دانستنی های تعمیرات

heidary

معاونت انجمن
2007-05-13
1,041
5,818
دوستان عزیز
..
هر تعمیر کاری یک تجربه ای در کار تعمیر دارد اما من میخوام اول ابتدایی ترین وسایل را جهت تعمیرات رسیور برایتون بگم . جهت مشخص شدن عیوب سخت افزاری در رسیور ها باید آمپر کشی تغذیه و مدارات را چک کنید یعنی حتی در صورت نشتی دار بودن خازن تغذیه یا سوختن یکی از قطعات مدار آمپر بیشری یا کمتر آمپر میکشد . راحت ترین کار سری کردن یک لامپ 60 وات به برق ورودی رسیور میباشد چون در هر صورت خرابی هر یک از مدارات و آمپر کشی این لامپ روشن میشود البته این لامپ ابتدایی ترین میباشد و دوستان میتوانند از آمپر سنج نیز استفاده کنند اما من خودم از لامپ استفاده میکنم و بعد از آن ولتاژ 3.3 مربوط به تغذیه سی پی یو و فلاش و آی سی رم و 5 ولت و ولتاژ های بالا 23 و 30 ولت نیز در تغذیه تیونر کاربرد دارد را تست میکنم . چون توضیح بسیار است ولتاژها ی هر قسمت با توضیح کارآیی آن قطه و در صورت قطع ولتاژ آن قطعه عیب بوجود آمده را در یک فایل پی دی اف آماده و در قسمت بعدی میگذارم ...

دوستان اگر اطلاعات تجربی دارند در سایت قرار دهند تا همه دوستان استفادهد ببرند .

heidary

معاونت انجمن
2007-05-13
1,041
5,818
تغذيه

بادرود . اکثر خرابی های تغذیه يا به دليل آمپر کشی بیش از حد که معمولا مثل اتصال سيم مسیر ال ان بی تا رسیور و... بوجود مي آید و خرابي تغذيه بر اثر نوسانات برق ميباشد . در شهرها و محله هايی که نوسان برق آنها زياد ميباشد يا در همسايگی آنها با دستگاههايی مثل ترانس جوش که نوسانهای زيادی ايجاد ميکند استفاده ميگردد جهت خرابی کمتر در تغذيه ميتوان در ورودی 220 ولت يک خازن 684 - 400ولت پلی استر را به صورت موازی قرار داد . اين کار از نوسان يا همان لرزش ولتاژ تا اندازه اي جلوگيری کرده و از فشار روی خازن ورودی تغذيه کاسته و خرابي خازنی تغذيه را تا حد زيادی کاهش ميدهد .

heidary

معاونت انجمن
2007-05-13
1,041
5,818
کارنکردن سوئيچ

در بعضی از رسيورها بخصوص هايويژن و آی کلاس اکثر مشتريان از کار نکردن سوئيچ در اين دستگاهها گله دارند که عيب 1----ميتواند از سيم رابط مابين رسيور تا ال ان بی ( فقط نو بودن سيم تضمين از مرغوب بودن آن نميکند )حتمی از سيم مرغوب با شيلد مناسب استفاده کنيد 2-----فرمان سوئيچ توسط فرکانس 22 کيلوهرتز داده ميشود که ميتواند عيب از خرابی 22 کيلوهرتز باشد 3---- نوسان دار بودن ولتاژ خروجی تيونر باشد در اکثر مواقع با تعويض خازن کنار تيونر که معمولا 47 ميکروفاراد ميباشد با یک خازن 100 تا 220 ميکروفاراد مشکل عمل نکردن سوئيچ رفع ميگردد . ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ در مورد عيوب مربوط به فرکانس 22 کيلوهرتز چون مطلب زياد است به زودی در يک فايل پی دی اف سعی ميکنم مقاله ای با عکس آماده و آن را در سايت قرار دهم

heidary

معاونت انجمن
2007-05-13
1,041
5,818
دوستان و همکاران عزيز . قرار نشد تا کار داريد بياييد يک سری بزنيد جواب سؤالهاتون را از سايت پيدا کنيد و خيلی بدتر اينکه حتی از نويسنده مطلب يک تشکر هم نکنيد و برويد . بياييد هر کس اطلاعاتی تجربی دارد در اختيار ديگران قرار دهيد همانطور که به پول آدمها صدقه تعلق ميگيرد به معلومات افراد نيز همينطور پس بياييد معلومات تجربی خود را با ديگران شريک شويد

Deragon

مدیر بازنشسته
2007-08-03
623
2,250
تغذیه..
------------------
این مطلب چندین بار برام در تعمیرات رسیور اتفاق افتاد..
در برخی موارد با اینکه خروجی در مدار پاور هست اما این خروجی ها اکثرا دو برابر میزان ولتاژ ذکر شده یا با نوسان مکرر همراه هست.. معمولا این امر به دلیل نشتی یا خرابی خازنها الکترولیتی اتفاق میافته.. اما من با تعویض اکثرا خازنها با با افزایش ولتاژ روبرو میشدم !
با بررسی مدار پاور خرابی قطعه اصلی که باعث این افزایش میشدc817 هست..
الان تقریبا اگه با افزایش ولتاژی مواجه بشم اولین قطعه برا تست 817 خواهد بود..که 99% موارد هم دقیقا این امر صادق بود..

hossein13

کاربر افتخاری
2010-04-21
550
2,153
دوستان و همکاران عزيز . قرار نشد تا کار داريد بياييد يک سری بزنيد جواب سؤالهاتون را از سايت پيدا کنيد و خيلی بدتر اينکه حتی از نويسنده مطلب يک تشکر هم نکنيد و برويد . بياييد هر کس اطلاعاتی تجربی دارد در اختيار ديگران قرار دهيد همانطور که به پول آدمها صدقه تعلق ميگيرد به معلومات افراد نيز همينطور پس بياييد معلومات تجربی خود را با ديگران شريک شويد

قابل توجه دوستان مسلمون یه روایت : ذکات علم ترویج آن هست.متاسفانه من تعمیر کار نیستم ولی اگه کاری ازم بر بیاد در خدمتم.با تشکر از آقای حیدری که به دوستان گوشزد کردند.به امید همه گیر شدن این مطلب.

heidary

معاونت انجمن
2007-05-13
1,041
5,818
سلام در مواردی هم من داشته ام که ولتاژهای خروجی دقیق هستند یا دستگاه روشن نمیشه یا کانالها رو خش دار نشون میده که ایراد ازخازن 47میکرو400ولتی تغذیه میباشد
در توضيح مطالب دوست خوبمان بايد عرض کنم که معمولا هر موقع اين خازن 47 تا 100 ميکرو 400 ولت خراب ميگردد اگر بر روی تنظيم آنتن در منو نصب برويم و مقدار سيگنال را ببينيم - سيگنال ثابت نيست و همينطور کم و زياد ميگردد و در نوسان ميباشد و اگر خازن را از تغذيه جدا کنيم در اکثر موارد روغن داخل خازن به زير آن نشت کرده که مشخص است و بهتر است به جای آن هميشه از خازن 100 ميکروفارادی استفاده کنيم

mohandes

عضو جدید
2006-11-29
86
609
هنگام خش دار بودن تصویر علاوه بر اینکه خازن صافی تعویض شود باید حتما خازن 1000میکرو 10 ولت خروجی ولتاژ5 ولت و 3.3 ولت هم تعویض شوند با تجربه ای که داشتم ایراد از اینا هم میتونه باشه موفق باشید:eek:k:

heidary

معاونت انجمن
2007-05-13
1,041
5,818
در بعضی موارد خش دار بودن تصاویر بر اثر ناصافی بودن ولتاژ تغذیه تیونر میباشد که اگر از تغذیه خود اطمینان دارید و با تعویض خازنهای تغذیه عیب همچنان پابرجاست خازنهای کنار تیونر را تست کنید . البته عیبهای خازنی معمولا با گرم شدن خازن تصاویر بهتر و حتی خوب میگردد . بنابراین اگر عیب از خازنها بود بعد از تقریبا نیم ساعت روشن بودن دستگاه تصاویر خوب میشود و فقط در مواقعی که دستگاه را به برق وصل میکنیم تصاویر خیلی خراب و حتی خیلی فرکانسها موجود نیست

heidary

معاونت انجمن
2007-05-13
1,041
5,818
نحوه برداشتن و لحیم کاری سی پی یو - آی سی فلاش و قطعات smd

برای برداشتن و یا لحیم کردن قطعات سطحی یا همان smd روش های زیادی و جود دارد اما معمول ترین روش بین تعمیرکاران استفاده از هویه هوای گرم (همان هیتر) میباشد اما در این روش علاوه بر وقت زیاد خرابی برد مدار چاپی بعد از دو سه بار برداشتن و لحیم کاری قطعه زیاد میباشد حالا اگر قطعه دارای پایه زیاد باشد مثل سی پی یو ... اما بهترین روش برای اینکار استفاده از هویه قلمی میباشد که با این روش تا صد بار هم بدون خرابی مدار و یا قطعه میتوان آی سی های SMD را برداشت و دوباره لحیم کرد . برای این کار نیاز به یک هویه قلمی مرغوب و نوک هویه حتمی باید جنس خوب باشد چون در برابر قلع مرده که استفاده میکنید خوردگی پیدا میکند و زود خراب میگردد - ابتدا باید نوک هویه را کمی خم کنید تا بهتر بشود لحیم کاری کرد مثل فیلم و یک روغن لحیم آلمانی نیز نیاز دارید البته فیلم گرفته شده با موبایل میباشد اما یک فیلم دقیق تهیه میکنم و جایگزین این فیلم پیوست شده مینمایم - برای ساخت قلع مرده نیز لحیم های اضافی را از روی میز کار جمع کرده و با کمی جیوه مخلوط کنید با این کار لحیم دور حالت میگیرد . البته مقدار جیوه نباید زیاد باشد که لحیم همیشه به صورت شل باشد . فیلم پیوست شده با فرمت 3gb و با موبایل ضبط شده است . در ضمن دوستان لااقل یک دکمه تشکر اون زیر هست یک نگاهی بهش بکنند

پیوست‌ها

• 12.1 مگابایت بازدیدها: 1,121
آخرین ویرایش:

avazeghoo

سرپرست بخش تعمیرات و فلش رسیور
2006-10-03
6,438
5,678
درود

اینم چند تا فیلم آموزشی دیگه

1 برداشتن آی سی با کاتر

2 برداشتن آی سی با هیتر

3 آموزش لحیم آی سی های Plcc32

پیوست‌ها

heidary

معاونت انجمن
2007-05-13
1,041
5,818
داش محسن و دوستان عزیز چون بعضیها پیام میدادند رو گوشیم و نحوه لحیم کاری را میخواستند من باعجله فیلم برداری آنهم با موبایل کردم که انشااله یک فیلم با دوربین خوب و کیفیت بالا و توضیحات کامل و واضح و لحیم کاری و نحوه برداشتن قطعات به همین روش و دو روش دیگر یعنی با هیتر و فندک اتمی که من خودم همین سه روش را کار کردم آماده میکنم و میفرستم اما روش لحیم کاری و برداشتن قطعات با هویه قلمی بهترین روش بوده و هرگز فیبر مدار چاپی و یا قطعه آسیب نمیبینند و صدها بار میتوان قطعات را برداشت و دوباره با این روش لحیم کرد بدون آسیب و همیشه برای شاگردهام که لحیم کاری یادشون میدم یک برد استار 200 گذاشتم که بالای 50 بار خودم و یا آزمایشی شاگردهام سی پی یو آن را برداشتند و دوباره لحیم کردند اما بازم مسهای روی مدار جدا نشده .البته 110 بار تا الان که مینوسم فیلم دانلود شده و 14 بار تشکر شده آدم دل سرد میشه وقت بزاره فقط بعضی ها دانلود کنند و برند دنبال کارشون ما هم که وقت زیادی داریم من همین وقت را کار کنم 20 هزار تومان دستمزد میگیرم اما افسوس... برای خودم نمیگم برای فرهنگ توی سایت و بچه های تو سایت میگم زشته

آخرین ویرایش:

pedi

کاربر
2007-04-02
28
201
با سلام خدمت دوستان واساتید محترم سایت: دیروز همینطور که در سایت های ماهواره ای گشت و گذار میکردم نکته ای جالب دیدم که توجهم را جلب کرد.میخواستم بدونم دوستان با تجربه چقد درستی انرا تائید میکنند:
تشخیص خرابی آی سی فلش:
در صورتی که تلویزیونی داشته باشید که در حالت avمجهز به صفحه ی آبی باشد. در صورت وصل کردن رسیوری که فلش پرونده این صفحه سیاه میشود ولی چیزی بالا نمیآید.
سوال دیگری هم از جناب حیدری داشتم. که استاد عزیز قرار بود یک پی دی اف در مورد عیب یابی رسیورها و... بزارن که ما هنوز منتظریم با تشکر.

heidary

معاونت انجمن
2007-05-13
1,041
5,818
با سلام خدمت دوستان واساتید محترم سایت: دیروز همینطور که در سایت های ماهواره ای گشت و گذار میکردم نکته ای جالب دیدم که توجهم را جلب کرد.میخواستم بدونم دوستان با تجربه چقد درستی انرا تائید میکنند:
تشخیص خرابی آی سی فلش:
در صورتی که تلویزیونی داشته باشید که در حالت avمجهز به صفحه ی آبی باشد. در صورت وصل کردن رسیوری که فلش پرونده این صفحه سیاه میشود ولی چیزی بالا نمیآید.
سوال دیگری هم از جناب حیدری داشتم. که استاد عزیز قرار بود یک پی دی اف در مورد عیب یابی رسیورها و... بزارن که ما هنوز منتظریم با تشکر.
چشم - مشکلات کاری تا به حال نگذاشته که فایل را آماده کنم اما خلاصه مطلب برای هر دستگاه باید قسمت بندی آن مشخص شود و ولتاژ هر قسمت را و کار آن قسمت را بدانیم مثال قسمت حافظه موقت یا همان رم ولتاژ آن در صورت خرابی عیب ظاهری آن روی دستگاه - علائم خرابی آن و قسمت های دیگر مثل تیونر که چه ولتاژهایی نیاز دارد و تک تک پایه های آن اگر قطع شود چه اتفاقی در سیگنال می افتد و فرکانس 22 کیلوهرتز که علاوه بر اینکه بعضی از فرکانسها نیاز به این 22 کیلوهرتز دارند . فرمان سوئیچ را نیز همین 22 کیلوهرتز صادر میکند و این 22 کیلوهرتز از کجا شروع میشود و در کجا تقویت و کجا سوار بر ولتاژ خروجی برای تغذیه ال ان بی میگردد . اگر همه این اطلاعات را داشته باشید دیگر سریع به همان قسمت معیوب میروید ...... همه شما تعمیر کارید اما واقعا خودتان تا به حال چنین تستهایی نکرده اید و فقط با مشکل که بر میخورید قطعات را تعویض میکنید تا عیب برطرف شود در حالی که یک رسیور را باید کالبد شکافی کنید تا با رمز و راز آن پی ببرید .مطالب من در این باره زیاد است و چون مرتب کردن آنها و دسته بندی آنها حدود 100 صحفه فقط نوشته ها بجز نقشه قسمت و قطعات و شکل موجهای ورودی و خروجی قسمتها میگردد و همه آنها را باید ابتدا بنویسم نقشه قسمت مربوطه را رسم کنم . عکس از شکل موجای قسمتهای مختلف تهیه کنم که وقت زیادی میگیرد و وقت من کم بود من شرمنده شما شده ام و طول کشید اما سعی میکنم که همه را دسته بندی کنم و یاداشت کنم و فایل را آماده کنم . البته من نمیخواهم که از من تشکر کنند اما دیدم در مطالب قبلی فقط چند نفر طالب بودند و تشکر کردند بقیه برایشان زیاد مهم نیست بود مطلبی کپی برمیدارند و مهم نیست نویسنده آن چقدر وقت برای آن میگذارد بهر حال ما هم دل گرم نشدیم و در این کار کمی سست شدیم حالا خودتان قضاوت کنید شما جای ما

pedi

کاربر
2007-04-02
28
201
باتشکر از تمامی زحمات شما. دشمنتان شرمنده. شما خیلی بزرگوارید که به راحتی اطلاعاتتان را در این سایت میگذارید.من تعمیرکار نیستم وچند سالی است که کم و بیش در این حوزه وارد شده ام. من 20 ساله و دانشجوی الکترونیکم.یعنی در حقیقت تازه کار . باید حالا حالا ها تجربه کنم اما باید از یک جایی شروع شود و دوست دارم اصولی هم یاد بگیرم. در دانشگاه که چیزی به ما نمیگویند. از اساتیدی مثل شما انتظار کمک داریم.در مورد قضیه تشکر هم حق با شماست. ولی من همیشه پس از دانلود مطللب تشکر را میزنم . خواهشا به خاطر یک عده بی نماز در مسجد را نبندید. من هم که در حد شما بلد نیستم ولی هر کاری از دستم بر آمده کرده ام. جای گفتن نیست. ولی نمونه اش همان نقشه های استرانگ که برای دانلود گذاشتم که بسیار سخت توانستم مخ نمایندگی دبی را بزنم.مطمئننا لنگه اش در ایران نیست. ولی تعداد تشکرات کمتر از 7 نفر بود در صورتی که بالای 20 نفر دانلود کرده بودن.

heidary

معاونت انجمن
2007-05-13
1,041
5,818
باتشکر از تمامی زحمات شما. دشمنتان شرمنده. شما خیلی بزرگوارید که به راحتی اطلاعاتتان را در این سایت میگذارید.من تعمیرکار نیستم وچند سالی است که کم و بیش در این حوزه وارد شده ام. من 20 ساله و دانشجوی الکترونیکم.یعنی در حقیقت تازه کار . باید حالا حالا ها تجربه کنم اما باید از یک جایی شروع شود و دوست دارم اصولی هم یاد بگیرم. در دانشگاه که چیزی به ما نمیگویند. از اساتیدی مثل شما انتظار کمک داریم.در مورد قضیه تشکر هم حق با شماست. ولی من همیشه پس از دانلود مطللب تشکر را میزنم . خواهشا به خاطر یک عده بی نماز در مسجد را نبندید. من هم که در حد شما بلد نیستم ولی هر کاری از دستم بر آمده کرده ام. جای گفتن نیست. ولی نمونه اش همان نقشه های استرانگ که برای دانلود گذاشتم که بسیار سخت توانستم مخ نمایندگی دبی را بزنم.مطمئننا لنگه اش در ایران نیست. ولی تعداد تشکرات کمتر از 7 نفر بود در صورتی که بالای 20 نفر دانلود کرده بودن.
بهترین تشکر برای من شرکت شما در بخش و اظهار نظر و سوال و پاسخ است و دکمه تشکر را برای دوستانی که مطلب میفرستند و فرهنگ سازی در بین کاربران انجمن میگویم من شخصا از افرادی چون شما تشکر میکنم

heidary

معاونت انجمن
2007-05-13
1,041
5,818
نحوه جدا کردن تیونر از برد با هویه قلمی بدون خرابی مدار

با سلام به دوستان - چون برد رسیورها دو رو مس میباشد و پایه های تیونر زیاد و با قلع کش نمیتوان تیونر را جدا کرد بهترین روش استفاده از قلع مرده میباشد که در باره تهیه آن در فیلم قبلی که برای تعویض سی پی یو بود توضیح دادم حالا با این روش که در فیلم میبینید تیونر در سریع ترین وقت بدون خرابی مدار اصلی از برد جدا میکنیم - فیلم با موبایل گرفته شده است وکیفیت آن کمی کم است . در ضمن سوالهای خود را در بخش مربوطه مطرح کنید تا دوستان هم فیض ببرند .

پیوست‌ها

• 3 مگابایت بازدیدها: 808
آخرین ویرایش:

heidary

معاونت انجمن
2007-05-13
1,041
5,818
جناب حیدری هم سوال دوستمون ناقصه وهم جواب avazeghoo این دوست عزیز درود

موفق باشید
با این سوال وجواب فکر نمیکنم کسی منظور رو درک کرده باشه اگر رسیور رو به این نوع تلویزیونها وصل بکنیم رسیور ic فلشش خراب خواهد شد
این مورد یک بار برای بنده پیش اومد بعدش این مدل starsat x95 mega اصلا هم خانواده 190 نیست که.با وجود اینکه کارم اینه یک بار این مشکل برام پیش اومده برای 190 صحت نداره

دوست عزیز این روشها بیشتر ابداعی است و هر کسی تجربه خودش را میگوید . البته در اکثریت دستگاههای سری 190 این روش معمول میباشد اما دقیق نیست و بهتر است برای تست دقیق ابتدا آی سی فلاش از لحاظ تغذیه تست شود که ولتاژ 3.3 ولت را بدون نوسان و دقیق دارد یا نه و بعد از آن آی سی فلاش را با پروگرامر فلاش نمود - خرابی فلاش میتواند عیبهای متفاوتی بوجود بیاورد که یکی از آنها روشن نشدن دستگاه میباشد و عیبهای دیگری نیز بوجود می آورد که در بعضی موارد دستگاه روشم میشود و کار هم میکند اما کنترل آن کار نمیدهد و یا کانالها را زود پاز حافظه حذف میکند و موارد دیگر . پس این دوستمان روشی ابداعی و ابتدایی را برای این کار گفتند که در اکثر موارد درست است اما نه همه موارد و نه همه نوع دستگاه

بالا