در مورد ریسیور استارست مدل x50cu usb لطفا هرکس واقعا تبهر داره بیاد توضیح این مشکل رو بده. باسپاس

Ancient

کاربر
2020-04-24
15
19
سلام و درود خدمت همه اساتید ، دوستان، مهندسان و تعمیرکاران محترم .
قبل از هر چیز ترجیح میدم اول گله گذاری بکنم و بعد مشکلم رو بیان کنم.(پیشاپیش هم عذر خواهی میکنم اگر خاطر کسی رو مکدر میکنم.)
چرا این سایت اینقدر سرد و بی روح هستش؟ چرا نظرات و سوالات کاربران سایت (شاید هم برای تازه واردین) بیجواب میمونه یا کلیشه ای جواب داده میشه .
نزدیک به 4 روزه ساعتها دارم فروم های سایت رو میگردم . میخونم . نکته برداری میکنم . اما میبینم جوابها ( به جز بعضی موارد) غالبا تجربی و به شیوه آزمون و خطا داده میشه . یعنی در بسیاری موارد ، جملۀ نظرات منوط به انجام یک چیزه که شاید ایراد پرتکراری بوده( مثلا در بحث تعمیرات ریسیور ، تا یک مشکلی پیش میاد همه میگن باید خازن های فلان و فلان مدار تغذیه رو عوض کنی . مشکل از اونه . درست میشه. بعد طرف میره انجام میده و نتیجه نمیگیره و میاد اعلام میکنه . بعد میگن پس باید فلان چیزو انجام بدی تا نتیجه بده و الی آخر) بهتر اینه که همون ابتدا بگین به روش آزمون و خطا میریم جلو . ببینیم چی نتیجه میده . اینجوری به نظر صحیح میاد.
وقتی کسی تازه ورود میکنه به یه جایی ( مثل اینجا) که هر کس زیر اسمش کلی ستاره هست و سمت های بالایی هم در سایت دارن و کلی هم مطلب در سایت گذاشتن، انتظار داره که در یک مبحثی یا مسلط و قاطع نظری ارایه کنه یا همون ابتدا اعلام بشه که میخوایم به روش تجربی و آزمون خطایی بریم جلو ( کاری که خیلی از تعمیرکارها در بعضی موارد مجبورن انجام بدن تا به نتیجه و ایراد واقعی برسن که قطعا اگر فردی زرنگ باشد این تجربه را در دفعات بعد تکرار نخواهد کرد . بنده هم مثل خیلی از عزیزان حاضر در اینجا کار تعمیرات روی کلیه وسایل برقی رو انجام میدم - برای خودم و برای دوستان و آشنایان- و در زمینه موبایل هم کمی تخصصی تر )
چیزی که باعث اینهمه پرگوییِ بنده (و شاید هم باعث دلخوری بعضی از شما بزرگواران بشه که پوزش میخوام) بی اعتناعی در پاسخ دهی به سوالات هست .
وقتی من خودم رو مجاب میکنم که قوانین انجمن و فروم ها رو رعایت کنم و از در وارد نشده ، نزدیک به 4 روز مشغول خوندن متون فروم های قدیم و بعضا نسبتا جدید میکنم ، انتظار دارم وقتی هم در یک فروم سوالی مطرح میکنم کسی پاسخگو باشه . به هر حال این فروم ها قاعدتا باید در چند مقطع مدیر ، ناظر ، ناظم و ... داشته باشه که فروم ها و تاپیکها رو رصد میکنن. با این حال وقتی میبینم وارد روز چهارم شدیم و چند سوالم و بعضا تذکرم در مورد لینکها بدون جواب مونده یا حتی ایمیلی که به یکی از مدیران محترم سایت زدم و اونم بدون جواب مونده ، حق بدین که دلخور بشم که بعد از چندین روز تحمل ببینم کسی ( البته بجز یکی از مدیران که در یک فروم ، یک پاسخ دادن) بقیه مسکوت مانده و حق بدین که گله گذار باشم .( پست الکترونیک مربوط به تماس با ما در سایت هم که بسته هست. پس ارتباط نمیشه مستقیم داشت و انتقادات و حتی پیشنهادات در واقع بسته است)
درسایتهای تخصصی در مورد خودرو که سالها پیش در چند سایت حضوری داشتم ، در قبال بحثها و سوالات همه فعال بودن و ابراز نظر کارشناسی و البته فنی -تخصصی میکردن و کاملا صحیح. همینطور در خصوص موبایل .
امیدوارم اینجا هم بشه فعالیت بلند مدت و البته استفاده مفید دو سویه داشت .

و اما مشکل ریسیور :

استارست x50cu usb رو از قدیم داشتم . سالها بود که کنار گذاشته بودمش . هیچ مشکلی هم نداشت. چند روز پیش روشنش کرم . باهاش کار هم کردم . همه چیزش تقریبا اوکی بود( بجز البته سیگنالش که روی 28 مونده بود حتی وقتی سیم آنتن بهش وصل نبود) . تصمیم گرفتم به آخرین فریم ویر آپدیتش کنم که مربوط به 2010 بود. (مال خودش مربوط به 2008 بوده) بدون مشکل فایل آپدیت رو گرفت . ریسیور رو ریست کردمو به حالت پیشفرض (default) برگردونمش تا از اول فرکانسها و کانالها و... چیدمان کنم چون همشون خیلی قدیمی بودن . اما وقتی مراحل کار تمام شد، ریستارت شد و دیگه بالا نیومد . تصویر صفحه کلا سیاه( بدون تصویر ) و فقط ریسیور هر 10 ثانیه پنل جلو 4 خط روشن میشه و دوباره میره .
این توضیح رو بدم که تمام توضیحات تاپیکهای باز و بستۀ این سایت رو خوندم .
با ریختن فایل فلش ، فایل بوت و ... از طریق usb هیچ اتفاقی نیفتاد . مدار تغذیه رو ظاهری چک کردم . هیچگونه دفورمه شدن و مشکل ظاهری در خازنها و سایر قطعات ندیدم . باتوجه به اینکه ریسیور هم از اول دست خودم بوده از نحوه نگهداری و سلامتش مطمئنم . حدود 2 سال بیشتر هم کار نکرده بود .

تنها چیزی که به نظرم باید انجام بدم پروگرام زدن آی سی از طریق جیتگ هست . اما با توجه به اینکه تجربه اینکار رو تا بحال نداشتم میبایست از دانش به اشتراک گذاشته شده در سایت بهره ببرم و مراحل ساخت کابل و برنامه های موردنیاز رو به دقت خواندم.

در یکی از فروم ها یک مدیر محترمی فرمودن
"خازن 1000 میکرو 10 ولت تغذیه رو تعویض کنید بعد نرم‌افزار رسیور رو از طریق لودر و با کابل rs232 به دستگاه منتقل کنید"

بنده این خازن 1000 میکرو + خازن400 ولت + خازن 1 میکرو 50 ولت رو که با مولتی متر چک کردم و ظاهرا مشکل داشتن تعویض کردم.
اما همچنان وضعیت ریسیور به همان صورت است . از طریق لودر تا بحال انتقال ندادم و نمیدونم چه لودری میخواد .

حال ،لطفا این چند مورد را راهنمایی بفرمایید:

1- در خصوص قدرت سیگنال که روی 28 مانده بود ( قبل از این مشکل) از چیست؟

2-cpu در این مدل ریسیور NEC و آی سی فلش مدلS29AL016M90TFI01 میباشد( در یکی از فروم ها هم یکی از اعضا، فایل فلش برای مدل X60CU USB گذاشته بود که طبق شماره ای که گذاشتن ظاهرا هردوی این مدلها آی سی فلش یکسان دارن) . میخوام بدونم از طریق اون آموزشی که برای جیتگ در سایت گذاشته شده( ساخت کابل با آی سی در مسیرش + برنامه های jkeys یا jflasher )میشه آی سی فلش رو پروگرام داد یا نخواهد شناخت - در همون ویندوز xp- ظاهرا در ویندوز 7 هم نمیشود)

3- کابل rs232 اگر تبدیل شده باشد( یکسر usb2 و یکسر به همان شکل 232) آیا از پنل usb ریسیور میشود برای اتصالش به ریسیور استفاده کرد و اون سر به شکل rs232 رو به لپ تاپ زد ؟
با سپاس و تشکر

avazeghoo

سرپرست بخش تعمیرات و فلش رسیور
2006-10-03
6,439
5,678
درود
ّدوست گرامی این رسیور شما حداقل پنج سال قبل برای همیشه از رده خارج شده ارزش استفاده و وقت گذاشتن برای تعمیر رو نداره

حالا اگه بنا به هر دلیلی تصميم دارین راش بندازيد راحتترین کار اینه که ببری پیش تعميرکار بگی برات با کامپیوتر اپگريد کنه تا دستگاه بالا بیاد

ولی اگر میخوای خودت اينکار رو انجام بدی باید کامپیوترت پورت کام داشته باشه یا تبدیل یو اس بی به کام بخری کابل اپگريد رسیور یا همون rs232 بگیری و لودر مخصوص اپگريد این دستگاه و نرم افزار دستگاه رو دانلود کنی و خودت راش بندازی

در مورد جيتگ هم باید کابل جيتگ بسازی و نرم افزار جيتگ رو از سايت دانلود کنی بعد جيتگ بازم نیاز داره با لودر برنامه بخوره تا بیاد بالا

bardia.t

کاربر افتخاری
2009-11-13
1,123
3,346
با درود ///دوست گرامی توصیه های دوست گرامیمون را بکار بگیرید و اگر بتونید ایسی فلش را از مدار خارج کنید و با پروگرامر بهش برنامه بدید بهتره //همه مشکل شما هم با پروگرام کرده ایسی فلش برطرف میشه البته نیاز به ابزار خاص و پروگرامر و تجربه داره

avazeghoo

سرپرست بخش تعمیرات و فلش رسیور
2006-10-03
6,439
5,678
با درود ///دوست گرامی توصیه های دوست گرامیمون را بکار بگیرید و اگر بتونید ایسی فلش را از مدار خارج کنید و با پروگرامر بهش برنامه بدید بهتره //همه مشکل شما هم با پروگرام کرده ایسی فلش برطرف میشه البته نیاز به ابزار خاص و پروگرامر و تجربه داره

درود

مهندس جان ظاهرا ایشون ابزارش رو موجود ندارن برای همین به پروگرام اشاره نکردم

Ancient

کاربر
2020-04-24
15
19
درود
ّدوست گرامی این رسیور شما حداقل پنج سال قبل برای همیشه از رده خارج شده ارزش استفاده و وقت گذاشتن برای تعمیر رو نداره

حالا اگه بنا به هر دلیلی تصميم دارین راش بندازيد راحتترین کار اینه که ببری پیش تعميرکار بگی برات با کامپیوتر اپگريد کنه تا دستگاه بالا بیاد

ولی اگر میخوای خودت اينکار رو انجام بدی باید کامپیوترت پورت کام داشته باشه یا تبدیل یو اس بی به کام بخری کابل اپگريد رسیور یا همون rs232 بگیری و لودر مخصوص اپگريد این دستگاه و نرم افزار دستگاه رو دانلود کنی و خودت راش بندازی

در مورد جيتگ هم باید کابل جيتگ بسازی و نرم افزار جيتگ رو از سايت دانلود کنی بعد جيتگ بازم نیاز داره با لودر برنامه بخوره تا بیاد بالا

سلام قربان. ممنون از راهنمایی شما. فرمایش شما کاملا متینه. بله مطلع هستم که از رده خارج شده و دیگه روی بورس نیست و نمیشه خیلی کارها باهاش کرد . اما برای اینکه یه سوییچ بذاری روی دیش و دو سه جهت یاهست و عرب و ... رو بگیری کفایت میکنه .
راهکار تعمیرکار هم کاملا منطقی هست . اما به دو دلیل نمیدم . یک : دوست دارم هرچیزی رو که خراب میشه خودم تعمیر کنم هرچند سخت و زمانبر باشه . دوم اینکه تعمیرکار خبره و سالم و منصف در هر موردی خیلی کم پیش میاد که پیدا بشه.

سوالات من یک بخشیش بی جواب موند متاسفانه. چون زیاد بود و متنوع

2- پس این مدل دستگاه رو هم میشه جیتگ کرد با همون برنامه هایی که عرض کردم ( jkeys یا jflasher)؟؟

3-کابل جیتگ رو در پست اول عرض کردم طبق آموزشی که در سایته دارم میسازم . مشکلی نیست .
سوالم این بود کابل تبدیلی که یه سرش usb و یکسرش پورت سریال 9 پین هست ، میشه از سمت usb به ریسیور زد و سمت پورت سریالش ، به کامپیوتر وصل باشه ( یا اینکه باید فقط از سمت پورت سریال به ریسیور وصل شود برای برنامه زدن؟

4- از بابت لودر مخصوص این دستگاه لینک دانلود یا لینک فروم در سایت داریم که محبت کنین برام بذارین ؟ فقط برای لودر لطفا.

soren_kiana

سرپرست بخش استارست وشرینگ رایگان
2007-08-19
3,930
9,457
با درود
دوست عزیز در خصوص سوال اول شما این نوسان سیگنال در این مدل رسیور در بعضی نرم افزارها وجود داشت ... من این نوسان رو در این مدل یادم هست و حتی سیم هم به رسیور وصل نبود... در 190 x30 x60 در یه دوره نرم افزار ها برای تمام این خانواده به صورت باگ وجود داشت.. و با نرم افزار های جدید تر برطرف شد.
در خصوص سوال دوم شما بله جیتک میشدند ولی با مدل های آن زمان کمی تفاوت داشت چون خود من ۱۵۰ ۵۵۰ رو جیتک کردم ولی یادمه برای ۱۹۰ و این خانواده قلق خاصی داشت ولی فکر کنم در این مدل و ۱۵۰ حتی سوکت مخصوص روی برد تعبیه شده بود.. من شخصا این کار رو بیشنهاد نمیکنم... چون به دردسرش نمی ارزه اونم خودت کابل رو درست کنی .. بدبد تعمیرکار فلش کنن ...
سوال سوم نه این کار شدنی نیست و درگاه یو اس بی رسیور ها برای فلش مموری میباشد... از پورت باید وصل شود.
برای لودر هم به درسایت مطالب مربوط به جیتک رو سرچ کن...
اگر رسیور هم مدل باشه شاید بشه با کابل ۲۳۲ دستگاه ها رو با هم کانکت کرد و برنامه داد...

حافظ محمد

سرپرست ارشد تالار ریسیور و تعمیرات
2010-08-15
1,678
5,544
سلام قربان. ممنون از راهنمایی شما. فرمایش شما کاملا متینه. بله مطلع هستم که از رده خارج شده و دیگه روی بورس نیست و نمیشه خیلی کارها باهاش کرد . اما برای اینکه یه سوییچ بذاری روی دیش و دو سه جهت یاهست و عرب و ... رو بگیری کفایت میکنه .
راهکار تعمیرکار هم کاملا منطقی هست . اما به دو دلیل نمیدم . یک : دوست دارم هرچیزی رو که خراب میشه خودم تعمیر کنم هرچند سخت و زمانبر باشه . دوم اینکه تعمیرکار خبره و سالم و منصف در هر موردی خیلی کم پیش میاد که پیدا بشه.

سوالات من یک بخشیش بی جواب موند متاسفانه. چون زیاد بود و متنوع

2- پس این مدل دستگاه رو هم میشه جیتگ کرد با همون برنامه هایی که عرض کردم ( jkeys یا jflasher)؟؟

3-کابل جیتگ رو در پست اول عرض کردم طبق آموزشی که در سایته دارم میسازم . مشکلی نیست .
سوالم این بود کابل تبدیلی که یه سرش usb و یکسرش پورت سریال 9 پین هست ، میشه از سمت usb به ریسیور زد و سمت پورت سریالش ، به کامپیوتر وصل باشه ( یا اینکه باید فقط از سمت پورت سریال به ریسیور وصل شود برای برنامه زدن؟

4- از بابت لودر مخصوص این دستگاه لینک دانلود یا لینک فروم در سایت داریم که محبت کنین برام بذارین ؟ فقط برای لودر لطفا.

درود :

دوست عزیز حالا که میبینم خیلی مصر هستید روی تعمیر این رسیور به اختصار براتون جواب سوال اولتون در این پست رو میدم
علت افت سیگنال میتوناند چند علت داشته باشد اگر بخواییم از خود انبی بگیریم علت افت سیگنال ممکنه که ساعت النبی تغییر کرده باشه بعد ممکنه خود دیش جهت رو فیکس نگرفته بود و یا کانون النبی درست قرار نگرفته انها برای این مشکلی که این رسیور داشته میتوانند باشند بعد بیاییم به خود رسیور ممکنه مدار تیونر اکسیده شده بود بر اثر آب باران که از سیم النبی وارد تیونر و ضمن خرابی تیونر علت اصلی افت سیگنال میتواند اکسیده بودن مدار تیونر باشه بعد ممکنه خود رگلاتور ال ام خراب بوده باشه یعد ممکنه ترانزیستورهای اس ام دی یکشون خرلاب بوده باشه و یا دیودها و یا دیودزینرها وحتی میتواند از لحیم سردی بودن ان قطعات بوده باشه بعد جواب سوالهای دوم تا چهارم شمار رو من جواب دارم که اینها رو برات حل میکنه و اونم بردن پیش تعمیرکار و با پرگریمر راحت براتون فلش کنه جون یادم بود من سر بعضی از رسیورها گزینه جیتک واقعاً به اون صورت خوب عمل نمیکنه و فقط جز وقت کشی چیزی گیرتان نمیاد موفق باشید.

Ancient

کاربر
2020-04-24
15
19
سلام ودرود .
بسیار سپاسگزارم از جناب soren_kiana و جناب[COLOR=#8000000] حافظ محمد[/COLOR] که با دقت و حوصله توضیح دادن . منم در این مدت داشتم با مطالعه روی مباحث مختلف ، دانشم رو بالا میبردم .
نمیدونم خوبه یا نه . اما وقتی یکی بهم میگه این کار سخته یا اینکار نشدنیه ، بیشتر راغب میشم که یاد بگیرم و انجامش بدم .

جناب حافظ محمد این توضیحاتی که داده بودین " لت افت سیگنال میتوناند چند علت داشته باشد اگر بخواییم از خود انبی بگیریم علت افت سیگنال ممکنه که ساعت النبی تغییر کرده باشه بعد ممکنه خود دیش جهت رو فیکس نگرفته بود و یا کانون النبی درست قرار نگرفته انها برای این مشکلی که این رسیور داشته میتوانند باشند بعد بیاییم به خود رسیور ممکنه مدار تیونر اکسیده شده بود بر اثر آب باران که از سیم النبی وارد تیونر و ضمن خرابی تیونر علت اصلی افت سیگنال میتواند اکسیده بودن مدار تیونر باشه بعد ممکنه خود رگلاتور ال ام خراب بوده باشه " همه رو چک کردم تا اینجا هیچکدوم خوشبختانه مشکلی نداشتن.
این مورد "
حتی میتواند از لحیم سردی بودن ان قطعات بوده باشه " این رو هم چک کردم زیر لوپ . موردی نبود اما احتیاطا یه کم هیت دادم بهشون.

حافظ محمد

سرپرست ارشد تالار ریسیور و تعمیرات
2010-08-15
1,678
5,544
سلام ودرود .
بسیار سپاسگزارم از جناب soren_kiana وجناب[COLOR=#8000000] حافظ محمد[/COLOR] که با دقت و حوصله توضیح دادن . منم در این مدت داشتم با مطالعه روی مباحث مختلف ، دانشم رو بالا میبردم .
نمیدونم خوبه یا نه . اما وقتی یکی بهم میگه این کار سخته یا اینکار نشدنیه ، بیشتر راغب میشم که یاد بگیرم و انجامش بدم .

جناب حافظ محمد این توضیحاتی که داده بودین " لت افت سیگنال میتوناند چند علت داشته باشد اگر بخواییم از خود انبی بگیریم علت افت سیگنال ممکنه که ساعت النبی تغییر کرده باشه بعد ممکنه خود دیش جهت رو فیکس نگرفته بود و یا کانون النبی درست قرار نگرفته انها برای این مشکلی که این رسیور داشته میتوانند باشند بعد بیاییم به خود رسیور ممکنه مدار تیونر اکسیده شده بود بر اثر آب باران که از سیم النبی وارد تیونر و ضمن خرابی تیونر علت اصلی افت سیگنال میتواند اکسیده بودن مدار تیونر باشه بعد ممکنه خود رگلاتور ال ام خراب بوده باشه " همه رو چک کردم تا اینجا هیچکدوم خوشبختانه مشکلی نداشتن.
این مورد "
حتی میتواند از لحیم سردی بودن ان قطعات بوده باشه " این رو هم چک کردم زیر لوپ . موردی نبود اما احتیاطا یه کم هیت دادم بهشون.

درودی دیگر:

گزینه هایی را که بر روی میز براتون قرار دادیم را تا اخر پیش بروید قطعاً یکی از این گزینه ها میتواند باشد ...

بعد یک کوچیک قلمی به سوالاتی را که مطرح کرده بودم اضافه کنم، ببینید آیا حرارت پردازنده رسیور نرمال بوده اگر نرمال باشه اونوقت در واقع اون گزینه ها رو مو به مو اعمال کنید.

Ancient

کاربر
2020-04-24
15
19
درودی دیگر:

گزینه هایی را که بر روی میز براتون قرار دادیم را تا اخر پیش بروید قطعاً یکی از این گزینه ها میتواند باشد ...

بعد یک کوچیک قلمی به سوالاتی را که مطرح کرده بودم اضافه کنم، ببینید آیا حرارت پردازنده رسیور نرمال بوده اگر نرمال باشه اونوقت در واقع اون گزینه ها رو مو به مو اعمال کنید.
سلام و درود خدمت جناب حافظ عزیز .

بله قربان . دمای cpu نرمال بود . ممنون از تذکر و پیگیری و راهنمایی بی دریغتون .

یه چیز خیلی جالب که در زندگی من بارها تکرار شده ( از زمانی که در واقع به سطحی از مهارت رسیدم که بتونم وسایل الکترونیکی و غیر الکتریکی مختلف رو تعمیر کنم) این بود که هر وقت چیزی رو برای تعمیر باز میکنم بلافاصله در کنارش دو سه مورد دیگه هم پیش میاد . همزمان با باز کردن این رسیور ، رسیور منزل پدریم ( که آیکلاس k9k9 fullhd بود) 4 خط شد که صبح برطرفش کردم و البته یه ایرادی هم ازش برطرف کردم که باید در تاپیک ایرادات k9k9 حتما بنویسم که بقیه هم اگر دوست داشتن استفاده کنن . رسیور مصرفی خودم هم (starmax x100 super) اونم دو روز پیش هنگ کرد که اونم بحمدلله برطرف شد.

بالا