mohamad2548
Banned
- 2010-04-28
- 0
- 11,045
- 44
[h=2]چه کسانی باید از گوگل پلاس بترسند[/h]
وضعیتی در شرکت فیسبوک وجود دارد تحت عنوان «حبس». این مربوط می*شود به شرایطی که فیسبوک با رقیبی آنقدر جدی سر و کار پیدا می*کند که کارمندان مجبور می*شوند دو برابر همیشه کار کنند (در محیط کار حبس شوند) تا بتوانند با اضافه کردن قابلیت*های جدید و حل کردن مشکلات فعلی، فیسبوک را به شکل ضربتی در مقابل حریف تازه مقاوم کنند. این موضوع با پدیدار شدن گوگل ویو مطرح شد و حالا هم - با وجودی که چیزی رسما اعلام نشده - باید گفت که فیسبوکی*ها بدون شک در حبس هستند. اما آیا گوگل پلاس، می*تواند فیسبوک را از صحنه خارج کند؟
جواب بله یا خیر به این سوال کار عاقلانه ای نیست. هر دو طرف - و دیگر شرکت*های درگیر - متخصصانی دارند که شغلشان تلاش برای تغییر این جواب است و هیچ کس نمی*تواند آینده را پیش*بینی کند اما دیدن نشانه*ها، شاید تا حدی بتواند میدان دیدمان را بازتر کند. بگذارید نگاهی بیاندازیم به قابلیت*های گوگل*پلاس و تهدیدهای ناشی از آن برای سرویس*های دیگر:
جواب بله یا خیر به این سوال کار عاقلانه ای نیست. هر دو طرف - و دیگر شرکت*های درگیر - متخصصانی دارند که شغلشان تلاش برای تغییر این جواب است و هیچ کس نمی*تواند آینده را پیش*بینی کند اما دیدن نشانه*ها، شاید تا حدی بتواند میدان دیدمان را بازتر کند. بگذارید نگاهی بیاندازیم به قابلیت*های گوگل*پلاس و تهدیدهای ناشی از آن برای سرویس*های دیگر:
- چت تصویری چند نفره. این برگ برنده اصلی گوگل پلاس یا همان جی پلاس است. تا دو ماه قبل بازیگر اصلی صحنه چت تصویری اسکایپ بود. اما حالا گوگل پلاس در وضعیت کمی نامشخص اسکایپ، در سایه خریده شدنش توسط مایکروسافت، با ارائه امکان چت تصویری بسیار راحت چند نفره در مرورگر و در همه سیستم*عامل*های موجود، شدیدا به این بازار حمله کرده. این می*تواند یک حمله بسیار جدی علیه مایکروسافتی باشد که حالا صاحب اسکایپ است و البته یک برگ برنده بزرگ برای جذب کاربران فیسبوک که می*خواهند به سادگی با هم ارتباط تصویری هم داشته باشند. اصلا تعجب نخواهم کرد اگر فیسبوک در کنفرانس خبری*ای در هفته بعد، بگوید که چت تصویری چند نفره داخل مرورگر را راه اندازی کرده.
- ترکیب شدن با بقیه سرویس*های گوگل این روزها اکثر آدم*ها یک اکانت گوگل دارند و هر کسی که یک اکانت گوگل داشته باشد، بالقوه عضو گوگل پلاس خواهد بود. این موضوع عضو گیری گوگل پلاس را بسیار ساده می*کند. فقط کافی است یکی از دوستان شما یک عکس را با شما به اشتراک بگذارد تا شما با حداقل تلاش، عضو گوگل پلاس شوید و قبل از اینکه دقیقا بدانید مشغول استفاده از سیستم هستید، با استفاده از گوگل ریدر یا پیکاسا یا هر سرویس دیگر گوگل، شروع به استفاده از گوگل پلاس کنید. این را اضافه کنید به تولباری که حتی در صفحه مشهور جستجوی گوگل به شما نشان می*دهد که فلان دوست تان دوست پسرش را عوض کرده و شما چاره*ای ندارید به جز فشار دادن تولبار و رفتن به داخل گوگل ویو و کامنت گذاشتن یا ۱+ زدن و داخل شدن در شبکه اجتماعی
- حلقه*ها. حلقه*های گوگل چیز جدیدی نیست. اما رابط کاربری آن چنان جذاب و استفاده از آن آنقدر بدیهی و دم دست است که آن را به بخش جدایی ناپذیر جی.پلاس تبدیل کرده. این در تضاد کامل با مفهوم مشابه آن در فیسبوک است. این حلقه ها کاربردهای جدیدی مثل پیگیری کارهای تیمی به گوگل پلاس اضافه می*کنند که می*تواند شدیدا باعث سوییچ کردن کاربران جدی*تر به آن شود.
- پروتکل*های آزاد. نوشتن برنامه*های جدید برای استفاده از امکانات گوگل پلاس بسیار ساده خواهد بود. پیام*رسان مورد علاقه شما به راحتی خواهد توانست خودش را به گوگل پلاس وصل کند. یا یک سایت دیگر به خاطر استفاده از پروتکل*های آزاد خواهد توانست به چت تصویری چند نفره گوگل پلاس متصل شود. این یک شانس بزرگ است.
- سرویس تجاری. گوگل در حال حاضر دارای یک سرویس عالی برای شرکت*های تجاری است. هر کسی می*تواند به رایگان از گوگل داکز مانند یک آفیس آنلاین استفاده کند. یا ایمیل*های دامنه شخصی*اش را روی جیمیل دریافت و ارسال کند. ولی اگر یک شرکت تجاری دارید با پرداخت هزینه*ای پایین می*توانید سطح بالاتری از آفیس و انواع خدمات مورد نیاز یک شرکت بزرگ را از گوگل بخرید. ترکیب این با مفهوم حلقه*ها می*تواند گردش کار داخلی یک شرکت را به خوبی اداره کند. این را اضافه کنید به ادعای صد در صد آپ تایم گوگل، تا متوجه شوید چرا مایکروسافت ۳۶۵ که آفیس تحت وب مایکروسافت است، باید شدیدا نگران گوگل پلاس باشد. البته این را هم در محاسبات تان دخیل کنید که مایکروسافت گفته که ممکن است سرویسش هجده روز در سال داون باشد و در مقابل پنجاه درصد پول مشتری*ها را به آنها برگرداند.
xkcd.com
- خلوت شخصی. مساله امنیت داده*ها و خلوت شخصی (حریم خصوصی) افراد یکی از دغدغه*های اصلی کاربران حرفه*ای در فیسبوک بوده و هست. شاید برای کابران عادی مساله چندان جدی به نظر نرسد، ولی توافقنامه*های بین فیسبوک و استفاده کنندگان برای اکثر کسانی که آن را خوانده*اند یا خلوت شخصی در اینترنت برایشان اهمیت داشته جذاب نبوده. همچنین تنظیمات پیش فرض فیسبوک برای کسی که می*خواهد حریم شخصی*اش در اینترنت را محافظت کند چندان جذاب نیست. در مقابل جی.پلاس بعد از شنیدن همه این مشکلات درست شده و به شکل پیش فرض در حالتی قرار داد که نسبت به فیسبوک اطلاعات کمتری از شما را با دیگران به اشتراک می*گذارد. البته در نهایت امر استفاده از هر سرویس اینترنتی و به طور خاص شبکه*های اجتماعی می*توانند مخل امنیت شخصی شما باشد، اما هستند بسیاری از کاربران حرفه*ای که به دلایل متنوع علاقه*ای به استفاده از فیسبوک نداشته*اند و حالا با وجود گوگل پلاس خوشحالند که فیسبوکی دارند که فیسبوک نیست.
- رابط ساده و آشنا. استفاده کردن از گوگل پلاس سخت نیست. کاربران توییتر، فیسبوک، لینکداین و غیره به سرعت با آن ارتباط برقرار خواهند کرد. این هم می*تواند جی.پلاس را به یک تهدید جدی برای توییتر تبدیل کند، بخصوص اگر احتمال اضافه شدن سرویس*های جدید را به جی.پلاس اضافه کنیم.
- گوگل پشت جی.پلاس است. گوگل پشت گوگل ویو و بقیه سرویس*های شکست خورده هم بوده، اما این استدلال ما را نفی نمی*کند. بودن گوگل در پشت جی.پلاس باعث می*شود خیال این سرویس از بابت دسترسی نامحدود به منابع راحت باشد. بر خلاف فیسبوک ، گوگل پلاس نیازی ندارد به سرعت به پول برسد. همین حالا هم فیسبوک اعلام کرده که درصدی که از سود نویسندگان بازی آنلاین می*گیرد را کاهش خواهد داد. اما آیا رایگان بودن احتمالی برنامه نویسی روی پلتفرم گوگل مشوق بسیار جذاب*تری برای بازی*نویسانی نخواهد بود که به دنبال حداکثر کردن سود خود هستند؟
بروس آپبین در نشریه کوربس حساب کرده که هزینه راه اندازی گوگل پلاس باید چیزی در حدود ۵۸۵ میلیون دلار بوده باشد. این عدد نجومی است. چیزی در حدود رقم ۵۸۰ میلیون دلاری که نیوزکورپ در سال ۲۰۰۵ برای خرید شبکه عظیم مای*اسپیس پرداخت. چند روز پیش خواندیم که نیوزکورپ با ناامیدی مای اسپیس را فروخته. اینبار فقط ۳۵ میلیون دلار - در مقایسه با قیمت خرید این یعنی فروختن سرویس در حد صفر.
اما آیا گوگل که سریعترین رشد را در تمام شبکه*های اجتماعی تاریخ داشته، خواهد توانست به همین شکل ادامه پیدا کند؟ جواب به این سوال سخت است. قانونی تحت عنوان قانون فیل (نام آدم! ربطی به خرطوم ندارد) می*گوید:
رابطه معکوس بین سرعت رشد یک شبکه اجتماعی و دوام آن وجود دارد.
یعنی هر چقدر که یک شبکه اجتماعی سریعتر رشد کند، سریعتر از بین خواهد رفت. این قانون تا به حال روی بسیاری از شبکه*های اجتماعی صحیح عمل کرده و دانستن آن باید هر تحلیلگری را که می*خواهد در مورد دوام فیسبوک یا گوگل پلاس نظر می*دهد، محتاط کند. اما همانطور که در اول بحث هم گفتم، شرکت* عظیمی مانند گوگل بهترین متخصصان جهان را در استخدام دارد تا ایده*هایش را چه در سطح فنی و چه در سطح بازار عینیت بخشند و من و شما حداکثر کاری که می*توانیم بکنیم مقایسه و دیدن قابلیت*ها است تا دید روشنتری از شرایط داشته باشیم.