نيز كاهش خواهد يافت .
برای استفاده از برنامه disk defragmenter در ويندوز می توان از مسير Programs | Accessories | System Tools برنامه را فعال و يا از ساير برنامه های موجود استفاده نمود . برنامه های فوق با سازماندهی مجدد فايل ها ، آنها را حتی المقدور در مكان های پشت سرهم قرار خواهند داد . بدين تريتب ، سرعت دستيابی به اطلاعات ذخيره شده بر روی هارد ديسك افزايش خواهد يافت .

باز كردن تمامی ضمائم همراه نامه های الكترونكيی : فايل های ضميمه ارسالی همراه يك email می تواند مشكلات امنيتی متعددی را برای كاربران ايجاد نمايد. حذف اطلاعات موجود بر روی سيستم و يا ارسال ويروس برای افرادی كه آدرس آنان در ليست تماس می باشد از جمله مشكلات فوق می باشد . متداولترين فايل های ضميمه خطرناك ، فايل هائی اجرائی (فايل هائی كه توان اجرای كد را دارند) با انشعاب exe . و يا cmd . می باشند . فايل هائی كه خود توان اجرای مستقيم را ندارند نظير فايل های doc . برنامه word و يا فايل های xls . برنامه اكسل ، نيز می توانند حاوی كدهای مخرب باشند . اسكريپت ها ( Vbscript ,javaScript و فلش ) نيز مستقيما" اجراء نمی شوند ولی می توانند توسط ساير برنامه ها اجراء شوند .
برخی از كاربران اين تصور را دارند كه فايل های متن با انشعاب txt . و يا فايل های گرافيكی (gif, .jpg, .bmp .) ايمن می باشند ولی همواره اينچنين نخواهد بود . انشعاب يك فايل می تواند جعل شود و مهاجمان از تنظيمات پيش فرض ويندوز كه انشعاب فايل های متداول را نمايش نمی دهد ، سوء استفاده نمايند . به عنوان نمونه ، فايل greatfile.jpg.exe كه انشعاب واقعی آن مخفی است به صورت greatfile.jpg نمايش داده خواهد شد و كاربران فكر می كنند كه فايل فوق يك فايل گرافيكی است ولی در واقع يك برنامه مخرب است .
كاربران كامپيوتر می بايست صرفا" در مواردی كه انتظار دريافت يك email به همراه ضميمه مورد نظر را از يك منبع تائيد شده و در آن زمان خاص دارند ، اقدام به بازنمودن فايل های ضميمه نمايند . حتی
در صورتی كه يك نامه الكترونيكی به همراه فايل ضميمه ای را دريافت می نمائيد كه نسبت به هويت ارسال كننده آن هيچگونه ترديدی وجود ندارد ، اين احتمال وجود خواهد داشت كه آدرس فوق توسط مهاجمان جعل و يا توسط كامپيوتری آلوده به ويروس و بدون اطلاع صاحب آن ارسال شده باشد .

كليك بر روی هر چيز : باز نمودن فايل های ضميمه تنها نوع كليك بر روی موس نمی باشد كه می تواند مشكلات امنيتی متعددی را برای كاربران ايجاد نمايد . كليك بر روی لينك موجود در يك نامه الكترونيكی و يا صفحه وب نيز می تواند كاربران را به سمت يك وب سايت مخرب هدايت نمايد . در اين نوع سايت ها ، احتمال انجام هرگونه عمليات مخربی وجود خواهد داشت . پاك كردن هارد ديسك ، نصب يك backdoor كه به مهاجمان اين امكان را خواهد داد تا كنترل يك سيستم را بدست بگيرند ، نمونه هائی در اين زمينه می باشد .
كليك بر روی لينك های نامناسب ، می تواند كاربران را به سمت يك وب سايت نامناسب نظير سايت های پرونوگرافی ، موزيك ها و يا نرم افزارهای سرقت شده و ساير محتوياتی كه ممكن است برای كاربران مشكلاتی را به دنبال داشته باشد ، هدايت نمايد . قبل از كليك بر روی يك لينك ، می بايست نسبت به عواقب آن فكر كرد و هرگز جذب پيام های اغواكننده نگرديد .

اشتراك فايل ها و اطلاعات : شايد به اشتراك گذاشتن برخی چيزها در زندگی روزمره امری مطلوب باشد ( نظير اشتراك دانش ) ولی در زمان حضور در يك شبكه با كاربران گمنام و بيشمار ، اشتراك فايل ها و ... می تواند تهديدات امنيتی خاص خود را برای كاربران به دنبال داشته باشد . در صورتی كه امكان اشتراك فايل و چاپگر فعال است ، ساير كاربران می توانند از راه دور به سيستم متصل و به داده موجود بر روی آن دستيابی داشته باشند . حتی المقدور می بايست گزينه file and printer sharing غيرفعال گردد و در صورتی كه لازم است برخی فولدرها به اشتراك گذاشته شوند ، می بايست از آنان در دو سطح متفاوت حفاظت نمود : مجوزهای share-level و مجوزهای file-level ( مجوزهای مبتنی بر NTFS ) . در چنين مواردی می بايست از استحكام رمزهای عبور در نظر گرفته شده برای local account و local administrator نيز اطمينان حاصل نمود .

انتخاب رمزهای عبور ضعيف : انتخاب رمزهای عبور ضعيف می تواند كاربران را در معرض تهديدات امنيتی متعددی قرار دهد . حتی اگر كاربران وابسته به شبكه ای نمی باشند كه مديريت شبكه از آنان می خواهد كه از رمزهای عبور قوی استفاده و بطور مستمر آنها را تغيير دهند ، می بايست از رمزهای عبور قوی استفاده گردد . از رمزهای عبوری كه امكان حدس آنها به سادگی وجود دارد نظير تاريخ تولد ، نام فرد مورد علاقه ، شماره شناسنامه و ... نمی بايست استفاده گردد . تشخيص رمزهای عبور طولانی برای مهاجمان بمراتب مشكل تر است . بنابراين ، پيشنهاد می گردد كه از رمزهای عبوری با حداقل هشت حرف استفاده گردد ( چهارده حرف مناسب تر است ) . در برخی موارد مهاجمان به منظور تشخيص رمز عبور كاربران از روش هائی موسوم به حملات "ديكشنری " استفاده می نمايند . بنابراين ، نمی بايست رمز عبور خود را از كلماتی انتخاب نمود كه مشابه آن در ديكشنری موجود باشد . رمز عبوری را انتخاب ننمائيد كه به دليل مشكل بودن بخاطر سپردن آن مجبور به نوشتن آن در يك مكان ديگر شد، چراكه اين احتمال وجود خواهد داشت كه مهاجمان نيز به آن دستيابی پيدا نمايند . برای ايجاد يك رمز عبور ، می توان يك عبارت خاص را در نظر گرفت و از حروف اول هر يك از كلمات آن استفاده نمود.

عدم توجه به ايجاد يك استراتژی خاص برای backup : حتی اگر شما تمامی موارد اشاره شده را رعايت نمائيد ، همچنان اين احتمال وجود خواهد داشت كه مهاجمان به سيستم شما دستيابی و داده موجود بر روی آن را حذف و يا حتی تمامی اطلاعات موجود بر روی هاردديسك را پاك كنند . بنابراين ، لازم است كه همواره از اطلاعات مهم موجود backup گرفته شود و از يك برنامه زمانبندی خاص در اين رابطه استفاده گردد .
اكثر كاربران نسبت به گرفتن backup و مزايای آن آگاهی كامل دارند ولی تعداد زيادی از آنان هرگز اين كار را انجام نمی دهند . برخی ديگر اولين backup را می گيرند ولی آن را به صورت مستمر و سازمان يافته ادامه نمی دهند .
با استفاده از برنامه های موجود در ويندوز نظير Ntbackup.exe و
يا ساير نرم افزارها ، می توان زمانبندی backup را بگونه ای انجام داد كه اين فرآيند بطور اتوماتيك انجام شود . داده backup را می بايست در يك سرويس دهنده ديگر شبكه و يا درايو removable و در مكانی متمايز از كامپيوتر فعلی نگهداری نمود .
بخاطر داشته باشيد كه داده مهمترين چيز برروی يك كامپيوتر است . سيستم عامل و ساير برنامه ها را می توان مجددا" نصب نمود ولی بازيابی داده اوليه مشكل و در بسياری از موارد نيز غيرممكن است .

 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
شناسایی فایلهای هک
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 چگونه فايل هاي هك را شناسايي كنيم؟ سوالی که بسیاری از کاربران روزانه از خودشان میپرسند. در دنیای ناامن اینترنت ، این سوال یکی از مهم ترین ارکان امنیتی سیستمهای کامپیوتری میباشد. به عنوان مثال در هنگام چت کردن چگونه پی ببریم فایلی که برای ما ارسال شده یک فایل هک است یا خیر؟ در این ترفند قصد داریم روش های شناسایی این فایلهای خطرناک را به شما معرفی کنیم.
وقتي شخصي فايلي را براي شما از طریق یاهو مسنجر ارسال مي كند در پيغامي كه براي شما مبني بر تاييد آن مي آيد نام شخص فرستنده نام فايل حجم آن و همچنين فرمت و از اين قبيل اطلاعات در آن قيد شده است . شما بايد توجه داشته باشيد كه آيا فايلي كه براي شما ارسال شده از لحاظ نوع و فرمت همان فايلي است كه قرار بوده ارسال شود يا خير ؟
در حقيقت مثلا اگر عكسي مي خواهيد دريافت كنيد ايد فايل مربوطه پسوند JPG و يا يكي از پسوندهاي فايلهاي گرافيكي را داشته باشد.
نه اينكه فايلي با پسوند اجرايي
Exe و يا Bat براي شما ارسال شود و فرستنده هم مدعي باشد كه اين يك فايل تصويري است.
در واقع فايلهاي هك كه با نرم افزارهای تروجان ساز ساخته مي شوند ،
در قسمت پسوند داراي پسوندهايي مثل SCR يا ExE و ... و يا مثل mypic. jpg.scr مي باشند كه نشان دهنده آن است كه فايل فرستاده شده يكي از انواع فايل هاي ساخته شده توسط نرم افزارهای مخرب است كه براي بدست اوردن پسورد شما مي باشد.
بنابراين همواره نوع پسوند فايلهاي دريافتي را زير نظر داشته باشيد و بدانيد كه از اين طريق و قبل از هر چيز (حتي قبل از استفاده از نرم افزارهاي ضد هك
و ضد ويروس) مي توانيد تا حد زيادي از كيفيت نوع و چگونگي عملكرد و ماهيت يك فايل اطلاع حاصل كنيد.
فرضأ مطمئن باشيد كه يك فايل ويروسي نباشد ميتواند پس از اجرا بلا هاي ناخواسته برسر سيستم شما بياورد.
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
توصيه*هاي امنيتي *براي امروز و هرروز
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 كامپيوتر شما، چه سه ساله باشد، چه سه روزه، با مشكلات امنيتي يكساني مواجه است كه گاهي بسيار خطرناك هستند. ويروس*ها مي*خواهند به محض آمدنتان به روي خط، وارد سيستمتان شوند. جاسوس*افزارها بر پشت نامه*ها سوار*مي*شوند و سعي مي*كنند همراه با تبليغات وارد سيستم شما شوند. تروجان*ها در كمين مي*نشينند و با اولين غفلت، نفوذ*مي*كنند. راه*هاي مختلفي براي مقابله با اين خطرات وجود دارد. در این ترفند سعي خواهيم*كرد ضمن معرفي خطرات امنيتي، روش*هاي مقابله با هر يك را توضيح دهيم. لازم به ذكر است كه اين نكات هيچ ترتيب خاصي ندارد و اولويت در مطرح كردن هر يك از آن*ها، دليل مهم بودن آن برساير موضوعات نيست.

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] [/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]هشدارهاي امنيتي را جدي نگيريد!
پنجره*هاي pop up به خودي خود مزاحم هستند؛ چه برسد به اين كه هشدار بدهند سيستم شما داراي يك مشكل امنيتي است. فروشندگان محصولاتي كه ظاهراً نرم*افزارهاي**امنيتي هستند، با ترساندن كاربران ساده و بي*دقت، آن*ها را ترغيب به دانلود نرم*افزارهاي مزبور*مي*كنند، يا آن*ها را طوري از خطري كه وجود ندارد مي*ترسانند كه مجبور*شوند حداقل سري به سايتشان بزنند. بعيد است تا*كنون با چنين پنجره*هاي هشدارآميزي هنگام گشت*زدن در وب مواجه نشده**باشيد.

بعضي وقت*ها شكل پنجره*ها طوري است كه گويا از طرف ويندوز هشدار مي*دهد. اما چنين نيست و اين*ها فقط تبليغ هستند. گاهي يك علامت كمرنگ <تبليغ> در پايين اين پنجره آمده است. ولي طراحي صفحه طوري است كه كاربر به آنجا توجه نمي*كند و فكر مي*كند هر چه زودتر بايد كاري بكند. به همين*خاطر، بي*محابا روي دكمهYes كليك مي*كند تا شايد نجات يابد. اما روي هر چه كليك كند (چه Yes ، چهNo، چه هر جاي ديگر)، به سايت فروشنده هدايت مي*شود تا نرم*افزار را دانلود كند.

در اينجا قصد نداريم اسمي از چنين فروشنده*هايي بياوريم يا محصول خاصي را نام ببريم. مهم اين است كه هر كس مي*تواند يك صفحه وب pop up را طوري طراحي كند كه شبيه به كادرهاي ويندوز باشد و كاربر فكر*كند واقعاً با يك مشكل امنيتي مواجه شده كه ويندوز دارد هشدار مي*دهد. حتي بعضي از آن*ها با جعل المان*هاي ويندوز (مثل منوي
programs) براي كاربرِ از همه جا بي*خبر، هيچ ترديدي را باقي نمي*گذارند كه كل قضيه را باور كند. حال*آن*كه ماجرا به*كلي دروغ است.

حال سؤال اين است كه چگونه مي*توان چنين پنجره*هايي را از هشدارهاي واقعي ويندوز تشخيص داد. اولاً حتي اگر وحشتناك*ترين هشدار را هم ديديد، نبايد هول شويد و عجولانه كاري بكنيد. ثانياً اگر به خط عنوان و پايين صفحه نگاه كنيد، حتماً مي*توانيد تشخيص*دهيد كه يك پنجره Internet**Explorer است يا پنجره*اي جعلي. البته اين صرفاً سرنخ است و برهان قاطع نيست.

واقعاً ممكن است ويندوز يا يكي از نرم*افزارهاي نصب شده در سيستم *شما (از جمله برنامه ضدويروس*) چنين پنجره*اي را ظاهر كرده باشد. اما احتمال اين حالت خيلي ضعيف است و شما در اكثر موارد مي*توانيد فرض بگيريد كه با يك پنجره تبليغاتي مواجه هستيد. ولي اگر مردد هستيد، روي پنجره كليكِ راست كنيد و گزينه
Properties را بزنيد.

با اين كار معلوم مي*شود كه صفحه از طرف كدام سايت نشان داده شده است. ديالوگ كادرهاي واقعي IE گونه، آدرس غيراستانداردي دارند كه با چيزي مثل: *res آغاز مي*شود. اما پنجره*هاي تبليغاتي يك آدرس واقعي وب دارند. مهم اين است كه عجولانه نسبت به پيام عكس*العمل نشان ندهيد، بلكه مكث كنيد و با دقت پيام را بخوانيد. خيلي اوقات از محتواي پيام هم مي*توان به دروغ بودن آن پي برد.
[/FONT] [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]مراقب آرشيو مكاتبات آنلاين باشيد
فهرست*هاي پستي (mailing list) مرجع خوبي براي به دست آوردن هر نوع اطلاعات هستند؛ به ويژه آرشيو اين فهرست*ها كه به اينترنت پست شده*اند. پيام*هايي كه در اين فهرست*ها بين اعضا رد و بدل مي*شود، غالباً به صورت آرشيوهاي قابل جستجو در دسترس هستند و جستجوگراني چون گوگل و غيره آن*ها را پيدا مي*كنند. با اين كه اين مجموعه مكاتبات نعمت بزرگي براي محققان هستند، اما مي*توانند پناهگاه ويروس*ها و ساير خطرات اينترنتي هم باشند.

اگر سرور آرشيوكننده نظارتي بر ويروس*ها نداشته**باشد و ضمايم نامه*ها را آزاد بگذارد، ممكن است پيام*هايي را آرشيو كرده باشد كه حاوي فايل*هاي آلوده*كننده هستند. خودتان مي*توانيد امتحان كنيد. مثلاً در گوگل به جستجوي فايل postcard.pif بپردازيد، يعني فايل آلوده*اي كه در بسياري از كرم*هاي سري W32/Netsky به كار رفته*است. نتيجه جستجو قطعاً پر از لينك*هايي به پيام*هايي در آرشيو فهرست*هاي پستي خواهد بود كه نسخه فعالي از اين ويروس را به عنوان ضميمه دارند. كليك روي يكي از اين ضمايم در آرشيوهاي مزبور، سيستم را بلافاصله آلوده مي*كند.
[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
1zokzl5.jpg
[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]نرم*افزار ضدجاسوسي و ضدتبليغاتي را به*درستي انتخاب كنيد
امروزه جاسوسي اينترنتي، براي كاربران كامپيوتر به واقعيتي گريزناپذير تبديل شده است. حاصل كمي غفلت هنگام گشت*زدن در وب، ممكن است مرورگر <هاي*جك> شده، كوكي*هاي متجاوز و پاپ*آپ*هاي تمام*نشدني باشد. بسياري از كاربران براي اين*كه از شر اين پليدي*هاي اينترنت در امان بمانند، به نرم*افزارهاي ضدجاسوسي
(antispyware) پناه مي*برند.

اما اگر انتخاب برنامه*هاي ضدجاسوسي و ضدتبليغاتي از روي دقت صورت نگيرد، درمان ممكن است بدتر از خود مرض از آب در بيايد. اگر به دنبال راهي براي مقابله با پاپ*آپ*ها هستيد، گوگل، ياهو و MSN ابزارهاي خوبي براي مسدود*كردن اين پنجره*ها را به*طور رايگان عرضه **مي*كنند.

خود اينترنت اكسپلورر، اگر سرويس*پك 2 ويندوز اكس*پي را نصب كرده باشيد، يك pop up blocker قوي دارد. بسياري از برنامه*هاي ضدويروس خوب هم امروزه به پاپ*آپ بلاكر مجهزند. بنابراين نيازي به تهيه جداگانه اين برنامه نيست.


مشهورترين برنامه*هاي ضد*جاسوسي در حال حاضر، سه محصول Ad-Aware ،Spybot Search and Destroy وSpySweeper هستند. كه تمام آن*ها نسخه رايگان هم دارند. نسخه رايگان اين برنامه*ها، هم اسكن**مي*كند و هم بيشتر جاسوس*افزارها، تبليغ*افزارها و به*طوركلي كدهاي پليد را از بين**مي*برد. اما يك سري از برنامه*هاي ضد*جاسوسي هم وجود**دارند كه به برنامه*هاي <ولگرد> يا <مشكوك> موسومند.

اين برنامه*ها از طريق يك پاپ*آپ تبليغ مي*شوند كه مدعي است هر پليدافزاري را از روي سيستم شما پاك مي*كند با اين*حال اين برنامه*ها به قدري سمج هستند و آن قدر كاربر را تحت فشار**مي*گذارند تا مجبور*شود پيشنهاد دانلود را بپذيرد.

يكي از نشانه*هاي برنامه*هاي ولگرد اين است كه دانلود و اسكن به طور رايگان انجام مي*شود. اما موقع پاك كردن كه مي*رسد، مي*گويند بايد برنامه را بخريد. حتي بعضي از آن*ها به دروغ اعلام مي*كنند كه سيستم گرفتار جاسوس*افزار است و كاربر را مجاب مي*كنند كه برنامه را بخرد. بدترين نمونه از اين نرم*افزارها، كه برخي سايت*ها آن*ها را <اخاذافزار /*extortion-ware> ناميده*اند، خودشان در سيستم مشكل ايجا مي*كنند و حتي
uninstall هم نمي*شوند و كاربر را مجبور مي*كنند براي گرفتن uninstaller، خود نرم*افزار را بخرند.

حال سؤال اين است كه چه بايد كرد؟ چگونه مي*توان يك محصول قانوني و مشروع را از يك برنامه فريبكار و نامشروع تشخيص داد؟ يك قاعده كلي اين است كه اگر فروشنده*اي تبليغ كند كه نرم*افزارش سيستم شما را از شر جاسوس*افزارها و تبليغات خلاص مي*كند، به احتمال زياد خودش جاسوس*افزار است. تبليغات پاپ*آپ و banner غالباً ادعا**مي*كنند كه سيستم به جاسوس*افزار آلوده شده*است.

گرچه بعضي از محصولات تجاري ضدجاسوسي پيشنهاد اسكن رايگان سيستم را ارائه مي*دهند، ولي پيشا*پيش ادعا نمي*كنند كه كامپيوترتان آلوده است.

طبق يك نظرسنجي كه شركت*هاي WebRoot و AOL انجام داده*اند، بيش از 90*درصد كاربران كامپيوتر، در سيستم خود شكلي از جاسوس*افزار را دارند. بنابراين، اسكن مستمر سيستم، يك ضرورت است. ابتدا از يكي از اين اسكنرها و پاك*كننده*هاي رايگان استفاده**كنيد. سايت SpywareWarrior.com فهرستي از نود برنامه آزمايش شده را ارائه داده است كه <در ضدجاسوس*افزار بودن آن*ها ترديد وجود دارد>. با اين كه تمام برنامه*هايي كه در اين سايت معرفي شده*اند ممكن است بد نباشند، ولي منطق حكم مي*كند به طرف آن*ها نرويد.

بعضي از سايت*هايي كه برنامه*هاي ضد*جاسوسي ولگرد را تبليغ*مي*كنند و سايت*هايي كه خودشان به انتشار جاسوس*افزار و كدهاي مخرب مي*پردازند، با استفاده از نقاط ضعف ويندوز و اينترنت اكسپلورر، نصب*هاي <تحميلي> انجام مي*دهند و به نمايش پاپ*آپ*هاي تمام*نشدني مي*پردازند. بروز نگه*داشتن ويندوز يكي از آسان*ترين راه*ها براي مقاوم*شدن در برابر اين تهديدات است. از آنجا كه بعضي برنامه*هاي ضد*ويروس، قابليت*هاي ضدجاسوسي هم دارند، بروز نگه*داشتن آن*ها هم كار خوبي است.

Spybot S&D ،SpySweeper و برخي ديگر از محصولات خوشنام نيز سيستم شما را در مقابل بعضي از اين سايت*ها مقاوم مي*كنند. قابليت معرفي سايت*هاي ناامن در منطقه امنيتي اينترنت اكسپلورر (Security Zone) يكي از ويژگي*هاي خوب اين مرورگر است كه به آساني در دسترس است. سايت SpywareGuide.com فهرستي از سايت*هاي مخرب را به*طور رايگان ارائه مي*دهد كه مي*توانيد به Security*Zone اينترنت اكسپلورر معرفي كنيد.


بلوكه كردن پاپ*آپ*ها، راه ديگري براي مواجهه با اين مشكل است. اگر از سيستم*عاملي غير از ويندوز اكس*پي استفاده مي*كنيد، يا هنوز سرويس*پك2 ويندوز اكس*پي را نصب نكرده*ايد، مي*توانيد از برنامه*هاي شركت*هاي ديگر، مثل
MSN، ياهو و يا گوگل براي مسدود*كردن پاپ*آپ*ها استفاده كنيد.

در مجموع، دور نگه*داشتن سيستم از شر جاسوس*افزارها، تبليغ*افزارها و به*طوركلي برنامه*هاي مخرب، احتياج به دقت و هشياري دارد. بيشتر كاربراني كه از پاپ*آپ*ها و جاسوس*افزارها شكايت دارند، به خاطر اين است كه آگاه نيستند اين چيزها چگونه به كامپيوترشان راه پيدا مي*كنند. به پيام*هايي كه پيشنهاد نصب يك نرم*افزار را به شما مي*دهند، خوب دقت كنيد و چشم بسته قبول نكنيد. اگر برنامه*اي را از قبل نمي*شناسيد، بدون خواندن <توافق*نامه كاربر> اقدام به نصب آن نكنيد. اگر چيز مشكوكي را ديديد، روي هيچ دكمه*اي كليك نكنيد (نه Yes و نه No)، و بلافاصله پنجره را ببنديد (كليد Alt+F4 را بزنيد).
[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]سرقت مرورگر
سرقت صفحه يا هايجك*كردن مرورگر (browser hijack يا مرورگرربايي) يكي از رايج*ترين آزارهاي اينترنتي (بيشتر از ويروس و كرم) است كه كاربران خانگي و حتي شركتي را گرفتار كرده است. هدف از اين كار، اولاًً هدايت كردن وب*گردها به يك سايت جستجوگر خاص و ثانياً نظارت بر فعاليت آن*ها به منظور هدفمند*كردن تبليغات (در قالب پنجره*هاي پاپ*آپ) مي*باشد. هايجك كردن مرورگر چيزي بين malware و adware است.

انگيزه اين كار بر خلاف ويروس*ها، پول درآوردن است؛ پولي كه از فروش فضاي تبليغاتي در وب و فروش خدمات و كالاهاي تبليغ*كنندگان به دست مي*آيد. البته برخي از سارقان مرورگرها، با backdoor و تروجان*هايي همراهند كه به فروشندگان امكان دانلود برنامه*هاي مخرب و جمع*آوري كليدضربه*ها و ساير اطلاعات خصوصي را مي*دهند.

متأسفانه هيچ راه يكساني براي از بين*بردن تمام اين نرم*افزارها وجود*ندارد. تكنيك*هاي هايجك*كردن مرورگر، امروزه بسيار پيچيده شده*اند. از صفحات ساده*اي كه با استفاده از كدهاي جاوا اسكريپت صفحه پيش*فرض را تغيير مي*دهند گرفته تا موجوداتي مثل Smartsearch.WS كه با تغيير رجيستري كاري مي*كنند كه اگر كاربر فراموش كرد پيشوند HTTP را تايپ كند، خود به خود هر صفحه را به سايت خودش تغيير جهت دهد.

بهترين راه براي مقابله با هايجك*كننده*هاي مرورگر، پيشگيري از آن*هاست. بيشتر هايجك*ها با تعامل خود كاربر صورت مي*گيرند. وقتي كاربر به ديدن صفحات خاصي از وب مي*رود، با پاپ*آپي مواجه مي*شود كه پيشنهاد دانلود يك نرم*افزار، يك چيز رايگان، يا در ساده*ترين شكل، تغيير صفحه شروع مرورگرش را مي*دهد. در اين مواقع فقط يك كار صحيح است؛ رد پيشنهاد.

اخيراً برخي از هايجكرها به روش*هاي ويروس*گونه روي آورده*اند و از نقاط ضعف اينترنت اكسپلورر سوءاستفاده* مي*كنند. نقطه ضعف
MHTRedir يك سري تروجان را پوشش مي*دهد كه غالباً براي دانلود تماس*گيرنده*هاي مستهجن و اخيراً كرم Bagle.AQ به*كار گرفته مي*شوند. البته مايكروسافت اين نقطه ضعف را با روزآمدسازي امنيتي MS04-025 خود ترميم كرده است. بنابراين اگر سيستم*شما بروز باشد، كمتر مورد آسيب قرار*مي*گيرد. محصولات ضدويروس هم، بسياري از اين نوع تروجان*ها را شناسايي مي*كنند. بنابراين به كمك اين برنامه*ها هم مي*توانيد جلوي هايجك*شدن را از همان ابتدا بگيريد.

اما اگر بعد از همه اين مراقبت*ها باز هم گرفتار هايجك شديد، برنامه*هايي مثل
Hijack This ،Ad-aware ،Spybot S&D و SpySweeper احتمالاً مشكل شما را حل*مي*كنند. همچنين سايت*هايي چون Scumware.com ،MVP.org ،Spywareinfo.com و MajorGeeks.com مي*توانند مفيد باشند
[/FONT]
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
چند توصیه برای پیشگیری از آلوده شدن رایانه
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 علاوه بر استفاده خوب و مؤثر از آنتی ویروس ها، کاربران اینترنت برای کاهش خطرات ناشی از بدافزارها باید برخی عادت های اینترنتی خود را نیز کنار بگذارند. این واقعیت که نود درصد کامپیوتر ها آلوده به Spyware هستند نشان دهنده میزان تأپیر گذاری و سماجت بیش از اندازه این نوع بد افزار است که از هر رخنه و سوراخ کوچکی برای ورود به کامپیوتر استفاده می کند.در اینجا قصد داریم چندین ترفند بسیار مفید را برای جلوگیری از نفوذ Spyware ها به کامپیوتر شما معرفی کنیم.
به همین دلیل تنها راه پیشگیری از ابتلای به آنها محافظت تمام عیار از کامپیوتر است. پایه و اساس مقابله مؤثر با spyware ها استفاده از راه حل های مناسب تکنیکی است؛ شیوه هایی که در آن پیشگیری و درمان هر دو لحاظ شده باشد. با این وجود مسئله دیگری که تأثیر مستقیم و قابل توجهی در احتمال آلوده شدن سیستم دارد عادت های کاربران اینترنتی است. با در نظر گرفتن این موضوع راهکار های عملی زیر توصیه می شود تا کاربران بیش از پیش کامپیوترشان را در برابر این نوع بدافزار محافظت کنند:
• از آنجا که بسیاری از spyware ها با بهره گیری از بخش های آسیب پذیر نرم افزارها وارد سیستم می شوند، نصب آخرین وصله های امنیتی نرم افزار که معمولا در سایت اینترنتی مربوط به آن در اختیار کاربران قرار می گیرد، بسیار ضروری است.
• قبل از نصب و استفاده از نرم افزار شرایط کار با آن را به دقت بخوانید. برخی از نرم افزار های رایگان یا مدت دار همراه با نرم افزار مربوطه انواع مختلفی از spyware ها را نیز روی سیستم نصب می کنند. (در ازای استفاده مجانی از نرم افزار این spyware ها اطلاعات قابل استفاده کاربر را برای شرکت سازنده ارسال می کنند.)
• هنگام وارد کردن آدرس اینترنتی در مرورگر خود کاملأ دقت کنید. بسیاری از سازندگان spyware ها از صفحات اینترنتی با آدرس مشابه سایت های مشهور برای قالب کردن بدافزار های خود استفاده می کنند. (googkle.com یکی از مثال های واقعی این نوع سوء استفاده است.)
• از برنامه های غیر قانونی که معمولا به صورت رایگان در اینترنت ارائه می شود استفاده نکنید؛ همین طور از برنامه های ارائه دهنده موسیقی و فیلم مجانی. صرف نظر از غیر قانونی بودن آنها، این برنامه ها معمولآ سرشار از انواع بدافزار ها از جمله spyware ها هستند.
• از سایت های زیرزمینی دوری کنید. (سایت هایی که به داونلود غیرقانونی فایلها، ابزار و روش های هک کردن و ... مربوط می شود.) نه تنها بسیاری از این سایت ها در واقع فقط به منظور داونلود اتوماتیک spyware ها طراحی می شوند، بلکه ممکن است حاوی نرم افزار هایی باشند که پس از نصب شدن روی سیستم انواع و اقسام بدافزار را راهی کامپیوتر کند. لوئیس کورونس، مدیر PandaLabs در این باره می گوید: برای محافظت در برابر spyware ها مهمترین مسئله این است که آنتی ویروس مناسبی داشته باشید که بتواند spyware های شناخته شده و ناشناخته را از کار بیندازد. اما یادتان باشد که هیچ آنتی ویروسی بدون خطا نیست و به همین دلیل شیوه استفاده کاربران از اینترنت نیز می تواند در کاهش شانس بدافزارها برای نفوذ به سیستم مؤثر باشد. همان طور که هیچ راننده عاقلی، هر چقدر هم که سیستم های امنیتی اتومبیلش پیشرفته باشد، با سرعت 200 کیلومتر در ساعت یک دفعه دور کامل نمی زند، هیچ کاربر با هوشی با تصور امن بودن سیستمش، در سایت های آلوده و خطرناک گشت و گذار نمی کند
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
چگونگی دریافت کرک و تشخیص ویروسی بودن آنها
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 ممکن است شما نیز تا به حال در جستجوی کرک برنامه ها و بازی ها بوده اید ، اما متاسفانه سایتهای بسیاری وجود دارد که از این امکان برای فریب کاربران استفاده میکنند و برنامه های آلوده به ویروس خود را به جای کرک های برنامه ها به مردم تحویل میدهند. در این ترفند قصد داریم روشهای مفیدی را معرفی کنیم که میتوانید این کرکهای آلوده را که حتی بسیاری از آنتی ویروس ها در تشخیص آنها ناکام هستند ، خود شما تشخیص دهید.

برای استفاده از کرک این سایتها باید به موارد زیر توجه کرد:

1-حتما قبل از باز کردن فایل آنرا با Antivirus خود چک کنید. (ترجیحا Kaspersky ) توجه داشته باشید که آنتی ویروستان داخل فایلهای فشرده مثل zip، rar و ... و نیز فایلهای Exe selfextract را باید پک کند.

2-دستورالعمل داخل فایل *.nfo را بخوانید(به جای * نام فایلتان است!) فایلهای مورد نیاز (که غالب اوقات ویروسی نیستند) در آن ذکر شده است. بنابراین فایلهای دیگر را هر گز اجرا نکنید. (این فایل را باید با notepad یا نرم افزارهای مشابه آن باز کرد)

3-فایلهایی با نامهای crack.exe، run.exe، NiTROUS.exe و... غالبا ویروسی هستند. سعی کنید آنها را تا مطمئن نشدید (مثلا از طریق آنتی ویروس) اجرا نکنید. توصیه می کنم آنها را بلافاصله پاک کنید!

در ذیل مثالی از سایت crackz.ws را (که در زمینه ی ویروس ید طولایی دارد!) می آورم:
فایل انتخاب شده Kaspersky Anti-Virus v6.0.0.300 است.
برای دریافت آن به آدرس http://crackz.ws/down/157593/Kaspersky.Anti-Virus.v6.0.0.300_crack.html می رویم و "Download Crack" را انتخاب می کنیم. (توجه داشته باشید که گاهی قبل از انتخاب Download Crack صفحه ای باز می شود که باید آنرا بست. چون یک ویروس است!)
نام فایل twk630ea.exe است. این فایل را با winrar باز کنید (هرگز اجرایش نکنید!)
فایل run.exe ویروس است. آنرا باید پاک کنید.(همانطور که در
twk.nfo نامی از آن برده نشده است!) در ضمن این فایل را بسیاری از antivirusهای تشخیص نمی دهند. بقیه ی فایلها سالم هستند و قابل استفاده!
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
فعال سازی قابلیت مقابله با هکرها در ویندوز XP
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 ویندوز XP نیز برای راحتی حال کاربران خود یک سیستم مقابله با ویروس ها و هکرها را در درون خود گنجانده است. این ترفند که بیشتر به کار افراد نیمه مبتدی می آید میتواند با استفاده از این قابلیت از ویندوز شما حفاظت کند.

برای فعال سازی آن:

1- از منوي Start، به Contrl Panel بروید.
2- بر روي Network and Internet Connections کليک کنيد.
3- سپس Network Connections را انتخاب کنيد.
4- حال بر روي اتصال اينترنت خود، کليک راست کرده و از منوي باز شده Properties را انتخاب کنيد.
5- از Tab, Advanced گزينه ي Internet Connection Firewall را فعال کنيد.
6- بر روي OK کليک کنيد.
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
کرم های خطرناک رایانه
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 كرمها اصولاً ويروس نيستند با اين وجود تفاوت بين آنها بسيار اندك است و معمولاً در اخبار روزمره آنها را با يكديگر اشتباه مي گيرند. ويروسها يك كامپيوتر منفرد را آلوده مي كنند و سعي نمي كنند به كامپيوتر ديگري راه پيدا كنند اما کرمها بسیار شرور ترند چرا که سعی میکنند به کامپیوترهای دیگر انتقال پیدا کنند. ( مثلاً با اشتراك گذاشتن فايلها بوسيله email يا بوسيله فلاپي ديسك ها). كرمها به شدت علاقه مندند كه فقط خود را در ميان يك شبكه گسترش دهند. آنها به طور خود كار خودشان را به كامپيوترهاي ديگر انتقال مي دهند به علت اينكه انتقال آنها بين كامپيوترها به طور خودكار انجام مي پذيرد سرعت گسترش آنها بسيار سريعتر از ويروسها است. اما همیشه ما زرنگ تر بوده ایم. در این ترفند قصد داریم راه هایی را به شما معرفی کنیم که میتوانید از ورود کرم ها به سیستم تان جلوگیری کنید.

معمولترين راه گسترش يك كرم اين است كه خود را به همه آدرسهاي email اي كه شما در address book خود ليست كرده ايد برساند ، يا outlook شركت مايكروسافت برنامه email اي است كه بيشترين آسيب پذيري را در برابر حمله كرمها دارد ، فقط به اين دليل كه عمومي ترين برنامه است. براي كاهش دادن احتمال آلوده شدن به كرمها شما مي توانيد مراحل زير را اجرا كنيد:
  • <LI dir=rtl>هيچ فايل الصاقي ( attachment ) غير منتظره اي را در email هاي خود باز نكنيد ( بخصوص آنهايي را كه شامل پيغامهاي معمول مانند در اين جا فايلي كه شما درخواست كرده ايد وجود دارد. ) هر چند آنها از منابع مطمئني براي شما ارسال شده باشند. براي فرستنده email اي بفرستيد (reply ) و از او سئوال كنيد او واقعاً چنين فايلي براي شما فرستاده است يا نه؟
    <LI dir=rtl>يك آنتي ويروس نصب كنيد و آن را مرتباً up to date كنيد.
  • اگر ممكن است از نرم افزار email اي به غير از Outlook Express استفاده كنيد.
اولین نمونه های كرمي كه به خوبي منتشر شده "Love Letter" نام دارد كه با فرستادن خود به آدرس email اي كه در address book نرم افزار Outlook Express وجود دارند منتشر مي شود به راحتي كپي كردن فايل در كامپيوتر قرباني خود را وارد مي كند و با يك عنوان به صورت "I LOVE YOU" وارد مي شود و پيغام آن به صورت زير است :
"Rindly chek the attached LOVE LETTER coming from me"
بدليل اينكه email از يك فرد شناخته شده براي گيرنده ارسال شده است بسياري از مردم گول مي خورند و كرم در حجم وسيع گسترش پيدا مي كند. اگر چه به كامپيوتر قرباني آسيب وارد مي شود ولي آسيب اصلي به كل شبكه وارد مي شود و همه آن را آلوده مي كند.
اسب تراوا چيز جالبي بنظر مي رسد اما چيزهاي آسيب رسان و كثيفي در بر دارد. و در لباس خدمات مفيد يا پيوستهاي ( attachments ) جذاب در email مثلاً يك screen saver پخش مي شود. آنها فايلهي الصاقي براي شما مي فرستند كه آنقدر براي شما جالب است كه آنها را براي دوستانتان مي فرستيد. در حاليكه آثار مخرب آن پنهان بوده با تأخير عمل مي كند بنابراين شما نمي دانيد چيزي كه در حال فرستادن آن هستيد يك فايل خطرناك است.
در مواقع ديگر اين كرمها تكثير مي شوند مانند يك كرم اينترنتي و خود را به صورت اتوماتيك به كامپيوترهاي ديگر مي رسانند و معمولاً از Outlook Express استفاده مي كنند.
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
راهی ساده برای مقابله با تروجان Magic-PS
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 مطمئنأ اکثر کسانی که با مقوله هک و امنیت آشنا هستند نام تروجان معروف Magic-PS را شنیده اند. این تروجان موجب دزدیده شدن پسورد کاربران پس از اجرا میشود و میتواند به سادگی پسورد یاهو شما را برای تروجان ساز ارسال کند. در این ترفند قصد داریم روشی را به شما معرفی کنیم که با بهره گیری از آن میتوانید کار این تروجان را کاملا ساقط کنید و خیال خود را از هک شدن بدین وسیله راحت کنید.

بدین منظور:

از منوی Start وارد Run شده و در آن عبارت regedit را وارد کرده و Enter بزنید تا رجیستری باز شود.
سپس به آدرس زیر بروید:
HKEY_CURRENT_USER/Softwaqre/microsoft/windows/current version/Runonce
سپس از قسمت دیگر دنبال متغیری با نام SVCHOST یا svchost بگردید و اگر وجود داشت آن را پاک کنید.
همین عمل را در آدرس زیر نیز اعمال کنید:
HKEY_LOCAL_MACHIN/software/microsoft/windows/curren version/run
در پایان سیستم را مجددأ راه اندازی کنید.
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
تبدیل فایل exe به jpg
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 برای فهم بیشتر این ترفند شما باید اندکی به هک و تروجان های آن آشنا باشید. مطمئنأ میدانید در صورتی که با استفاده از برنامه های تروجان ساز یک تروجان بسازید ، فرمت این فایل سرور exe. خواهد بود. اما ما قصد داریم تا ترفندی کوچک را به شما آموزش دهیم که با استفاده از آن میتوانید بدون نیاز به نرم افزار خاصی در عین حالی که فرمت فایل exe است اما با فرمت jpg. و یا هر فرمتی که شما دوست دارید نمایش داده شود.

برای این کار:
ابتدا دقت کنید که سیستم شما قابلیت نمایش فرمتهای فایل ها را دارد یا خیر؟ برای فهمیدن این موضوع My Computer را باز کرده و از منوی Tools به Folder Options بروید. سپس تب View را باز کرده و دقت کنید که گزینه Hide extensions for known file types تیک نخورده باشد.
حال سراغ اصل مطلب برویم.
فایل مورد نظر که فرمت exe دارد را بیابید و بر روی آن راست کلیک کرده و Rename را انتخاب کنید. سپس قبل از exe. عبارت jpg. را تایپ نمایید (و یا هر فرمتی که دوست دارید). که به عنوان مثال فایلی با نامkamyabonline.exe به شکل kamyabonline.jpg.exe در خواهد امد. حال میبایست پس از عبارت jpg. دست خود را بر روی دکمه Space کیبورد نگاه داشته و بیش از 20 بار این کلید را بفشارید. سپسEnter را بزنید. خواهید دید که تنها فرمت jpg. به چشم میخورد و تنها نشانه ای که از exe. به چشم میخورد سه نقطه ای است که در سمت دیگر آیکون وجود دارد و اصلا جلب توجه نمی کند
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
چگونه بفهميم كه هك شده ايم؟
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 چگونه بفهمیم که هک شده ایم؟ این سوالی است که روزانه بسیاری از افراد از خودشان میپرسند. یا پس از به وجود آمدن مشکلی در سیستم خود فکر هک شدن سیستم به ذهنشان خطور میکند. اما فهمیدن این که آیا نفوذگر توانسته به سیستم ما دسترسی پیدا کند برای خود نشانه هایی دارد. تا دیر نشده این ترفند را مطالعه کرده و در صورت داشتن این نشانه ها سیستم خود را ایمن کنید.

*هنگام كار با اينترنت مانيتور شما ناگهان خاموش مى شود يا تصوير آن وارونه مى شود ياسيستم شما به طور ناگهانى خاموش مى شود و يا Restart مى كند.
* شخصى با ID شما در مسنجر Yahoo با دوستانتان صحبت كرده و خودش را به جاى شما جا زده.
* CD-Rom شما خود به خود باز و بسته مى شود.
و ده ها مورد عجيب ديگر كه تابحال نديده بوديد و چند وقتى است كه با آنها دست به گريبان شديد...
در اين موارد احتمال هك شدن وجود دارد . در واقع نفوذگر با نصب نرم افزار هك بر روى دستگاه شما قادر خواهد بود اين كارها را انجام دهد . البته در بعضى موارد نيز احتمال دارد سيستم شما دچار خرابى سخت افزارى يا نرم افزارى شده باشد.
ولى هرگز اين مورد را از نظر نبايد دور داشت كه در بعضى موارد نفوذگر علاقه اى به خودنمايى ندارد . او بدون سر و صدا اطلاعات كسب مى كند و شايد دنبال پسوردها ، شماره تلفنها ، كارتهاى اعتبارى و يا موارد ديگر باشد.
يك مورد خطرناك تر هم وجود دارد و آن مورد اين است كه نفوذگر از دستگاه شما به عنوان طعمه استفاده كند و از طريق آن به ساير كامپيوترها حمله كند و به اين طريق رد خود را از بين ببرد.
اگر حملات وى اثر بخش باشد ممكن است شما به عنوان يك هكر دچار دردسرهاى قانونى شويد ! حتى بسته به مكانهايى كه هكر اصلى به آنها حمله كرده ممكن است شما واقعا" به دردسر بدى بيفتيد.
پس بهتر است هرچه زودتر خود را در اين زمينه تجهيز كنيد تا هرگز طعمه قرار نگيريد.
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
فوت و فن های آنتی ویروسها
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 در این ترفند قصد داریم بحث آنتی ویروسها را به طور کامل برای شما بازکنیم. اینکه چه آنتی ویروسی مطمئن تر است؟ آنتی ویروسها چگونه یک ویروس را میشناسند؟ تکنیک های ویروس یابی و بسیاری مطالب دیگر. با بهره گیری از این ترفند میتوانید خودتان آنتی ویروس بهتر و مطمئن تر را انتخاب کنید.

اشاره :
در دنياي شبكه*اي امروز، لزوم داشتن يك نرم*افزار ضدويروس قدرتمند كه كامپيوتر ما را از انواع ويروس*ها، كرم*ها، بمب*هاي منطقي و به*طور كلي كدهاي مخرب مصون بدارد، بيش از هر زمان ديگري احساس مي*شود. خوشبختانه (شايد هم متأسفانه) انتخاب*هاي متعددي در اين زمينه وجود دارد. ولي واقعاً كدام يك از آن*ها مي*تواند بهتر مشكل كامپيوتر (يا كامپيوترهاي شبكه) ما را حل كند؟ كافي است سري به سايت*هاي مربوط به فروشندگان اين نوع نرم*افزارها بزنيد. به نظر مي*رسد كه همه آن*ها از بهترين*ها هستند. و همه آن*ها در تمام طول سال و در تمام 24 ساعت شبانه*روز خدمات خود را ارايه مي*دهند. از طرفي به دليل بازار رقابتي موجود، هيچكدام از آن*ها اطلاعات دقيقي از نرم*افزارخود ارايه نمي*دهند. شما چه يك متخصص



ضدويروس*ها چگونه كار مي*كنند؟
اولين قدم جهت انتخاب يك ضدويروس مناسب آشنايي با كاركرد ضدويروس*ها مي*باشد.
پس از آشنايي با خصوصيات يك ضدويروس، واژگاني كه در اين زمينه استفاده مي*شود، را خواهيد شناخت. اين*كه بدانيد ضدويروس چه كارهايي مي*تواند انجام بدهد و چه كارهايي نمي*تواند انجام دهد، به شما كمك مي*كند كه انتظارات معقولي از آن داشته باشيد.

يك ضدويروس چگونه ويروس*ها را شناسايي مي*كند؟
روش*هاي مختلفي براي شناسايي ويروس*ها وجود دارد.
ويروس*ها (به*طور معمول) چيزي بيشتر از كد يك برنامه نيستند. بنابراين اگر ما بدانيم كه هر كدي چه كاري انجام مي*دهد قادر خواهيم بود كه كد حامل ويروس را به محض رويت شناسايي كنيم.
اين كار اولين عملي است كه انجام مي*گيرد و به نام
نرم*افزارهاي ضدويروس كه به اين روش كار مي*كنند داراي يك بانك اطلاعاتي هستند كه شامل

1-
فلسفه
اين كار با استفاده از يك بانك اطلاعاتي كه ركوردهاي آن حاوي
الگوريتم*هاي
● اگر تكنولوژي
● در بعضي مواقع اين تكنولوژي قطعه كد را در يك ماشين مجازي اجرا مي*كند تا نتايج رفتاري آن را ببيند به اين روش

Integrity checksum -2
در روش
اگر يك كد مزاحم از تمام الگوريتم*هاي يك ضدويروس كه تاكنون نام برديم بگذرد، در گام آخر توسط فناوري ديگري به نام

يك ضدويروس چه موقع ويروس*ها را شناسايي مي*كند؟

معمولاً ضدويروس*ها به دو روش مي*توانند ويروس*ها را شناسايي كنند.
در روش اول ضدويروس، به صورت
مزيت اين روش در ارايه يك حفاظت دايمي است ولي اشكالي كه دارد اين است كه تنها فايل*ها را به هنگام دسترسي مورد بررسي قرار مي*دهد. يعني احتمالاً اگر ويروسي در يك فايل قرار گرفته باشد و در ديسك ذخيره شده باشد، با اين روش قابل شناسايي نيست. در روش دوم اين امكان به كاربر داده مي*شود كه خودش نرم*افزار ضدويروس را براي بررسي كردن ديسك يا يك فايل به كمك بگيرد. براي اين*كه فعاليت فوق بازده بهتري داشته باشد بايد ضدويروس را طوري تنظيم كرد كه در دوره*هاي زماني معين اقدام به اسكن كند. اين روش به

ضدويروس*ها چه كارهايي را مي*توانند انجام دهند و چه كارهايي را نمي*توانند انجام دهند؟

1- محافظت صددرصدي
هيچ ضدويروسي وجود ندارد كه بتواند به صورت صددرصد سيستم شما را در مقابل ويروس*ها ايمن كند. ويروس*ها و كدهاي مخرب هميشه از ضد*ويروس*ها جلو بوده*اند
به خاطر داريد كه ضدويروس*ها براي شناسايي يك ويروس به*طور معمول نياز به
بيشتر ضدويروس*ها در صورت بروز و ظهور يك ويروس جديد قادر خواهند بود كه به سرعت آن را شناسايي كنند و سيستم شما را از وجود اين ويروس پاك نگه دارند.

2- بازسازي فايل*هاي ويروسي شده
آيا هر ويروسي كه توسط نرم*افزار ضدويروس شناسايي شد قابل از بين بردن است؟
بستگي دارد كه عملكرد ويروس چگونه باشد.
بعضي از ويروس*ها مانند ويروس*هاي ماكرويي به راحتي توسط نرم*افزار ضدويروسي تشخيص داده مي*شوند و از فايل بيرون كشيده مي*شوند و پاك مي*شوند. اين فايل*ها هيچ آسيبي به فايل ميزبان خود نمي*رسانند.
اما بعضي از ويروس*هاي ديگر نيز هستند كه بر روي فايل ميزبان چيزي مي*نويسند يا اين*كه اصلاً كدويروس را درون فايل ميزبان قرار مي*دهند. يكي از انواع اين ويروس*ها
دسته ديگري از ويروس*ها وجود دارند (مانند ويروس

معيارهاي انتخاب يك ضدويروس
حالا كه متوجه شديد ضدويروس چگونه كار مي*كند و چه كارهايي را مي*تواند براي شما انجام دهد، وقت آن است ببينيم چه معيارهايي براي انتخاب يك ضدويروس مهم هستند.

1- شناسايي
مهمترين وظيفه يك ضدويروس شناسايي ويروس*ها است. اما چگونه بايد مطمئن شويم كه يك ضدويروس همان كاري را كه ادعا مي*كند انجام مي*دهد؟
آيا همين قدر كه برنامه ضدويروس يك گزارش مبني بر شناسايي ويروس*ها توليد مي*كند متقاعد مي*شويد كه كار خود را به خوبي انجام مي*دهد؟ پيدا كردن جواب دو سوال زير مي*تواند به شما كمك *كند:
پرسش اول: نرم*افزار ضدويروس قادر است چه تعداد ويروس را مورد شناسايي قرار دهد. از اين پارامتر عموماً با نام
پرسش دوم: نرم*افزار ضدويروس تحت چه شرايطي مي*تواند يك ويروس را شناسايي كند؟ آيا اگر اين ويروس در حافظه مقيم شده باشد توسط ضدويروس قابل تشخيص است؟

توصيه هاي مهم
اول: يك راه*حل اين است كه شما خودتان ضدويروس را بررسي كنيد. براي اين كار بر روي اينترنت به دنبال ويروس*هاي مختلفي بگرديد و اين ويروس*ها را به سيستم خودتان بياوريد و ببينيد كه آيا ضد*ويروس مي*تواند اين ويروس*ها را شناسايي كند يا نه؟ ولي من شما را از انجام اين عمل شديداً منع مي*كنم. حتي اگر فروشنده ضدويروس خودش اين پيشنهاد را به عنوان يك راه*حل براي آزمايش ضدويروس داده باشد. همان*طور
دوم: اگر شما واقعاً مي*خواهيد مطمئن شويد كه يك ضدويروس قادر به انجام چه كارهايي است مي*توانيد در سايت
در اين حالت اگر ضدويروس موفق به از بين*بردن ويروس شود چه بهتر و چنانچه نتواند، شما هيچگونه اطلاعاتي از دست نخواهيد داد. بدين*ترتيب مي*توانيد يك روش امن براي آزمايش ضدويروس به كار ببنديد.
سوم: شما مي*توانيد از منابع موجود كه قبلاً اين كار را انجام داده*اند استفاده كنيد. بعضي از سازمان*ها، متولي انجام همين فعاليت مي*باشند. ليستي از ويروس*ها توسط
اين سايت*ها نيز براي اين منظور مفيد مي*باشند:​
IT باشيد و چه يك كاربر معمولي، ممكن است به دليل نداشتن اطلاعات صحيح براي انتخاب ضدويروس مناسب خود با مشكل مواجه مي*شويد. بنابراين بسيار مهم است كه بدانيد ضدويروس*ها چگونه كار مي*كنند و در واقع عوامل مهم براي انتخاب آن*ها كدامند.Signature Matching معروف است.Virus signatureها است و به محض اين*كه كدي را ملاحظه كرد كه معادل يكي از ركوردها باشد آن را به عنوان ويروس شناسايي مي*كند. به نظر مي*رسد كه موثرترين راه براي كشف ويروس*ها همين باشد. روش فوق ذاتاً به*گونه*اي است كه اول ويروس را شناسايي مي*كند و بعد متناظر با آن يك ركورد (virus signature) به بانك اطلاعاتي اضافه مي*كند و حالا اگر ويروسي پيدا كند، در صورتي*كه متناظر با اين ويروس ركوردي در بانك اطلاعاتي باشد قادر به شناسايي آن خواهد بود و همين امر ايجاب مي*كند شركت*هايي كه از اين فناوري در نرم*افزار خود استفاده مي*كنند مدام آن را بروز نگه دارند. به هر حال اين يك نقطه ضعف مي*باشد و براي فائق آمدن بر آن دو روش ديگر در نرم*افزارهاي ضدويروس معرفي شده است.Heuristic method (روش* مكاشفه*اي)Heuristic اين است كه بتوانيم ويروس*هايي را شناسايي كنيم كه هنوز Virus Signature آن*ها در بانك اطلاعاتي موجود نمي*باشد.Virus behavior signature مي*باشد قابل انجام است. ركوردهاي اين بانك اطلاعاتي امضاي ويروس خاصي را نگهداري نمي*كنند بلكه بيشتر رفتارهاي (رفتار بد) ويروس*ها را ذخيره مي*كنند. مثلاً اين*كه هر كجا تشخيص بدهند كدي قصد پاك كردن Boot Sector را دارد از آن جلوگيري مي*كنند.Heuristic به دو صورت پياده*سازي مي*شوند:Heuristic كد هر برنامه را با Virus behavior Signature مقايسه كند و مورد آناليز قرار دهد آن را روش static heuristic مي*ناميم.dynamic heuristic مي*گوييم. اين روش ممكن است نتايج غلطي نيز توليد كند.(جامعيت سرجمع)integrity checksum، فرض براين است كه ويروس قصد اعمال تغييراتي در فايل دارد. مثلا*ً يك ويروس مي*خواهد كه روي يك فايل چيزي بنويسد يا اين*كه خودش را به آخر فايلي اضافه كند. در اين روش نرم*افزار checksum فايل غيرويروسي و يا درايورهاي تميز را ذخيره مي*كند و هرگاه كه تغييري در اين checksum مشاهده شود متوجه مي*شود كه احتمال دارد ويروسي اين كار را انجام داده باشد. در اين روش نيز احتمال توليد نتايج غلط وجود دارد. اين روش در مقابله با ويروس*هاي ماكرويي يا ويروس*هاي مانند code Red كه بدون اين*كه در هيچ فايلي ذخيره شوند در حافظه بارگذاري و اجرا مي*شوند، كارايي چنداني ندارد.Activity Blocker از فعاليت آن جلوگيري مي*شود. اين تكنولوژي از تمام فعاليت*هايي كه ممكن است توسط يك كد مخرب صورت بپذيرد جلوگيري مي*كند مثلاً اگر تشخيص دهد كه هاردديسك در حال فرمت شدن است از آن جلوگيري مي*كند.Real Time (بلادرنگ) و همان موقع كه فايل مورد دسترسي قرار مي*گيرد عمل مي*كند. در اين روش، ضدويروس درون حافظه مقيم مي*شود و تمام فعاليت*هاي مربوط به سيستم را مورد ارزيابي و بررسي قرار مي*دهد. اين نرم*افزارها با همكاري سيستم*عامل متوجه مي*شوند كه هم*اكنون قرار است فايلي مورد دسترسي قرار بگيرد. سريعاً اين فايل را بررسي و نتيجه را گزارش مي*دهند. به اين روش on-access مي*گويند.on-demand معروف است.CodeRed .،Melissa ،Funlove ، Nimda و ويروس*هاي زياد ديگر اين فرضيه را ثابت نموده*اند و البته دليل پويايي و حيات نرم*افزارهاي ضدويروس نيز همين قضيه مي*باشد.virus signature دارند و البته هنگامي كه اين signature موجود نباشد از روش*هاي heuristic استفاده مي*شود كه اين روش* نيز هميشه جواب درست را برنمي*گرداند. با اين همه، ضدويروس*ها در مقابل ويروس*هاي شناخته شده (بيش از60 هزار عدد) يك حفاظت همه جانبه از سيستم شما به عمل مي*آورند.Loveletter است. در اين مورد به وضوح ديده مي*شود كه فايل ميزبان قابل بازيابي نيست و تنها راه*حل اين است كه اين فايل را پاك كنيم.Nimda) كه علاوه بر ايجاد تغييرات بر روي فايل، قابليت دستكاري فايل*هاي سيستم و رجيستري را نيز دارند. در اين موارد ضدويروس به تنهايي نمي*تواند كاري بكند. شما به ابزاري نياز داريد كه بتواند فايل ويروسي را حذف كند و تغييرات اعمال شده در سيستم شما را به حالت اوليه برگرداند. معمولاً اين ابزار كمكي بر روي وب سايت*هاي فروشندگان نرم*افزار ضدويروس موجود مي*باشد.detection Rate ياد مي*شود.Eicar كه گفته است: استفاده از ويروس*هاي واقعي براي تست كردن يك ضدويروس در يك محيط عملياتي مانند اين است كه شما آتش را به دفتر كار خود بياوريد و بعد بخواهيد بررسي كنيد كه آيا حسگرهاي دود* به خوبي كار مي*كنند يا نه؟ شما هرگز نمي*توانيد از نتيجه كار مطمئن باشيد. ممكن است برنامه ضدويروس نتواند همه موارد را شناسايي كند و ويروس*ها شروع به پاك كردن داده*هاي ارزشمند سيستم شما و پخش شدن در شبكه بنمايند. امري كه ممكن است به بهاي از دست دادن شغلتان تمام شود.www.eicar.org يك سري آزمايش*هاي بي*خطر جهت آزمايش ضدويروس پيدا كنيد. در اين سايت فايل*هاي آزمايشي و بي*خطري وجود دارند كه بيشتر ضدويروس*ها آن*ها را به عنوان ويروس شناسايي مي*كنند.www.wildlist.org نگهداري مي*شود. در اين سايت مي*توانيد ببينيد كه detection Rate يا نرخ شناسايي هر ضدويروس چقدر است. : اين سايت، آماري از توان ضدويروس*ها براي شناسايي ويروس*هاي موجود در سايت wildlist (در دو مورد on-demand,Real-time) را ارايه مي*كند.
www.chech-mark.com/cgi-bin/Redirect.pl
نرم*افزارهايي در سطح دوم موفق هستند كه قادر به از بين بردن ويروس نيز باشند.

2- امكانات

بسيار مهم است كه بدانيم چه نوع فناوري در ضدويروس موردنظر استفاده شده است و چه ويژگي*هايي دارد.

1- سازگاري سخت*افزاري و نرم*افزاري سيستم شما با ضدويروس انتخاب شده.
در نگاه اول شايد اين مساله كمي بديهي به نظر برسد. اما به هر حال برخي از فروشندگان آخرين نسخه نرم*افزار ضدويروس خود را كه تنها با جديدترين سيستم*عامل*ها كار مي*كنند، ارايه مي*دهند.
بنابراين منطقي به نظر مي*رسد كه قبل از اقدام به خريد نرم*افزار حتماً به اين نكته توجه كنيد.
2- توانايي پويش(
اين يكي از ويژگي*هاي اساسي است كه يك ضد*ويروس بايد دارا باشد. اين بخش نرم**افزار باعث مي*شود كه نرم*افزار ضدويروس مانند يك سگ نگهبان عمل كند. يعني همان موقع كه ويروس در حافظه بارگذاري مي*شود ويروس را شناسايي و خنثي كند.
اين بخش نرم*افزار بايد قادر باشد كه به تمام نواحي سيستم از جمله فايل سيستم، بوت ركورد،​
: در اين سايت ضدويروس*ها در دو سطح مورد بررسي قرار مي*گيرند. سطح اول همان است كه در سايت Virusbtn نيز انجام مي*شود يعني فقط شناسايي ويروس*ها.on-Access Real time) را داشته باشد.
Mabter Boot Record) MBR
3- توانايي پويش به صورت
مخصوصاً هنگامي كه آخرين نسخه ضدويروس را دريافت مي*كنيد حتماً اين كار را انجام دهيد. سناريوي زير انجام توصيه بالا را توجيه مي*كند.
شما يك
4- از الگوريتم*هاي
5- بتواند انواع فايل*ها با فرمت*هاي مختلف را پويش كند.
اگر شما ويروسي در سيستم داشته باشيد كه قادر باشد به هر نوع فايلي بچسبد، نياز به ضدويروسي داريد كه بتواند فايل*هاي مختلف با پسوندهاي مختلف را مورد بررسي قرار دهد. قبلاً تنها راه انتشار يك ويروس اين بود كه به فايل*هاي برنامه*اي بچسبد، اما امروزه اين امكان وجود دارد كه ويروس براي انتشار خودش از فايل*هاي غيراجرايي نيز استفاه كند.
6- توانايي جلوگيري از فعاليت اسكريپت*هاي مخرب را داشته باشد. بعضي از ويروس*ها هستند كه با استفاده از اسكريپت*ها طراحي شده*اند. كرم*هاي
موتور ضدويروس بايد اين قابليت را داشته باشد كه كدهاي
7- توانايي بررسي ضميمه
امروزه بسياري از ويروس*ها توسط
بعضي از آن*ها مانند كرم
8- قابليت بررسي فايل*هاي فشرده را نيز داشته باشد. اگر چه يك ويروس هنگامي كه در يك فايل فشرده قرار دارد نمي*تواند آسيبي به سيستم برساند ولي بهتر است است كه اصلاً اين ويروس در سيستم شما وجود نداشته باشد.
9- قابليت اين را داشته باشد كه اسب*هاي تراوا، جاوااپلت*هاي مخرب و اكتيوايكس*هاي مزاحم را شناسايي كند. نرم*افزارهاي ضدويروس نه تنها بايد اين قابليت را داشته باشند كه ويروس*ها و كرم*ها را شناسايي كنند بلكه بايد بتوانند از فعاليت*اسب*هاي تراوا، اكتيويكس*ها و اپلت*هاي جاوا نيز جلوگيري كنند.
امروزه بيشتر ضدويروس*ها داراي اين خصوصيت مي*باشند.

3- نگهداري از نرم*افزار
دو مورد زير در نگهداري از نرم*افزارهاي ضدويروس قابل توجه هستند.
1- بروز كردن مداوم ضدويروس براي مقابله با ويروس*هاي جديد.
در بخش*هاي قبل لزوم بروز نگه*داشتن بانك*اطلاعاتي ضدويروس توضيح داده شد. بنابراين ضدويروس منتخب شما بايد به *گونه*اي باشد كه به راحتي قابليت روزآمد شدن را داشته باشد و علاوه***برآن به*طور مداوم ركوردهاي اين بانك اطلاعاتي زياد شود. شما همچنين بايد متوجه اين مطلب باشيد كه از چه مكانيزم*هايي جهت بروز نگه*داشتن ضدويروس استفاده مي*شود. آيا نسخه*هاي بروز شده بر روي وب سايت فروشندگان قرار دارد؟ و آيا به راحتي قابل دريافت مي*باشد؟ و آيا شما به راحتي مي*توانيد از وجود يك ويروس جديد آگاهي يابيد يا نه؟
اگر شما داراي ارتباط اينترنتي كم سرعتي باشيد دريافت كردن اين نرم*افزار بسيار خسته*كننده مي*باشد. اين نكته نيز مهم است كه در هر بار انجام اين عمل بايد فقط قسمت روزآمد شده نرم*افزار دريافت شود.
نكته ديگر اين*كه، نويسندگان ضدويروس*ها چقدر سعي مي*كنند تا روش*هاي جديدي كه براي توليد ويروس*ها استفاده مي*شود بشناسند و در نرم*افزار خود به كار گيرند؟
و نكته مهم*تر اين*كه از زمان خبر انتشار يك ويروس تا وقتي كه نرم*افزار ضدويروس براي اين ويروس بروز شود چقدر طول مي*كشد؟

4- نرم*افزارهاي ضدويروس چقدر بر كارايي سيستم شما تأثيرگذار مي*باشند؟
همه نرم*افزارهاي ضد*ويروس بر كارايي سيستم شما تأثير مي*گذارند. اغلب اوقات اندازه*گيري ميزان اين تأثير سخت است ولي به هر حال به عنوان يك معيار مهم در انتخاب ضدويروس مطرح مي*باشد. پرسش*هاي زير در اين مقوله مهم مي*باشند.
- آيا نرم*افزار ضدويروس باعث كندتر شدن پروسه بوت سيستم شده است؟
- زمان دسترسي به يك فايل را افزايش داده است؟
پس براي انتخاب يك ضدويروس مناسب ناچاريد كه چند آزمايش را انجام دهيد.
مثلاً مي*توانيد زماني كه براي پويش*هاي مختلف (تحت شرايط مختلف) توسط يك ضدويروس مصرف مي*شود را محاسبه كنيد و در اين مدت، زمان ميانگين استفاده از حافظه و
يا اين*كه زماني كه براي اسكن
يا اين*كه وقتي كه ضدويروس در حال پويش
توجه به اين موضوع كه محيط تست براي همه ضدويروس*ها كه مورد ارزيابي قرار مي*گيرند، مشابه باشد بسيار مهم است از جلمه اين*كه:
حجم فايل*ها و نوع فايل*هايي كه براي هر يك از ضدويروس*ها مورد بررسي قرار مي*گيرد مهم است.
هر دو ضدويروس به يك ترتيب و روي يك سخت*افزار پيكربندي شده باشند.

5- نرم*افزار ضدويروس قابل كنترل باشد.
اگر شما نتوانيد بر روي ضدويروس خود نظارت كامل داشته باشيد مانند اين است كه ضدويروس نداريد.
شما بايد بتوانيد به*طور مرتب (هر زمان كه نياز داشتيد) و بدون زحمت زيادي بانك اطلاعاتي خود را كامل*تر يا بروز كنيد.
به راحتي بتوانيد از سرورها خود و كلاينت*هاي خود محافظت كنيد و گزارش*هاي نرم*افزار ضدويروس را براي هر كدام از آن*ها ببينيد.

6- پشتيباني ضدويروس هميشگي و موثر باشد.
فروشنده نرم*افزار بايد قادر باشد كه پشتيباني مورد نظر شما را انجام دهد. مطمئناً پشتيباني كه براي كاربر در خانه ارايه مي*شود با پشتيباني كه براي يك شركت بزرگ انجام مي*شود با يكديگر متفاوت هستند.
فروشنده براي پشتيباني مي*تواند خدمات زير را به شما ارايه دهد.
1- قادر باشد كه شما را به صورت
اگر يك ويروس جديد شناخته شود، فروشنده بايد بتواند اين موضوع را به اطلاع شما برساند تا اقدامات لازم را براي خودتان، يا براي شبكه*اي كه شما مس‡وول آن هستيد انجام دهيد.


نتيجه*گيري
هيچ*كدام از نرم*افزارهاي ضدويروس بهترين نيستند. يك ضدويروس وقتي براي شما بهترين است كه بتواند نسبت به نرم*افزارهاي ديگر به صورت كاملتري نيازهاي شما را برآورده كند.
اطلاعاتي كه فروشنده نرم*افزار ارايه مي*كند هميشه خوب است ولي انتخاب ضدويروس نبايد تنها براساس ادعاهاي فروشنده باشد.



آنتی ویروسها جادو نمیکنند!
آنتی ویروسها محافظان سیستم های ما هستند. این گونه نرم افزارها میتوانند بنا به ساختمان برنامه ای خود, کنترل مرکزی سیستم را در دست گیرند و مواظب رفتار مشکوک یا برنامه های مخرب اجرایی بر روی سیستم ما باشند ولی با گسترش روابط, نمیتوانیم به صورت کامل روی آنها حساب کنیم زیرا این برنامه ها از حمله ویروسها در امان نیستند .
در بعضی موارد دیده شده که ویروسها بروی سیستم اجرا میشوند ولی آنتی ویروس هیچ واکنشی در مقابل ویروس ندارند و مانند یک برنامه طبیعی با آنها برخورد میکند.
خوشبختانه شرکت های آنتی ویروس برای تسلط بر کل ارتباطات اینترنتی اقدام به تاسیس شرکتهایی به صورت نمایندگی در اکثر کشورها کرده اند. آنها به این منظور نشان دادند که می خواهند کرم ها را در نطفه خفه کنند و از پخش گسترده انها در کل شبکه جلوگیری نمایند.
آنها اقدام به آگاه سازی کاربران اینترنتی از طریق سرویسهایی مانند رادار کرده اند. شاید نقاط ضعف شرکت های آنتی با ارائه این نوع سیستمها به کاربران اثبات شده باشد. انها بر این عقیده اند که به تنهایی و بدون کمک کاربران اینترنتی نمی توانند از پس کرم های اینترنتی برآیند. بنابر این هر شرکت آنتی ویروس آنالیز های خود را در اختیار کاربران قرار میدهد تا اگر نرم افزار آن شرکت نتوانست کرم را خنثی کند کاربران با داشتن اطلاعات کافی شروع به مقابله با کرمها کنند. همان طور که می دانید آنتی ویروس ها فقط یک نرم افزار هستند و ما نمی توانیم تصور کنیم که آنها میتوانند معجزه کنند, باید درک کرد که این نرم افزارها خود دارای مشکل هایی می باشند.
چند تکنیک آنتی ویروس
1. تکنیک تله گذاری: در این روش آنتی ویروس توجه ویروس را به خود جلب می کند.
2. مخفی ماندن : وقتی ما آنتی ویروسی در کامپیوتر نصب میکنیم ویروسها در بین فایلها پنهان می شوند. در آنتی ویروس
3. سیستم رادار : اطلاع رسانی به کاربران.
و ده ها تکنیک دیگر.​
و حافظه سركشي كند.on-demand را داشته باشد. يكي از كارهاي ضروري كه براي حفظ سلامت سيستم*تان بايد انجام دهيد اين است كه هراز*چندگاهي وضعيت سيستم خود را با اجراي ضدويروس بررسي كنيد.e-mail دريافت مي*كنيد كه اين e-mail شامل يك ضميمه و ويروسي است. منتهي شما اين ضميمه را هيچ*گاه باز نكرده*ايد. اجراي ضدويروس بروز شده باعث مي*شود كه (احتمالاً) ويروس فوق شناسايي شود.Heuristic پشتيباني كند.I Love You از اين نوع است.VBS و JS را شناسايي كند و در صورتي كه آن*ها را مخرب تشيخص دهد از فعاليتشان جلوگيري كند.e-mail را داشته باشد.e-mail *انتشار پيدا مي*كنند.KAK حتي اين توانايي را دارند تا در سيستم*هايي كه خوب پيكربندي نشده*اند، بدون اين*كه ضميمه e-mail باز شود شروع به انتشار خود بنمايند.cpu را نيز اندازه*گيري كنيد.on-demand نياز مي*باشد را براي محصولات مختلف اندازه*گيري كنيد.Real-time مي*باشد ببينيد كه باز كردن يك فايل بزرگ چقدر طول مي*كشد؟on-line پشتيباني كند و اگر شك كرديد كه فايلي حاوي ويروس است، بتوانيد آن را براي فروشنده ارسال كنيد تا نظر خودش را راجع*به فايل بيان كند.Kaspersky : (از بهترین آنتی ویروسها )Kaspersky هیچ قسمتی از سیستم (نرم افزاری) متوجه نصب نمی شوند.
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
يك روش ساده برای حفظ رمز عبور اما کارآمد
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 قصد داريم يك ترفند جالب و در عين حال ساده را به شما معرفي كنيم كه با بهره گيري از آن ميتوانيد پسورد ياهو مسنجر و همين طور ساير رمزهاي عبور خود را از دست هكرها در امان نگه دارید. با اين ترفند كار بسياري از تروجان ها و برنامه هاي جاسوسي صفحه كليد را دچار اختلال خواهيد كرد.

در الگوريتم بسياري از نرم افزارهاي جاسوسي صفحه كليد (*KeyLoger) و تروجان ها ، كليد Space در انتهاي پسورد در نظر گرفته نشده است.
از همين طريق ميتوان اين ترفند را صورت داد:
كافي است در پسوردي كه براي خود ايجاد ميكنيد در پايان آن يك Space بزنيد و يك فاصله ايجاد كنيد. به همين راحت كار بسياري از نرم افزارهاي دشمن را دچار اختلال كرده ايد.
دقت كنيد از اين به بعد بايد هنگام وارد كردن پسورد ، Space را هم در پايان پسورد بزنيد.
به عنوان مثال براي رمز عبور kamyabonline كافي است آن را به صورت [kamyabonline[space ثبت كنيم.
هنگامي كه پسورد شما هك ميشود ديگر Space براي هكر نشان داده نميشود
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
مخفی کردن IP در برابر هکرها
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54
در صورتی که تنها سررشته ای از هک و امنیت را داشته باشید میدانید که بسیاری از هکرها برای نفوذ به سیستم قربانی از IP او استفاده می کنند. با استفاده از این ترفند می توانید کاری کنید که IP شما برای همیشه دور از دسترس این افراد باشد و به نوعی به طور کامل IP خودتان را از دسترس دیگران مخفی نگه دارید.

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]برای این کار:[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1- ابتدا از منوی Start به Run رفته و در محیط Run عبارت MMC را تایپ نمایید.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]2- در محیط جدید ، از منوی File به قسمت Add/Remove Snap-in بروید.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]3- در پنجره باز شده بر روی دکمه Add کلیک کنید.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]4- در پنجره جدید ، بر روی IP Security Policy Management کلیک کرده و دکمه Add را بزنید.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]5- سپس Finish را زده و خارج شوید.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]6- در پنجره قبلی بر روی Ok کلیک کنید.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]7- حال در همان محیط اولیه هستید.آیکون کناری عبارت IP Security Policy Management زرد رنگ است. اکنون میبایست یکبار بر روی آن کلیک کنید تا رنگ آن به سبز تغییر پیدا کند.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]8- در پایان از منوی File به Exit رفته و با انتخاب yes این عملیات را ذخیره کنید.[/FONT]​
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
ترفندهایی درباره امنیت در مقابل هکرها
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] دانستن انواع روش های هک و نفوذ به کامپیوتر و ترفندهای جلوگیری از آن میتواند تا حد بسیار زیادی شما را در برابر هکرها ایمن کند. ناگفته هایی از پسوندهای فایلها و روش های پاکسازی آنها ، روشهای تروجانها در هنگام راه اندازی و روشهای راه اندازی برنامه های هک ، راه هایی از این قبیل هستند که شما بایستی طریقه مقابله با آنها را بدانید.[/FONT]

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]پسوندهاي پنهان فايلهاي ويندوز[/FONT]

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]ممكن است از اين موضوع آگاهي نداشته باشيد، اما حتي اگر به ويندوز بگوييد كه تمام پسوندهاي فايل را نشان دهد، هنوز هم فايلهايي وجود دارند كه بطور پيش فرض مخفي شده*اند. همچنين هر برنامه نصب شده*ايي مي*تواند پسوندها را پيكربندي كند تا پنهان شوند. در اينجا در مورد چگونگي انجام اين كار و همچنين دليل اينكه چرا برخي از پسوندهاي پنهان مي*توانند براي تعدادي از كاربرهاي كامپيوتر خطرناك باشند، مثالهايي آورده شده است. به فرض اينكه شما قبلا ويندوز[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] explorer را براي نشان دادن تمام پسوندهاي پيكربندي كرده*ايد.[/FONT] [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]پسوندهاي[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] SHS[/FONT]

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]يك كپي از[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] notepad.exe بگيريد و آن را روي desktop خود قرار دهيد. Wordpad را باز كنيد. روي notepad.exe كليك كنيد و آن را به سمت سند باز شده wordpad بكشيد. روي notepad.exe كليك كنيد و آن را به عقب به سمت desktop بكشيد. فايلي را كه ايجاد شده است (Scrap) به Readme.txt تغيير نام دهيد.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]حالايك آيكن كه نشان دهنده سند متني است و فايلي با نام مشخص[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] readme.txt بر روي desktop شما وجود دارد كليك كردن بر روي فايل فوق باعث مي*شود notepad باز *شود. اگر اين فايل يك Trojan باشد، شما فريب خورده*ايد و توسط آنچه كه يك فايل متني بي*خطر بنظر مي*رسيد آلوده شده*ايد. اگر اجازه نمايش اين پسوند داده مي شد شما فريب فايل Readme.txt.shs را نمي*خورديد.[/FONT] [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]پسوندهاي[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] PIF[/FONT]

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]اگر سعي كنيد تا[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] notepad.exe را به anything.txt.pif تغيير نام دهيد، تنها فايلي با نام anything.txt روي desktop خود خواهيد ديد. و اين بدين دليل است كه PIF پسوند ديگري است كه ويندوز بطور پيش فرض پنهان مي*كند. اگر شما فايل را اجرا كنيد برنامه اجرا خواهد شد، به خاطر اينكه ويندوز پسوندهاي PIF را اجرا خواهد كرد حتي اگر آنها فايلهاي اجرايي باشند.[/FONT] [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]پسوندهاي[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] SCR[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]پسوند ديگري كه بايد مراقب آن بود[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] SCR است. كپي notepad.exe خود را به notepad.scr تغيير نام دهيد و روي آن كليك كنيد. Notepad به عنوان يك فايل اجرايي اجرا خواهد شد. بسياري از افراد توسط هكرهايي فريب مي*خورند كه account يك قرباني را بدست آورده*اند. هكر email يا هر نوع پيغامي را به تمام دوستان قرباني مي*فرستد كه "اين صفحه نمايش جديد و بامزه را ببينيد از خنده روده بر خواهيد شد!" از آنجايي كه اين پيغام از يك منبع مطمئن آمده، اكثر افراد فريب خورده و فايل SCR را اجرا مي*كنند كه در نهايت به هكري ختم مي*شود كه به كامپيوتر شما متصل شده است[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif][/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]پسوندهاي ميانبر[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] PIF[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]برخي از پسوندهاي پنهان فايل قادرند به سادگي با فرمانهاي پنهان شده*اي كه مي*توانند براي سيستم شما مخرب باشند برنامه*ريزي شوند. اين يك آزمايش ساده است[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]:[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]دكمه راست ماوس خود را روي[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] desktop كليك كنيد و New و سپس Shotcut را انتخاب نماييد. در Command line دستورformat a:/autotest تايپ كنيد. حالا Next را كليك كنيد. در "Select a name for the shortcut" تايپ كنيد: readme.txt . سپس Next را كليك كنيد. يك آيكن notepad را انتخاب كرده و Finish را كليك كنيد. حالا شما در desktop خود فايلي با نام readme.txt و با آيكن notepad داريد. مطمئن شويد كه در درايو شما ديسكي است كه از دست دادن آن براي شما اشكالي ندارد و روي آيكن كليك كنيد. فايلي كه شما روي آن كليك كرده*ايد درايو A: را فرمت خواهد كرد. البته آيكن هكر درايو ديگري را مورد هدف قرار خواهد داد يا ممكن است نامي همچون ‘game.exe’ و فرماني براي حذف كردن دايركتوري ويندوز شما يا (deltree /y C:/*.*) كل درايو C شما داشته باشد. اگر پسوند PIF پنهان نشود، قادر به فريب شما نخواهد بود[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif][/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]پسوند[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] SHS[/FONT]

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]فايلهاي[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] Scrap نيز مي*توانند فرمانهاي گنجانده شده را پنهان كند. اين يك آزمون ساده است: از notepad.exe يك كپي بگيريد و آن را روي desktop خود قرار دهيد. Wordpad را باز كنيد.Notepad.exe را كليك كنيد و آن را به سمت سند باز شده wordpad بكشيد. روي Edit كليك كنيد و Package Object و سپس Edit package را انتخاب كنيد. روي Edit و سپس Command Line كليك كنيد.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]در كادر، دستوري مانند[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] format a:/autotest را تايپ كنيد و روي OK كليك كنيد. آيكن نيز مي*تواند از اين پنجره تغيير يابد. از پنجره خارج شويد، اين كار سند را به روز خواهد كرد. روي notepad.exe كليك كنيد و آن را به عقيب به سمت Desktop بكشيد. فايلي را كه ايجاد شده (Scrap) به Readme.txt تغيير نام دهيد.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]حالا شما آنچه را كه شبيه يك فايل متني است داريد. اگر اين فايل اجرا شود درايو[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] A: را فرمت خواهد كرد. همانگونه كه در مثال بالا براي پسوندهاي ميانبر PIF ديده شد، هكر مي*تواند از فرمانهاي خطرناكتري استفاده كند.[/FONT] [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]روشهاي[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] Trojan [/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]در هنگام راه اندازي[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]روشهاي راه اندازي استاندارد[/FONT]

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]اكثر افراد از راههاي متفاوتي كه هكرها براي راه اندازي فايلهاي[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] Trojan استفاده مي*كنند آگاه نيستند. اگر هكري كامپيوتر شما را با يك Trojan آلوده كند، نياز به انتخاب يك روش راه*اندازي خواهد داشت، بگونه*اي كه در زمان راه*اندازي مجدد كامپيوتر شما Trojan بارگذاري شود. روشهاي معمول راه*اندازي شامل كليدهاي اجرايي registry، فولدر راه اندازي ويندوز، Windows Load= يا run=lines يافته شده در فايل win.ini و shell=line يافته شده در system.ini ويندوز مي*باشند.[/FONT] [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]روشهاي راه اندازي خطرناك[/FONT]

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]از آنجايي كه فقط تعداد اندكي از اين روشهاي راه اندازي وجود دارند، هكرهاي زيادي را يافته*ايم كه در پيدا كردن روشهاي جديد راه*اندازي افراط مي*كنند. اين شامل استفاده از تغييرات خطرناكي در سيستم[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] registry مي*باشد، كه در صورتي كه فايل Trojan يا فايل همراه آن از بين برود سيستم را بصورت بلااستفاده درخواهد آورد. اين يك دليل استفاده نكردن از نرم افزار ضد ويروس براي از بين بردن Trojanهاست. اگر يكي از اين روشها استفاده شود، و فايل بدون ثابت كردن registry سيستم از بين برود، سيستم شما قادر به اجراي هيچگونه برنامه*اي پس از راه اندازي مجدد كامپيوترتان نخواهد بود.[/FONT] [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]قبل از آنكه سراغ[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] registry برويم لازم به توضيح است كه يك فولدر به صورت C:/WINDOWS/StartMenu/Program/StartUp وجود دارد كه هر فايلي در اينجا باشد هنگام راه اندازي ويندوز اجرا خواهد شد.توجه داشته باشيد كه هرگونه تغييري مي*تواند سيستم شما را به خطر بياندازد بنابراين، هرچه ما مي*گوييم انجام دهيد. براي دستيابي به registry به منوي start>run> برويد و "regedit" را بدون علامت " " تايپ كنيد. در registry چندين مكان براي راه اندازي Startup وجود دارد كه ليستي از آنها را در اينجا مي آوريم[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]HKEY_CLASSES_ROOT/exefile/shell/open/command] ="/"%1/" %*"[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]HKEY_CLASSES_ROOT/comfile/shell/open/command] ="/"%1/" %*"[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]HKEY_CLASSES_ROOT/batfile/shell/open/command] ="/"%1/" %*"[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]HKEY_CLASSES_ROOT/htafile/Shell/Open/Command]="/"%1/" %*"[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]HKEY_CLASSES_ROOT/piffile/shell/open/command] ="/"%1/" %*"[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/CLASSES/batfile/shell/open/command] ="/"%1" %*"[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/CLASSES/comfile/shell/open/command]="/"%1/" %*"[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/CLASSES/exefile/shell/open/command]="/"%1/"%*"[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/CLASSES/htafile/Shell/Open/Command]="/"%1/"%*"[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/CLASSES/piffile/shell/open/command]="/"%1[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif][/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]اگر اين كليدها مقدار "/"%1/"%*" را نداشته باشند و به جاي اجراي فايل در هنگام راه اندازي به[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] "/"[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Server.exe %1/" %*" [/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]تغيير يابد به احتمال زياد يك Trojan است.[/FONT] [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]روش راه اندازي[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] ICQ[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]روشي راه اندازي ديگري كه امروزه استفاده از آن معمول است شناسايي شبكه[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] ICQ مي*باشد. بسياري از كاربران ICQ نمي*دانند كه هكر مي*تواند يك خط پيكربندي را به ICQ اضافه نمايد تا با هر بار بارگذاري شدن برنامه Trojan نيز راه اندازي شود. به عنوان آزمايش مراحل زير را انجام دهيد[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]:[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]ICQ [/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]را باز كنيد. روي آيكن ICQ كليك كنيد و preference را انتخاب نماييد. روي Edit launch List كليك كنيد. روي Add كليك كنيد. روي Browse كليك كنيد. فايلي را براي اضافه كردن به Windows/notepad.exe بيابيد كه به كار اين آزمايش بيايد. روي Open و سپس OK كليك كنيد. زماني كه شما ICQ را راه اندازي مجدد مي*كنيد فايل اجرا خواهد شد.[/FONT]
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
ترفندهایی برای کاهش Spam
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]اسپم به زبان ساده ایمیلهای ناخواسته ای است که معمولا به صورت انبوه برای شما ارسال میشوند.اسپمها يکی از متداولترين و در عين حال منفی ترين جنبه های دارا بودن يک آدرس Email است . با اين که در حال حاضر و با توجه به تکنولوژی های موجود امکان حذف کامل اين نوع از نامه های الکترونيکی ناخواسته وجود ندارد ، ولی قصد داریم ترفندهایی را به شما معرفی کنیم که با استفاده از آنها می توانید تعداد آنها را کاهش دهید .[/FONT]

Spam
يکی از متداولترين و در عين حال منفی ترين جنبه های دارا بودن يک آدرس Email است . با اين که در حال حاضر و با توجه به تکنولوژی های موجود امکان حذف کامل اين نوع از نامه های الکترونيکی ناخواسته وجود ندارد ، ولی می توان با استفاده از برخی روش های موجود تعداد آنان را کاهش داد .
Spam
، نسخه الکترونيکی از " نامه های بدرد نخور " است . واژه Spam به پيام های الکترونيکی ناخواسته ، اطلاق می گردد . اين نوع از نامه های الکترونيکی ارتباط مستقيمی با ويروس نداشته و حتی ممکن است پيام هائی که از منابع معتبر ارسال شده اند نيز در زمره اين گروه قرار گيرند .

چگونه می توان ميزان Spam را کاهش داد ؟
با رعايت برخی نکات ، می توان ميزان Spam دريافتی را بطرز محسوسی کاهش داد :

آدرس Email خود را بدون دليل در اختيار ديگران قرار ندهيد . آدرس های پست الکترونيکی به اندازه ای متداول شده اند که شما می توانيد بر روی هر فرمی که به منظور کسب اطلاعات شما در نظر گرفته می شود ، وجود فيلد خاصی به منظور دريافت آدرس Email را مشاهد نمائيد . تعدادی زيادی از مردم بدون درنظر گرفتن مسائل جانبی ، آدرس Email خود را در هر محلی و يا هر فرمی درج می نمايند . مثلا" شرکت ها ، اغلب آدرس ها را در يک بانک اطلاعاتی ثبت تا بتوانند وضعيت مشتيريان خود را در آينده دنبال نمايند . برخی اوقات ، اطلاعات فوق به ساير شرکت ها فروخته شده و يا امکان استفاده مشترک برای آنان ، فراهم می گردد . بديهی است در چنين مواردی ممکن است برای شما يک Email و از طرف شرکتی ارسال شود که نه توقع آن را داشته ايد و نه از آنان درخواستی مبنی بر ارائه اطلاعات خاصی را داشته ايد.

بررسی سياست های محرمانگی . قبل از ارسال آدرس Email خود به صورت online ، بدنبال Privacy سايت مورد نظر بگرديد .تعداد بسيار زيادی از سايت های شناخته شده و خوشنام دارای يک لينک خاص بر روی سايت خود به منظور آشنائی کاربران با سياست های آن سايت در خصوص نحوه برخورد با اطلاعات ارسالی شما می باشند . (همواره اين پرسش را برای خود مطرح نمائيد که آيا ما آدرسEmail خود را در سايت هائی درج می نمائيم که نسبت به آنان شناخت کافی داريم ؟) . شما می بايست قبل از ارسال آدرس Email خود و يا ساير اطلاعات شخصی ، سياست های اعلام شده توسط سايت مورد نظر را مطالعه نموده و از اين موضوع آگاه شويد که مالکين و يا مسئولين سايت قصد انجام چه کاری را با اطلاعات ارسالی شما دارند .

دقت لازم در خصوص گزينه هائی که به صورت پيش فرض فعال شده اند . زمانی که شما برای دريافت خدمات و يا Account جديد عمليات sign in را انجام می دهيد ، ممکن است بخشی وجود داشته باشد که به شما مجموعه ای از گزينه ها را در خصوص دريافت email در خصوص محصولات و يا سرويس های جديد ، ارائه نمايد . در برخی مواقع ، گزينه ها به صورت پيش فرض انتخاب شده اند ، بنابراين در صورتی که شما آنان را به همان وضعيت باقی بگذاريد ، در آينده نه چندان دور برای شما حجم زيادی از نامه های الکترونيکی که شايد انتظار آنان را نداشته باشد ، ارسال گردد .

استفاده از **********ها : تعدادی زيادی از برنامه های پست الکترونيکی امکان **********ينگ را ارائه می نمايند . پتانسيل فوق به شما اين اجازه را خواهد داد که آدرس های خاصی را بلاک نموده و يا امکان دريافت نامه را صرفا" از طريق ليست تماس موجود بر روی کامپيوتر خود ، داشته باشيد. برخی مراکز ارائه دهنده خدمات اينترنت ( ISP ) نيز سرويس **********ينگ و علامت گذاری مربوط به مقابله با Spam را ارائه می نمايند . در چنين مواردی ممکن است پيام های معتبری که بدرستی طبقه بندی نشده باشند به عنوان spam درنظر گرفته شده و هرگز به صندوق پستی شما ارسال نگردند .

هرگز برروی لينک های موجود در يک Spam ، کليک ننمائيد . برخی از منابع ارسال کننده Spam با ارسال آدرس های Email متغير در يک Domain خاص ، سعی در تشخيص معتبر بودن يک آدرس Email می نمايند. ( مثلا" تشخيص آدرس های Email معتبر موجود بر روی hotmail و يا yahoo ) .در صورتی که شما بر روی يک لينک ارسالی توسط يک Spam کليک نمائيد ، صرفا" معتبر بودن آدرس Email خود را به اطلاع آنان رسانده ايد . پيام های ناخواسته ای که يک گزينه "عدم عضويت " وسوسه انگيز را در اختيار شما قرارمی دهند ، اغلب به عنوان روشی به منظور جمع آوری آدرس های Email معتبر مورد استفاده قرار گرفته که در آينده از آنان به منظور ارسال Spam استفاده گردد .

غيرفعال نمودن گزينه دريافت اتوماتيک گرافيک در نامه های الکترونيکی با فرمت HTML . تعداد زيادی از شرکت ها ، نامه های الکترونيکی را با فرمت HTML و همراه با يک فايل گرافيکی لينک شده ارسال نموده که در ادامه از آن به منظور رديابی فردی که پيام الکترونيکی را باز نموده است ، استفاده می نمايند . زمانی که برنامه سرويس گيرنده پست الکترونيکی شما ، اقدام به download گرافيک از سرويس دهنده آنان می نمايد ، آنان می دانند که شما پيام الکترونيکی را باز نموده ايد . با غير فعال نمودن HTML mail و مشاهده پيام ها با فرمت صرفا" متن ، می توان پيشگيری لازم در خصوص اين مسئله را انجام داد .

ايجاد و يا بازنمودن Account های جديد اضافی : تعداد زيادی از سايت ها ، اقدام به عرضه آدرس پست الکترونيکی به صورت رايگان می نمايند . در صورتی که شما بطور مداوم اقدام به ارسال آدرسEmail خود می نمائيد ( برای خريد online ، دريافت سرويس و ... ) ، ممکن است مجبور به ايجاد يک account ديگر به منظور حفاظت آدرس account اوليه خود در مقابل spam شويد . شما همچنين می بايست از يک account ديگر در زمانی که اطلاعاتی را بر روی بولتن های خبری online ، اطاق های چت ، ليست های عمومی Mailing و يا USENET ارسال می نمائيد، استفاده نمائيد . بدين تريتب می توان يک سطح حفاظتی مناسب در خصوص دريافت spam به آدرس Email اوليه خود را ايجاد کرد.

برای سايرين Spam ارسال ننمائيد . يک کاربر متعهد و دلسوز باشيد . در خصوص پيام هائی که قصد فوروارد نمودن آنان را داريد ، سختگيرانه عمل کنيد . هرگز هرگونه پيامی را برای هر شخص موجود در ليست دفترجه آدرس خود فوروارد نکرده و اگر فردی از شما بخواهد که پيامی را برای وی فوروارد ننمائيد ، به درخواست وی احترام بگذاريد
 

DESPERADO

مدیر بازنشسته
2006-10-10
2,157
1,745
روشی مطمئن برای مخفی کردن پسوند exe
spacer.gif
http://www.kamyabonline.com/modules.php?name=News&new_topic=54 [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]تمامی کسانی که در هک اندکی نیز سر رشته دارند مطمئنأ میدانند وقتی یک تروجان ساخته میشود پسوند آن exe. است. این موضوع میتواند باعث شود که فرد مورد نظر تروجان را دریافت نکند. اکنون قصد داریم یک ترفند بسیار جالب را به شما معرفی کنیم که با استفاده از آن میتوانید این پسوند را کاملا محو سازید ، به نوعی که همچنان همان کارایی را داشته باشد.
[/FONT]

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]بدین منظور:
از منوی Start و سپس All Programs وارد Accessories شده و Wordpad را انتخاب کنید.
پس از باز شدن برنامه Wordpad تروجان مورد نظر را Copy کرده و در درون Paste ، Wordpad نمایید.
حال از منوی بالا وارد Edit>Package Object>Edit Package شوید.
در پنجره باز شده از منوی Edit بر روی Copy Package کلیک کنید.
در پایان وارد یکی از درایو های کامپیوتر شده و راست کلیک کنید و Paste را انتخاب کنید.
فایلی که Paste میشود تروجان جدید شما بدون پسوند exe است.
[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT]​
 
بالا