مقالات مرتبط با قطعات سخت افزاري


cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
Gigabyte X58A-UD9 باز هم رکورددار اورکلاکینگ

pix.gif

چند ماهی است که شرکت گیگابایت مادربردی با نام X58A-UD9 را روانه بازار کرده است. این مادربرد از نظر امکانات، کیفیت ساخت و امکانات ارائه شده، کامل ترین مادربرد چیپ ست X58 در جهان به شمار می آید. بعد از عرضه این مادربرد، چند رکورد جهانی در اورکلاکینگ تراشه های Core i7 980X EE جابه جا شد. هفته گذشته در ادامه رکورد شکنی های این مادربرد، اورکلاکرها موفق شدند به امتیاز P67148 در نرم افزار 3DMark vantage در حالت چند کاناله دست پیدا کنند. این رکورد با استفاده از 4 کارت گرافیک GTX480 گیگابایت بدست آمد و مادربرد UD9 گیگابایت را در صدر جدول مادربردهای جهان در اورکلاکینگ کارت گرافیک قرار داد.

X58A-UD9 با استفاده از مدار تغذیه 24 فاز و مدار های دو اونس مس گیگابایت ساخته می شود و دارای 7 شکاف PCI-Express 2.0 است. به دلیل بهره مندی از پهنای باند 16x در 4 شکاف، این محصول توانمندترین مادربرد در پشتیبانی از کارت های گرافیک نسل جدید در جهان است. این مادربرد همچنین از درگاه های USB 3.0و SATA 3 پشتیبانی می کند و دارای سیتم خنک کنتده دوگانه برای پل شمالی و جنوبی و همچنین مدار تغذیه CPU است.
حدود قيمت : 710,000 تومان

GIGABYTE-X58A_UD9-Motherboard.jpg

IMG_0015-2-600x337.jpg
mb-unlocked-power-x58a-ud9-04.jpg
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
جهت آشنايي

اوركلاك چيست و چه قطعاتی توانایی اورکلاکینگ را دارند ؟

اورکلاک به بالابردن سرعت و در نتیجه آن کارایی یک قطعه به بیشتر از مشخصات تعیین شده توسط کارخانه سازنده اطلاق میگردد. واژه کلاک برگرفته از "clock crystal" می*باشد. از سوي دیگر اوركلاك به معني افزايش فركانس و جریان کاری اجزاء مختلف سیستم کامپیوتر از قبیل مادربورد، پردازنده، حافظه و ديگر اجزاي سيستم براي دست*يابي به بهره وری و توان بيشتر از آنچه هر يك از آن*ها قادر به ارايه آن هستند مي*باشد . جذابیت «اورکلاکینگ» در واقع در پشت این واقعیت پنهان شده*است که سرعت و مشخصه*های حیاتی یک قطعه توسط کاربر قابل ارتقا می*باشد و كاربراني كه قصد انجام اوركلاكینگ را دارند بيشتر بر روي افزايش فركانس*هاي قطعات اصلي سيستم مانند مادربورد، پردازنده، كارت گرافيك و حافظه دقیق مي*شوند. انگيزه*هاي انجام اوركلاكينگ به طور كلي در بين كاربران مختلف متفاوت است. برخي از كاربران براي افزايش كارايي سيستم*هاي خود اقدام به انجام اوركلاكينگ مي*كنند و برخي ديگر تنها به عنوان سرگرمي و براي اينكه ببينند قادر هستند كارايي سيستم*هاي خود را تا چه حد بالا ببرند اقدام به اين كار مي*كنند. به هر دليلي كه اقدام به اوركلاك كردن قطعات مختلف كامپيوتر خود كنيد، اين كار داراي مزايا و معايب خاص خود خواهد بود. با استفاده از اوركلاك كردن قطعات مختلف مي*توانيد آ*ن*ها را وادار كنيد كه در سرعت*هايي بالاتر از آنچه براي آن طراحي شده*ند به كار بپردازند پس باید ابتدا بدانید که کدام قطعات برای اورکلاکینگ مناسب هستند.
board%20structure.JPG
اگر قطعه شما قابلیت و توانایی کار در سرعت های بالاتر را نداشته باشد ( اوركلاكينگ سبب افزايش جريان مصرفي و حرارت توليدي قطعه مي*شود) با اورکلاکینگ کردن آن باید با قطعه خود خدا حافظی کنید و آن را سوخته در نظر بگیرید.
در گذشته*اي نه چندان دور، بسياري از كاربران با استفاده از تغييرات سخت افزاري، مانند تغيير جامپرها و يا ديپ*سوييچ*ها به تغيير فركانس و ولتاژها بر روي مادربردهاي خود مي*پرداختند. اما اندك اندك كه BIOS كنترل همه عملكردهاي پايه سخت*افزاري را در سيستم بر عهده گرفت، استفاده از آن براي انجام اوركلاك به يك ضرورت بدل گرديد. با استفاده از تنظيمات BIOS ميتوان بسياري از عملكردهاي سيستم را كنترل كرد. افزايش فركانس FSB يا به بياني ديگر "گذرگاه پردازنده" يكي از اصلي ترين تنظيماتي است كه هر كاربري براي افزايش كارايي پردازنده و در نتيجه افزايش كارايي سيستم خود مي بايست آنرا آنجام دهد. از آنجايي كه فركانس پردازنده ضريبي از فركانس گذرگاه است، افزايش آن فركانس پردازنده را نيز افزايش خواهد داد. به همين دليل با انجام اين كار مي*توان به سادگي كارايي سيستم را افزايش داد.

e6750.jpg
اما در بسياري از مادربرد*ها افزايش فركانس گذرگاه پردازنده سبب افزايش تمامي فركانس*هاي ديگر از جمله فركانس*هاي حافظه، درگاه*هاي PCI و PCIExpress و غيره مي*شود. به همين دليل ممكن است هنگام افزايش فركانس، حتي در صورتي كه پردازنده توانايي كار در فركانس*هاي فوق را داشته باشد، به دليل عدم توانايي قطعات ديگر سيستم بي*ثبات شده و يا آسيب ببيند.
عوامل موثر در خرابی و ناپایداری سخت*افزار عبارتند از:

سرعت - مدارهای مجتمع طول عمری محدود دارند، هر عملیات به مقدار بی*نهایت کوچک مدار را رو به زوال تدریجی (deterioration) سوق می دهد، بنابراین دوبرابرکردن تعداد چرخه بر ثانیه (فرکانس) می*تواند طول عمر قطعه را به نصف کاهش دهد. این عامل معمولا به تنهایی قادر به خراب کردن یک قطعه قبل از منسوخ شدن نیست، ولی سرعت بالاتر منجر به تولید گرمای بیشتری نیز می*شود.

گرما - با افزایش گرما مدارات با سرعت بیشتری رو به زوال می*روند. گرما همچنین دشمن پایداری است، بطوریکه برای رسیدن به بالاترین سرعت پایدار باید دما را پایین نگه دارید.

ولتاژ - افزایش ولتاژ باعث تقویت قدرت سیگنال می*شود که تاثیر فاحشی روی میزان قابلیت اورکلاکینگ می*گذارد. اما افزایش ولتاژ زوال تدریجی مدارها را بیشتر می*کند. افزایش ولتاژ همچنین باعث تولید گرمای بیشتر می*شود و بنابراین نیاز به خنک*کننده*های بهتر بیشتر احساس می*شود.

:eek:k:
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
گیگابایت به سوی پل شنی خیز برداشت

pix.gif

گیگابایت، شرکت پیشرو و تولید کننده شاخص دنیای مادربرد و کارت گرافیک، نسل جدید مادربردهای خود با بهره مندی از معماری جدید Sandy Bridge اینتل و چیپست های P67و H67 را رونمایی و عرضه کرد. مادربردهای نسل جدید گیگابایت که برای اولین بار با PCB های مشکی رنگ و ظاهری متفاوت تولید می شوند از سوکت جدید LGA 1155 بهره می برند و از نسل جدید تراشه های Core i3, i5 و Core i7 اینتل پشتیبانی می کنند.
گیگابایت در نسل اول سری جدید مادربرد های خود 5 مدل را معرفی نموده است. چهار مادربرد P67A-UD7، P67A-UD5، P67A-UD4و P67A-UD3P که بر اساس چیپست P67 تولید شده اند و H67A-UD3H که مادربردی بهره مند از چیپست H67 است. این مدل ها علاوه بر پشتیبانی کامل از تراشه های نسل جدید 1155 اینتل و حافظه های DDR3، از درگاه های USB 3.0و SATA 3 بهره می برند. گیگابایت در تولید این مادربردهای از PCB های مشکلی رنگ دو اونس مس با دو برابر ضخامت بیشتر لایه های عایقی استفاده کرده است و با بهره از سینک های خنک کننده مشکی و طلایی رنگ ظاهری متفاوت به آنها بخشیده است.
مادربردهای نسل جدید گیگابایت از فن آوری های انحصاری نظیر مدار تغذیه 24 فاز بهره می برند. مدل P67A-UD7 که پیشرفته ترین در این نسل به حساب می آید، از سه شکاف PCI-Express 2.0 و درگاه های USB Power 3x بهره می برد. گیگابایت همچنین قول امکاناتی خاص و تفاوت برای اورکلاکرها را داده است و همچنین مدلی محرمانه از سری P67 که قرار است بصورت اختصاصی برای اورکلاکرها تولید شود و هنوز نام آن مشخص نیست. این مادربردها به زودی در بازار داخلی توزیع خواهند شدو در دسترس خریداران قرار خواهند گرفت.


gigabyte_P67A-UD7.jpg
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
پل شنی گیگابایت - معرفی مادربردهای نسل جدید گیگابایت، مبتنی بر معماری Sandy Bridge اینتل

pix.gif

شرکت اینتل که این روزها بزرگترین و قدرتمند ترین نام در دنیای تراشه های دیجیتالی و پردازنده های رایانه ای است، از ورود معماری جدید خود با نام Sandy Bridge تا پایان سال جاری میلادی خبر داد. پلتفرم جدید اینتل قرار است جایگزینی برای نسل پر طرفدار و پر فروش LGA 775 باشد. پلتفرمی که هنوز بعد از گذشت بیش از 5 سال، عمده سهام دار بازار مادربرد و پردازنده در جهان است. بعد از معرفی و توزیع نسل LGA 1156 و موفقیت نسبی این پلتفرم در سهم گیری از بازار رده میانی، اینتل با دو استراتژی اقدام به معرفی LGA 1155 و Sandy Bridge کرده است. پلتفرم جدید اینتل دو مزیت دارد، اول ارزانی و قیمت رقابتی آن چه در تولید پردازنده و چه در تولید مادربرد است و دوم توانایی گرافیکی پردازنده های نسل جدید آن است که به اینتل قدرتی چند برابر برای دور کردن رقبا از بازار گرافیک های ارزان قیمت می دهد. هدف اینتل در مرحله اول حذف نسل قدیمی LGA 775 و در مرحله دوم حذف گرافیک سازهای مستقل نظیر nVIDIA و ATI از بازار گرافیک های رده پایین است.


http://www.avajang.com/articles/1389/gigabyte_p67_sandybridge/index.asp#thumb
از نظر معماری، Sandy Bridge بر پایه سوکت های جدید 1155 کار می کند و مانند نسل قبل از یک پردازنده و یک پل جنوبی بر روی مادربرد تشکیل شده است. عمده تغییرات این نسل در داخل پردازنده شکل گرفته است. تغییراتی کوچک در معماری و تقویت پردازنده گرافیکی قرار گرفته در دل CPUها. به مانند قبل تمامی کنترل کننده ها و اجزای پل شمالی در داخل پردازنده گرد هم آمده اند و در نحوه ارتباط و اتصال هسته ها، پردازنده گرافیکی و کنترل کننده ها به یکدیگر نیز تغییراتی بوجود آمده است. اینتل در دل تمام پردازنده های نسل جدید خود از هسته گرافیکی بهره گرفته و آن را به جزء جدایی ناپذیر تراشه ها تبدیل کرده است.
چیپ ست های نسل جدیدی که تا به حال از سوی اینتل معرفی شده اند، P67 و H67 هستند. با همان رویکردی که در نام گذاری نسل قبل بود. P67 ها فاقد خروجی ویدئویی و H67 ها همراه با خروجی ویدئویی و جهت استفاده و بهره از تراشه گرافیکی داخل پردازنده ها. این مادربردها همگی بر اساس پیکره بندی حافظه های DDR3 تولید می شوند و درگاه ارتباطی SATA 3 بصورت ذاتی در پل جنوبی آنها گنجانده شده است. متاسفانه هنوز اینتل برنامه ای برای پشتیبانی ذاتی از درگاه USB 3.0 ندارد و این قابلیت باید بصورت جداگانه از سوی تولید کنندگان مادربرد لحاظ شود. کما اینکه تولید کننده عمده نظیر گیگابایت، به استراتژی USB 3.0 محور خود نظیر نسل پیش ادامه داده و با استفاده از چیپ های اختصاصی بر روی مادربردهای جدید P67 خود، این فن آوری را بصورت گستره ای بر روی محصولات خود مورد پشتیبانی قرار داده اند. پردازنده های نسل جدید اینتل به سه گروه Core i3، i5 و i7 های جدید تقسیم بندی می شوند که نام گذاری آنها اندکی متفاوت است.




در بین تولید کنندگان مادربرد، به مانند نسل قبل، گیگابایت با کامل ترین دامنه محصولی و سریع ترین زمان به بازار حجوم آورده است، حتی زودتر از آنکه اینتل بصورت رسمی پردازنده های خود را توزیع کند. گیگابایت برای نسل اول sandy bridge های خود، پنج مدل مادربرد در در نظر گرفته است. چهار مادربرد P67A-UD7، P67A-UD5، P67A-UD4و P67A-UD3P که بر اساس چیپ ست P67 تولید شده اند و H67A-UD3H که مادربردی بهره مند از چیپ ست H67 است. اقدام عجیب و جالب توجه گیگابایت، تغییر رنگ برد PCB مادربردهای جدید خود به رنگ مشکی است که ظاهری متفاوت به مادربردهای نسل جدید گیگابایت بخشیده است. شاخص ترین مادربرد در سری محصولات جدید این شرکت نیز همانطور که از نامش بر می آید، P67A-UD7 است که دارای سه شکاف PCI-Express 2.0، بیش از 10 درگاه USB 3.0 و فن آوری انحصاری Ultra Durable 3 گیگابایت است. گیگابایت با فاصله کمی از نسل اول، نسل دوم مادربردهای خود را نیز در کریسمس امسال روانه بازار خواهد ساخت. بعد از رونمایی رسمی، مقالات جامع تر و اخبار مفصل تری از این مادربردها منتشر خواهد شد. :eek:ky:
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
نهایت توان را تجربه کنید - بررسی کارت گرافیکی WinFast GTX 480
Leadtek_Logo_article.jpg
شرکت لیدتک با ارائه سری کامل از تراشه های گرافیکی بر اساس پردازنده های گرافیکی انویدیا گزینه های زیاد و مختلفی را برای کاربران حرفه ای و گیمرها به وجود آورده است. کارت گرافیکی WinFast GTX 480 سریع ترین تراشه در سری 400 انویدیا به حساب می آید، و بهترین کیفیت و بالاترین وضوح تصویر را دارد. بنا بر معماری این سری از پردازنده های گرافیکی، این کارت از تمام قابلیت های Microsoft Windows 7، Microsoft DirectX 11 و DirectCompute 5.0 بهره می برد.
معماری GPGPU جدید CUDA (استفاده از پردازنده گرافیکی برای انجام کارهایی که معمولا ً CPU انجام می دهد) سرعت تصاویر، پردازش افکت های مثل تار شدن صفحه در هنگام حرکت (motion blur)، شفافیت و سایه های نرم را افزایش می دهد تا کیفیت تصاویر سینمایی داشته باشید. با داشتن 480 هسته، کارت گرافیکی WinFast GTX 480 سرعت کلاک بسیار بالای 700 مگاهرتز و همچنین سرعت کلاک پردازنده 1401 مگاهرتزی دارد. برای کارایی هر چه بالاتر، از حافظه های 1536 مگابایتی نسل جدید GGDR5 استفاده شده است تا سنگین ترین بازی ها و برنامه ها نیز توانایی مقابله با این تراشه را نداشته باشند.




این کارت گرافیکی علاوه بر ارائه سطح کارایی فوق العاده در جدیدترین بازی ها، anti-aliasing بسیار سریع 32x را نیز پشتیبانی می کند تا لبه های اجسام موجود در تصویر به گونه ای بسیار واقعی صاف شوند. فن آوری خارق العاده PhysX و 3D Vision Surround انویدیا به همراه سریع ترین پردازش نور ها و سایه ها باعث می شود WinFast GTX 480 کارایی بی نظیری را در بازی های رایانه ای داشته باشد. قدرت این تراشه به حدی است که می تواند با کمک 3D Vision Surround به تنهایی به سه صفحه نمایش تصاویر با کیفیت بالا بدهد. تبدیل کد فایل های تصویری با سرعت بسیار بالا برای پخش در برنامه های پخش رسانه از دیگر قابلیت های قابل ذکر این تراشه است.




حد اکثر وضوح تصویر پشتیبانی شده 2560x1600 با refresh rate 85 هرتز است و بالاترین refresh rate نیز عدد بسیار بالای 240 هرتز است. خنک کننده ی تراشه به دلیل مصرف انرژی بسیار بالا از نو طراحی شده است و سینک خنک کننده نیز بزرگتر شده است. این سینک تنها وظیفه خنک کردن پردازنده گرافیکی را دارد و چیپ های حافظه توسط پلاک موجود در زیر کاور تراشه خنک می شود. البته برای این رده از کارت های گرافیکی استفاده از سیستم های خنک کننده ی جانبی مثل water cooling پیشنهاد می شود. به دلیل مصرف انرژی بالا و تولید گرما زیاد، این خنک کننده صدای نسباتا ً بالایی دارد، اما خوشبختانه تراشه طوری طراحی شده است که تولید صدا در هنگام استراحت سیستم و یا انجام کارهای سبک به حداقل برسد. طراحی بسیار زیبای جعبه این کارت گرافیکی نیز شایان ذکر است.




در تست های انجام شده با وضوح تصویر و تنظیمات متغیر، WinFast GTX 480 فریم در ثانیه بسیار خوبی را تولید کرده است و سریعترین کارت گرافیکی موجود در بازار به شمار می رود. به دلیل پشتیبانی کامل از Microsoft DirectX 11، OpenGL 3.2 و جدیدترین سایه زن مدل 5.0، کارت گرافیکی WinFast GTX 480 می تواند در انجام بازی ها در حالت سه بعدی نیز بهترین کارایی را داشته باشد. در ضمن، با داشتن رابط HDMI و کیفیت صوتی 7.1 LPCM از طریق رابط PCI Express، گیمر ها و کاربرهای حرفه ای می توانند از بالاترین کیفیت صوتی بدون نیاز به کابل SPDIF لذت ببرند.
در نهایت می توان گفت که به عنوان یک محصول High End کارت گرافیکی WinFast GTX 480 شرکت LeadTek نمره ی بسیار خوبی می گیرد و می تواند یک انتخاب عالی برای گیمر های حرفه ای باشد. این کارت گرافیکی با گارانتی دو ساله آواژنگ در بازار موجود است.
 
بالا