مقالات مرتبط با قطعات سخت افزاري


cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
مادربردهای Ultra Durable گیگابایت با خازن های جامد ژاپنی :

gigabyte_logo.jpg
در حالی که رقبا به دنبال راه هایی برای کم کردن هزینه تولید مادربرد هستند، بزرگترین دغدغه گیگابایت کیفیت و طول عمر محصولات و مادربردهای تولیدی این شرکت است. چند سال پیش، حدودا در سال 2006 میلادی، مهندسین گیگابایت پروژه جدیدی را در دست گرفتند که هدف اصلی آن حیات بخشیدن به انقلاب بعدی صنعت مادربرد یعنی فن آوری Ultra Durable بود که در اصطلاح به طراحی با طول عمر بالا معروف است. در حالی که یک تیم از مهندسین، در فکر کم کردن هزینه های تولیدی مادربردها و محصولات خود هستند، تیمی دیگر به چگونگی تولید محصولاتی با دوام تر و بهینه تر در مصرف انرژی می اندیشد. در باور بعضی از مهندسین کم کردن هزینه های تولیدی و افزایش سود، اولویت اصلی است. به عقیده آنها، در شرایطی که اکثر کاربران و مشتریان بیش از 3 سال از رایانه خود استفاده نمی کنند و بلافاصله آن را بروز می کنند، چه لزومی دارد که به فکر استفاده از قطعات با کیفیت تر و با دوام تر نظیر خازن های جامد ژاپنی باشیم، در حالی که خازن های الکترولیتی هنوز حکم استاندارد تولیدی این صنعت را دارند.
اما هستند متخصصانی که این نظریه و عقیده را رد می کنند. آنها می گویند: مادربرد یک رایانه باید حتی در زمان از رده خارج شدن CPU و حافظه ها، باز هم قابل استفاده باشد. در این تفکر روح طراحی محصول در دوام و کیفیت آن خلاصه می شود. در میان این مهندسین، ریچارد چن، مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت گیگابایت، یکی از شاخص ترین افرادی است که اعتقاد دارد نباید نگران بالا رفتن هزینه ها در اثر استفاده از قطعات با کیفیت بود زیرا استفاده از این قطعات باعث رشد کیفیت و افزایش طول عمر مادربرد شده و درصد خرابی و بازگشت قطعه در طول سه سال گارانتی آن را پایین می آورد. از این رو هم سطح رضایت مشتری ها بالاتر می رود و هم هزینه کمتری از سوی شرکت صرف تعمیر مادربردهای صدمه دیده می شود.

gigabyte_logo_bar.jpg
در مراسم کامپیوتکس سال 2006، گیگابایت اولین مادربرد خود را که برای تولید آن کاملا از خازن های جامد ژاپنی استفاده شده بود معرفی نمود. این مادربرد GA-965P-DQ6 نام داشت که معرفی آن با توجه و استقبال بسیار خوب رسانه ها و کاربران این گونه از محصولات همراه بود و اغلب مخاطبین، مسیر آینده این صنعت را در تولید مادربردها و قطعات با کیفیت خلاصه دیدند. این شرکت با معرفی مادربردهای با دوام Ultra Durable، خود را از میان رقبا جدا کرد، و گیگابایت را به عنوان شرکت پیشرو در نوآوری های صنعت مادربرد مطرح ساخت. مادربردهای این شرکت سطح جدید کیفی را در تولید این قبیل محصولات استاندارد گذاری کردند. با این استراتژی، گیگابایت به نامی پیشرو و بزرگ در صنعت تولید مادربرد تبدیل شد و از سویی با تامین منافع مشتریان از قبل تولید این نوع محصولات، میزان سود مالی شرکت نیز نموداری صعودی را طی کرد. پس از آن نسل های دوم و سوم این فن آوری با ویژگی ها و قابلیت های جدیدتر توسط مهندسین این شرکت طراحی گردیدند تا این استاندارد روز به روز ارتقاء یافته و سطح کیفی آن بالاتر رود. در نسل دوم این فن آوری علاوه بر خازن های جامد ژاپنی از چوک های با هسته فریت و MOSFETهای با RDS(on) پایین تری استفاده شد. مشخصه اصلی نسل سوم این فن آوری نیز استفاده از 2 اونس مس به جای یک اونس در لایه PCB (مدار چاپی) مادربرد است که باعث افزایش کارایی، استحکام و بازده مادربرد می شود.
اکنون چهار سال از رونمایی اولین نسل این فن آوری می گذرد و تقریبا خازن های جامد ژاپنی به استاندارد رسمی تولید مادربردهای با کیفیت تبدیل شده اند.
مادربردهای Ultra Durable گیگابایت در سایه استفاده از خازن های جامد ژاپنی، پایدار تر، روان تر و بادوام تر کار می کنند و نیاز برق رسانی پیشرفته ترین رایانه های شخصی با بالاترین توان پردازشی را فراهم می کنند.

شرکت های ژاپنی تولید کننده خازن جامد:
اکثر خازن های جامد، شکل و ظاهری یکسان دارند ولی نمونه های زیر از مشهورترین و معتبر ترین تولید کنندگان ژاپنی هستند که به عنوان مرجع در اختیار شما قرار گرفته اند.
چرا خازن های جامد ژاپنی بهترین گزینه هستند؟
1- طول عمر بیشتر
2- پایداری بسیار بهتر در هنگام کار در حرارت بالا
3- مقاومت ظاهری کمتر در فرکانس های بالا
4- بهبود و کم شدن تغییرات جریان ریپل
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
کارت هایی برای حرفه ای ها - بررسی سه مدل از کارت های گرافیکی سری 460 گیگابایت :

gigabyte_logo.jpg
مدتی بود که شرکت ATI با کارت های گرافیکی سری 5700 و 5800 خود، بازار را در دست گرفته بود و یکه تازی می کرد. تا اینکه شرکت NVIDIA کارت های سری 200 و 400 را تولید و در اختیار کاربران قرار داد. هرچند که این اقدام از نظر بسیاری از صاحب نظران این عرصه کمی دیر بود، اما به هر حال باعث شد NVIDIA بتواند بخشی از سهم بازار از دست رفته را بازگرداند. تا کنون نیز کارت های متعددی در رده های مختلف بر پایه این دو تراشه گرافیکی تولید شده است که کاربران به نسبت نیازهای خود می توانند انتخاب مناسبی را از بین آنها داشته باشند. یکی از سری های موفق این کارت ها سری GTX 460 است. در حال حاضر سه کارت گرافیک از این سری تولید شده است که عبارتند از GV-N460D5-768I-B، GV-N460OC-768I و GV-N460OC-1GI. همانطور که از اسم آنها پیداست تراشه دو مدل از آنها به صورت اورکلاک شده عرضه شده اند. از نظر مشخصات داخلی هر سه مدل تقریبا شیبه هم هستند و فقط در دو مدل اول از حافظه 768 مگابیتی GDDR5 با رابط 192 بیتی استفاده شده است و مدل سوم مجهز به یک گیگابایت حافظه GDDR5 با رابط 256 بیتی است. همچنین در دو کارت مدل OC میزان کلاک هسته 715 مگاهرتز و میزان کلاک سایه زن 1430 مگاهرتز است، که این اعداد در مدل N460D5-768I-B به ترتیب 675 و 1350 مگاهرتز هستند.

این کارت ها از فن آوری های DirectX 11 و OpenGL 4.0 پشتیبانی می کنند و از این رو می توانند انتخاب مناسبی برای گیمرهای حرفه ای باشند. از دیگر فن آوری های به کار رفته در این محصولات می توان به اتصال SLI، NVIDIA Pure Video HD، 3D Vision Surround Ready، NVIDIA PhysX و CUDA اشاره کرد. به واسطه قابلیت SLI می توان تا چهار کارت گرافیک را به یکدیگر متصل کرد و کارایی گرافیکی سیستم را چندین برابر کرد. فن آوری Pure Video HD باعث می شود تصاویر ویدئویی با فرمت های HD DVD و Blu-ray با وضوح و کیفیت بالاتری پخش شوند. همچنین در هنگام پخش ویدئوها بار کاری کمتری بر روی پردازنده قرار می گیرد و در نتیجه مصرف توان نیز کاهش یافته و در مصرف انرژی صرفه جویی می شود. به نوعی می توان گفت Pure Video HD ترکیبی از یک تقویت کننده قدرتمند سخت افزاری، یک محافظ محتوی فایل های تصویری و یک پخش کننده نرم افزاری است. فن آوری 3D Vision نیز به کاربران کمک می کند که به سادگی و با کیفیت بسیار بالایی تصاویر را از جهت عرضی به سه قسمت تقسیم کنند و بر روی سه صفحه نمایش پخش کنند. به این ترتیب شما در هنگام انجام بازی ها دید وسیع تر و دقیق ترین نسبت به گذشته خواهید داشت و می توانید لحظات کاملا متفاوتی را تجربه کنید. فن آوری PhysX نیز مربوط به بخش فیزیک بازی های کامپیوتری می شود و به واسطه آن، انواع افکت های تصویری از جمله انفجارها و ذرات معلق موجود در هوا و حرکت لباس شخصیت های بازی با کیفیت بالاتری به نمایش درآمده و فضای بازی بیش از پیش به واقعیت نزدیک می شود. فن آوری CUDA نیز به اجرای دیگر نرم افزارهای سنگین کامپیوتری کمک می کند و با آزاد کردن توان هزاران هسته موجود در پردازنده کارت گرافیک، توانایی سیستم را افزایش می دهد. از این رو دیگر برای اجرای نرم افزارهای حجیم با مشکل کاهش سرعت مواجه نخواهید شد.

به گفته بسیاری از کاربران، کارت های گرافیکی NVIDIA کمی بیش از حد معمول داغ می شوند و این افزایش حرارت می تواند برخی مواقع برای سیستم مشکل ساز شود. علاوه بر این، عمل اورکلاک نیز به صورت ذاتی باعث افزایش دمای قطعات می شود. پس با این حساب کارت های 460OC-768I و 460OC-1GI باید در هنگام کار دمای بسیار بالایی داشته باشند. اما در عمل اینچنین نیست و گیگابایت برای دفع این حرارت بالا راه کارهای متعددی را اندیشیده است. اولین آنها استفاده از فن های WINDFORCETM 2X است. در این طراحی دو فن به صورت غیر خطی بر روی بدنه کارت قرار گرفته است. همین امر باعث می شود هیچگونه تداخل هوایی ایجاد نشود و گردش هوا به خوبی انجام پذیرد. همچنین از فن آوری Ultra Durable VGA در ساخت این کارت گرافیک استفاده شده است. به واسطه این فن آوری میزان مس موجود در لایه PCB دو برابر شده است. این امر باعث می شود دمای پردازنده گرافیکی و حافظه بین 5 تا 10 درصد کاهش پیدا کند.
این سه کارت گرافیک، بسته به نوع نیازی که هر کاربر دارد، می توانند گزینه های بسیار خوبی به شمار روند، چرا که کارایی بسیار بالا و قیمت نسبتا مناسبی دارند.

 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
يه مطلبم راجع به ASUS :

مادربرد هوشمندتر-محافظت بیشتر


مادربردهایی 2 برابر هوشمند تر، 2 برابر محافظت بیشتر

کمپانی اسوس به عنوان یکی از شرکت های خلاق و هوشمند در زمینه قطعات کامپیوتری ، هر چند وقت یکبار به معرفی تکنولوژیها و فناوری های خاص خود می پردازد.اما یکی از جدیدترین فناوریهای این شرکت موسوم به Dual Intelligent Processors می باشد که در آن ازقطعات و فناوریهایی با کارایی بسیار بالاتر و در عین حال مصرف انرژی بسیار کمتر استفاده شده است!!
در حقیقت در دل این فناوری از فناوری های قبلی اسوس مانند TPU و EPU استفاده شده است.به وسیله تکنولوژی TPU)TurboV Processing Unit) به سادگی و بدون کمترین نگرانی می توانند کارایی سیستم خود را افزایش دهند و درعین حال بدون کمترین دانش در زمینه اورکلاک ،سیستم خود را اورکلاک نمایند.
اما مادربرد با استفاده از تکنولوژی EPU) Energy Processing Unit) قادر است تا به طور هوشمند وضعیت سیستم را تشخیص داده و با توجه به نوع وضعیت سیستم،مقدار برق متناسبی را برای آن در نظر می گیرد. در واقع ترکیب این دوفناوری باعث می شود که تا کاربر، بالاترین کارایی سیستم خود را همراه با کمترین میزان مصرف انرژی تجربه نماید!!!
اکثر کاربران کامپیوتر رابطه خوبی با محیط BIOS ندارند.این محیط گاه آنقدر پیچیده به نظر می رسد، که کاربران را برای اورکلاک منصرف می نماید.اما اسوس به واسطه TPU توانسته است تا این ضعف را برطرف نماید و کاربران مشتاق اورکلاک را راضی نماید.در حقیقت این فناوری تر کیبی از سخت افزار و نرم افزار می باشد که کاربران می توانند از طریق محیط ویندوز و نرم افزارمربوطه و بدون کمترین دانشی در زمینه اورکلاک،سیستم خود را اورکلاک نمایند.
در ضمن یکی از ویژه گی های جالب این نرم افزار،اعمال تنظیمات آورکلاک بدون نیاز به راه اندازی مجدد سیستم می باشد.که این موضوع نوید بخش زمان بسیار کمتر اورکلاکینگ ،نسبت به قبل می باشد.همچنین وجود این فناوری باعث می شود تا کاربران با کمترین میزان خطا ،سیستم خود را اورکلاک نمایند.درهمین حال، این فناوری می تواند به طور هوشمند و با توجه به وضعیت سیستم، کارایی آن را تا 37% افزایش دهد، که این موضوع خیال کاربران را از بابت پردازش های سنگین راحت می نماید.
اما امروزه در تمامی دنیا،موضوع انرژی و نحوه ذخیره سازی آن به یکی از مهمترین دغدغه ها دولت ها و همینطور شرکت های بزرگ تبدیل شده است . اسوس نیز به مانند همیشه راهکاری برای این منظور اندیشیده است.این شرکت فناوری به نام EPU را معرفی کرده است که به واسطه آن مصرف انرژی توسط سیستم کامپیوتری مدیریت شده و در شرایط مختلف میزان مصرف انرژی متغیر می باشد.به طور مثال زمانی سیستم در وضعیت کاری سبکی قرار دارد ،EPU این وضعیت را تشخیص داد و میزان انرژی را کاهش می دهد.
این دو فناوری از بازوان اصلی Dual Intelligent Processors می باشند ،که به واسطه آن کابران می توانند از کارایی بسیار بالا همراه با کمترین میزان مصرف انرژی لذت ببرند.
2rjqiorpe28l5uzm4h.gif

 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
گيگابايت و اوركلاكرها :
GIGABYTE

شرکت گیگابایت همواره توجه خاصی به اورکلاکرها داشته است و تا کنون فعالیت های زیادی را در راستای استعداد یابی، پرورش و پشتیبانی از آنها انجام داده است. از جمله این فعالیت ها می توان به برگزاری کلاسهای آموزشی و چند دوره مسابقات جهانی اشاره کرد. به علاوه، گیگابایت در ساخت محصولات خود، به خصوص مادربردها، توجه ویژه ای به نیازهای این دسته از کاربران داشته است. برای مثال استفاده از دو انس مس در لایه مدار چاپی (PCB) و یا تعبیه کلیدهای روشن و خاموش و پاک سازی اطلاعات CMOS بر روی مادربرد از این دسته ویژگی ها هستند. اما کار به اینجا ختم نمی شود و گیگابایت از نظر نرم افزاری نیز قابلیت هایی را در اختیار کاربران قرار داده است که می توانند با استفاده از آنها اورکلاک راحت تر و امن تری را داشته باشند. در همین راستا، گیگابایت اخیرا دو نرم افزار جدید با نام های Hotkey OC و Cloud OC را طراحی و در اختیار علاقه مندان به اورکلاکینگ قرار داده است.


Hotkey OC
این نرم افزار یک بخش جدید از ابزار EasyTune 6 به شمار می رود. کاربران به واسطه این نرم افزار می توانند پروفایل های مختلفی را ایجاد کرده و آنها را در مواقع مختلف تنها با فشار یک دکمه بارگذاری کنند. به این ترتیب کاربران می توانند به صورت لحظه ای در هنگام اورکلاک کردن سیستم تنظیمات بایوس خود را تغییر دهند تا از این طریق بیشترین کارایی را در بنچ مارک های مختلف داشته باشند. به عنوان مثال، زمانی که در حال ثبت بنچ مارک با نرم افزار 3DMark 06 هستید می توانید در هنگام تست کارت گرافیک پروفایل یک را بارگذاری کرده و زمانی که تست پردازنده آغاز شد به سرعت پروفایل دوم را جایگزین کنید که تنظیمات آن مخصوص پردازنده است. دوباره زمانی که مرحله آخر تست های گرافیک (سایه زنی) آغاز شد می توانید به راحتی دوباره پروفایل یک را بارگذاری کنید. همچنین کاربران می توانند پروفایل های خود را از طریق ایمیل، Skype، MSN و غیره با دوستان و هم تیمی های خود به اشتراک بگذارند. به این ترتیب حتما نیاز نیست اعضای یک تیم همواره در کنار یکدیگر باشند و می توانند از راه دور نیز تنظیمات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. با استفاده از این نرم افزار می توانید از یک تا چهار پروفایل را ذخیره کنید. برای انتخاب کلیدهای دسترسی سریع نیز چند گزینه دارید. می توانید کلید های Ctrl و Alt را نگه دارید و سپس کلیدهای F1 تا F12، یا اعداد 0 تا 9 و یا حروف A تا Z بزنید. قابلیت Hotkey OC بر روی تمامی مادربردهایی که مجهز به ابزار EasyTune 6 هستند وجود دارد و در آینده بر روی تمام مادربردهای این شرکت قرار خواهد گرفت.
Cloud OC
کاربران با نرم افزار Cloud OC گیگابایت می توانند از طریق هر ابزاری که مرورگر وب داشته باشد سیستم خود را اورکلاک کنند. به این ترتیب می توان با استفاده از یک گوشی موبایل هوشمند، iPad، iPhone، نت بوک یا نوت بوک، از راه دور سیستم خود را اور کلاک کنید. این اتصال می تواند از طریق اینترنت بی سیم، بلوتوث یا کابل اترنت برقرار شود. این ابزار از سه قسمت تشکیل شده است: تنظیم کننده، اطلاعات سیستم و کنترل کننده. در بخش تنظیم کننده کاربر می تواند ولتاژ و فرکانس پردازنده، حافظه، کارت گرافیک و PCI-E را تغییر دهد. در بخش اطلاعات سیستم نیز وضعیت سیستم به صورت لحظه ای نمایش داده می شود، اطلاعاتی از جمله دمای پردازنده، سرعت چرخش فن های خنک کننده، دمای هسته های پردازنده و دمای کل سیستم. از طریق بخش کنترل کننده نیز می توانید سیستم را ریست یا خاموش کنید و یا آن را در حالت های Suspend یا Hibernate قرار دهید. این نرم افزار هم اکنون بر روی مادربردهای با پیکره بندی X58، P55 و H55 کار می کند و در آینده مدل های بیشتری نیز به این لیست اضافه خواهند شد.
ویژگی مهم این دو نرم افزار این است که بر روی گستره وسیعی از مادربردهای گیگابایت قرار خواهند گرفت و اورکلاکرها بدون نیاز به اضافه کردن سخت افزاری به سیستم خود و بدون پرداخت هیچ هزینه ای می توانند توانایی های اورکلاکینگ خود را افزایش دهند.
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
قابلیت Hotkey OC گیگابایت فرصت تجربه های جدید را در اختیار اورکلاکرها قرار داده است. اورکلاکر ها می توانند به راحتی و فقط با فشار دادن چند دکمه از صفحه کلید رایانه خود، تنظیمات مختلف اورکلاکینگ را فرا بخوانند و رایانه و پردازنده های خود را در شرایط مختلف قرار دهند. توانایی ویژه و منحصر به فرد Hotkey OC آن است که کاربر می تواند حتی در هنگام اجرای نرم افزار یا بنچ مارک مربوطه، در لحظه رایانه و پردازنده های خود را اورکلاک نماید و تاثیر آنی آن را مشاهده کند. به طور مثال نرم افزار 3Dmark 06 دارای سه آزمایش مختلف است. یکی برای سنجش توان پردازنده اصلی و دو آزمایش دیگر قدرت سایه زنی و توان گرافیکی رایانه را مورد سنجش قرار می دهند. بدین تریتب کاربر می تواند در ابتدا تنظیمات لازم برای اورکلاک CPU را فرا بخواند و بعد از اتمام آزمایش اول بی درنگ تنظیم مناسب برای کار پردازنده گرافیکی را فرا بخواند و از این طریق امتیاز کلی رایانه خود در بنچ مارک 3Dmark 06 را افزایش دهد.
Hotkey OC گیگابایت چیست؟
hotkey-oc.jpg
youtube.jpg
قابلیت Hotkey OC گیگابایت به کاربران امکان می دهد که از تنظیمات ذخیره شده خود در نرم افزار اورکلاکینگ Easy Tune 6 گیگابایت، بهینه تر، راحت تر و سریع تر استفاده نمایند. اورکلاکرها و کاربران می توانند تنظیمات مختلف فرکانسی و ولتاژی خود در نرم افزار Easy Tune 6 را در پرونده هایی مختلف ذخیره نمایند و به راحتی با دیگر کاربران به اشتراک بگذارند.

Hotkey OC گیگابایت به کاربر اجازه می دهد که برای هر یک پرونده های ذخیره شده خود کلید میان بری را تعریف نماید و با استفاده از ترکیبات کلیدی Ctrl+Alt + (F1 تا F12) یا ترکیب با کلید اعداد 1 تا 9، تنظیمات را در لحظه فرا خوانده و مورد استفاده قرار دهد.

Hotkey OC چگونه کار می کند.
works.jpg
مزایای استفاده از Hotkey OC
  1. تنظیمات شخصی برای شرایط مختلف: این امکان میسر شده است که برای هر شرایط، تنظیمات خاصی را مشخص و ذخیره نمود. بدین ترتیب می توانید برای هر خواسته ای مثل کار در نویز پایین، کار در سرعت پیش فرض، بازی های رایانه ای، اورکلاک پردازنده اصلی و اورکلاک حافظه ، تنظیمات خاصی را تعیین و فراخوانی کنید.
  2. استفاده راحت تر و مفید تر از نرم افزار Easy Tune 6: شما می توانید فرکانس و ولتاژ CPU، تراشه گرافیکی و حافظه ها را به راحتی از طریق نرم افزار Easy Tune 6 کم یا زیاد کنید و سپس برای هر تنظیم کلید میان بری را تنظیم نمایید.
  3. بارگذاری تنظیمات به صورت همزمان: Hotkey OC نیازی به راه اندازی مجدد رایانه برای بارگذاری تنظیمات و تغییر ولتاژ ها و فرکانس ها نداشته و با فشار کلید میان بر مربوط به هر تنظیم، بلافاصله و بلادرنگ تاثیر آن را مشاهده خواهید کرد.
چگونه Hotkey OC را تنظیم و مورد استفاده قرار دهیم؟
step-1.jpg

step-2.jpg

مرحله 1: نرم افزار Easy Tune 6 را اجرا نمایید
مرحله 2: تنظیمات نهایی اورکلاکینگ خود را اعمال نمایید
step-3.jpg

step-4.jpg

مرحله 3: تنظیمات را ذخیره نمایید
مرحله 4: کلید “Set Profile Hot Keys…” را فشار دهید و کلید میان بر مربوط به هر تنظیم را انتخاب نمایید.
برای دریافت نرم افزار Hotkey OC به صفحه ویژه مدل مادربرد خود در وب سایت گیگابایت مراجعه نمایید. از صفحه download و زیر شاخه Utility، این ابزار را دریافت نمایید.

 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
Turbo 3D تحولی در دنیای گرافیک های داخلی - معرفی مادربردهای سری AMD 800 مجهز به فن آوری Turbo 3D


چیپ ست های سری 800 در حال حاضر جدیدترین و قدرتمندترین چیپ ست های شرکت AMD به شمار می روند و از جدیدترین فن آوری های موجود در ساخت آنها استفاده شده است. به دلیل کارایی و قدرت بالای پردازنده های سری 800، شرکت گیگابایت تمرکز خاصی بر روی آنها داشته است و تا کنون ده مدل مادربرد بر پایه چیپ ست های 870، 880 و 890 تولید کرده است که هر کدام از آنها ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند.
با مادربردهای سری 800 گیگابایت می توانید بازی های کامپیوتری و سرگرمی های چند رسانه ای را با حال و هوای متفاوتی نسبت به گذشته تجربه کنید، چرا که این مادربردها از جدیدترین و قدرتمندترین نسل پردازنده های شرکت ADM، یعنی AMD Phenom II X6 پشتیبانی می کنند. این پردازنده ها مجهز به شش هسته واقعی هستند و از این رو توان محاسباتی بسیار بالایی دارند. البته به صورت پیش فرض، دو هسته از این شش هسته غیر فعال هستند و پردازنده با چهار هسته کار می کند. اینجاست که فن آوری Auto Unlock گیگابایت دست به کار می شود و آن دو هسته پنهان را فعال می کند. به این ترتیب هر شش هسته همواره فعال هستند و توانایی پردازشی سیستم به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند. بر روی این سری از مادربردهای گیگابایت یک چیپ ست SB850 تعبیه شده است که به واسطه آن پشتیبانی از رابط انتقال اطلاعات SATA lll صورت می پذیرد. این نسل جدید از رابط های SATA توانایی انتقال اطلاعات با سرعت 6 گیگابیت در ثانیه را دارند که نرخ جابجایی بسیار بالایی در رایانه های خانگی شخصی به شمار می رود. اما یک راه دیگر برای انتقال سریع اطلاعات وجود دارد که آن هم درگاه USB 3.0 است. این درگاه توانایی انتقال اطلاعات با سرعت 5 گیگابیت در ثانیه را دارد و به این ترتیب می تواند یک فیلم HD 25 گیگابایتی را تنها در مدت 70 ثانیه از یک منبع ذخیره اطلاعات به یک منبع دیگر منتقل کند. این مادربردها همچنین مجهز به فن آوری On/Off Charge هستند که مخصوص شارژ ابزارهای شرکت اپل مثل iPhone است. درگاه USB مجهز به این فن آوری نیز با رنگ سفید و قرمز بر روی مادربرد مشخص شده است. مادربردهای سری AMD 800 از نظر گرافیکی هم بسیار قدرتمند هستند و می توانند تمامی نیازهای کاربران حرفه ای از جمله گیمرها را برآورده کنند. این مادربردها از اتصالات ATI CrossFireX و Hybrid CrossFireX پشتیبانی می کنند. به این ترتیب کاربران حرفه ای که به توان گرافیکی بسیار بالایی برای اجرای نرم افزارها و بازی های سنگین سه بعدی نیاز دارند، می توانند با قرار دادن چند کارت گرافیک بر روی سیستم خود و اتصال آنها به یکدیگر، از نهایت قدرت گرافیکی موجود بهره مند شوند.


همچنین پنج مدل از مادربردهای تولید شده بر پایه دو چیپ ست 890GX و 880G مجهز به کارت های گرافیکی داخلی ATI Radeon HD 4290 و HD 4250 هستند. این کارت های داخلی از DirectX 10.1 پشتیبانی می کنند و توانایی فوق العاده ای در پخش فیلم های HD دارند. تمامی این مادربردها مجهز به خروجی HDMI هستند که از طریق یک کابل، تصویر و صدای HD را در اختیار کاربر قرار می دهد و یکی از بهترین گزینه های موجود برای پخش فیلم های با کیفیت بسیار بالا به شمار می رود. به علاوه، این سری از مادربردها مجهز به فن آوری Turbo 3D هستند. این فن آوری جدید توانایی گرافیکی دو بعدی و سه بعدی سیستم را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. به این ترتیب ویدئوهای HD، انیمیشن های فلش تحت وب و بازی های سه بعدی روان تر و با کیفیت بیشتری اجرا می شوند. فن آوری Turbo 3D به صورت پویا میزان بار کاری گرافیکی سیستم را تشخیص می دهد و فرکانس کلاک GPU را با توجه به آن تنظیم می کند. به این ترتیب در هنگام اجرای نرم افزارهای سنگین، فرکانس کلاک افزایش پیدا کرده و قدرت گرافیکی سیستم بیشتر می شود. به محض اینکه بار کاری کاهش پیدا کرد مجددا میزان فرکانس به صورت خودکار کم می شود. به این ترتیب انرژی کمتری نیز توسط سیستم مصرف می شود. همچنین می توان این سیستم را از حالت خودکار خارج کرده و از طریق نرم افزار EasyTune 6 گیگابایت این تغییرات را به صورت دستی اعمال کرد.
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
اولین وسترن دیجیتال 2 ترابایتی جدیدترین هارددیسک کمپانی Western Digital با نام WD Caviar Black با ظرفیت 2 ترابایت به بازار عرضه شد.
این محصول که در زمره پر ظرفیت ترین هارددیسک های حال حاضر جهان قرار دارد به پیشرفته ترین فناوری های ذخیره سازی اطلاعات مجهز شده است. محصول مذکور از طریق رابط SATA 3GB به مادربرد متصل می گردد و دارای حافظه موقت 64 مگابایت بوده و سرعت گردش صفحه آن 7200 دور در دقیقه است.
359.jpg
بهره گیری از جدیدترین فناوری ها نظیر محافظ هارددیسک در برابر لرزش ، هد سرامیکی مجهز به فناوری ضد تماس با صفحه و فناوری ها تهویه هوای هارددیسک ، بالاترین کارایی و امنیت اطلاعات را برای کاربر به ارمغان می آورد.

کالای فوق تحت پوشش گارانتی سازگار قرار دارد و هم اکنون در بازار ایران در دسترس شما قرار گرفته است.

منبع : www.sazgar.com
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
پردازندههاي32 نانومتري اينتل


شركت اينتل ديرزمانيست كه استراتژي افزايش فركانس كاري پردازنده را كنار گذاشته و استراتژي كاهش اندازه ترانزيستورها و افزايش هسته هاي پردازنده را در كنار تغيير معماري انتخاب نموده است(Tick-Tock) . طبق اين استراتژي , شركت اينتل در هر سال يك نوآوري در رابطه با كاهش فناوري توليد پردازنده يا تغيير معماري پردازنده خواهد داشت.


در اين راستا , با ارائه ريزمعماري 65 نانومتريMerom ( (سال 2006 شاهد هستيم كه فناوري 45 نانومتري با پردازنده هايPenryn( (سال 2007ارائه شده است. در اوايل سال 2009 معماريNehalem با فناوري 45 نانو عرضه گرديد و در نيمه اول سال 2010 شاهد خواهيم بود كه پردازنده هاي 32 نانومتري تحت معماريWestmereو نام هاي تجاريCore i3/i5/i9ارائه خواهند شد.


امروزه شركت اينتل پردازنده هاي خود را در سه ردهCore i3 , Core i5 و Core i7 عرضه مي نمايد كه تا بهار 1389 ردهCore i9 نيز به سبد محصولات شركت اينتل اضافه خواهد شد. قبل از بررسي ردهCore i9 اجازه دهيد با سه رده ديگر بيشتر آشنا شويم.


Intel Core i3




در اين رده شاهد سه نوع معماريCore 2 , Penryn و Westmereمي باشيم . پردازنده هايWolfdale , YorkField وPenryn با نام هاي Core 2 Duo ,Core 2 Quad و Core 2 Mobile عرضه شده اند. فناوري ساخت اين سه پردازنده 45 نانومتر است و هيچكدام از ت كنولوژي HyperThreading پشتيباني نمي نمايند. در اين رده شاهد حضور يك پردازنده 32 نانومتري مي باشيم كه در نيمه اول سال 2010 جهت رايانه هاي همراه عرضه خواهد شد. پردازندهArrandale از تكنولوژي Hyper-Threading پشتيباني مي نمايد. به بيان ديگر اين پردازنده با دارا بودن 2 هسته فيزيكي داراي چهار هسته منطقي مي باشد كه توسط سيستم عامل به راحتي شناسايي مي شوند. تفاوت ديگر اين پردازنده ، سوكت نصب است كه 989 پيني مي باشد و داراي چهارمگابايت حافظه نهان سطح 3 است. اين پردازنده داري يك واحد پردازش گرافيكي داخلي 45 نانومتري (IGP) مي باشد.






Intel Core i5

در اين رده شاهد دو پردازندهLynnField و Clarkdale با معماري هايNehalem و Westmere هستيم . پردازنده 1156 پيني LynnField با فناوري 45 نانومتر و نام تجاري Core i5-750 عرضه شده است. اين پردازنده داراي چهار هسته فيزِِيكي مي باشد و از تكنولوژي Hyper-Threadingپشتيباني نمي نمايد . پردازنده 1156 پينيClarkdale با معماري Westreme و فناوري 32 نانومتري در نيمه اول سال 2010 ميلادي عرضه خواهد شد. اين پردازنده دو هسته اي بوده و با دارا بودن 4 مگابايت حافظه نهان سطح دوم از تكنولوژي Hyper-Threading پشتيباني مي نمايد. به بيان ديگر سيستم عامل , چهار پردازنده منطقي Clarkdale را مي تواند شناسايي نمايد. نكته قابل توجه پردازنده Clarkdale وجود واحد پردازش گرافيكي داخلي(هسته گراف.يكي) 45 نانومتري در داخل پردازنده است




Core i7


تمامي پردازند ههاي اين رده 45 نانومتري بوده و از چهار هسته بهره مي برند. اولين نسل اين رده در سال 2009 با معماريNehalem, نامBloomFieldو با چهار هسته عرضه شده است . اين پردازنده 45 ( نانومتري است و با 8 مگابايت حافظه نهان سطح 3 داراي 1366 (يا 1156 پين مي باشد . مدل هايi7-9xx داراي 1366 و i7-8xx داراي 1156 پين مي باشند . گونه Extreme اين پردازنده از تكنولوژي Hyper-Threading پشتيباني نموده و داراي 8 هسته منطقي است . ديگر گونه هاي اين رده از تكنولوژي Hyper-Threading پشتيباني نمي كنند . در اين رده شاهد دو پردازندهLynnfield و Clarksfield با معماري Nehalemمي باشيم كه به ترتُب جهت كاربريDesktop و Mobile طراحي شده اند و داراي 1156 و 989 پين مي باشند. هر دو پردازنده چهار هسته اي بوده و از تكنولوژيHyper-Threading پشيب تاني مي نمايند


.






Intel Core i9


ت اين لحظه يك سري نمونه آزمايشي از اين رده با نامGulftownتوليد شده است. با توجه به 1366 پين بودن اين پردازنده و سازگاري آن با چيپ ستX58 ، امكان نصب آن بر روي برد هاي اصلي موجود در بازار وجود دارد. اين پردازنده با فناوري 32 نانومتر توليد شده و داراي 6 هسته مي باشد. با وجود پشتيباني اين پردازنده از تكنولوژيHyper-Threading ، شاهد وجود 12 پردازنده منطقي هستيم. فركانس كاري هر يك از هسته هاي شش گانه ، 2.40 GHzاست . هر هسته داراي 64 كيلوباُت حافظه نهان سطح اول (داده و دستور) و 256 ك ل يوبايت حافظه نهان سطح دوم(L2) مي باشد. كلُيه هسته ها به يك حافظه نهان سطح سوم 12 مگابايتي دسترسي دارند . مطابق پردازنده هاي نسل قبل ، در Core i9 كنترل كننده يكپارچه حافظه مشاهده مي شود كه با حافظه هاي DDR3 به صورت سه كاناله (Triple Channel) كار مي كند. در اين پردازنده مجموعه دستوراتMMx, SSE, SSE2, SSE3, SSE4.1, SSE4.2, EM64T به صورت كامل پشتيباني شده و جهت انجام overclock ضريب تغيير فركانس پردازنده از x12 تا x18 متغيير است.




در تصوير ذيل با استفاده از برنامهCPU-Z 1.52.1 اطلاعات بدست آمده از پردازنده Core i9 را مشاهده مي نمائيد. اين برنامه به دليل جديد بودن پردازنده ، آن را گونه جديدي از Core i7 تلقي كرده است و آرم مشخصي را براي پردازنده در نظر نگرفته است. كه اين اشتباه اجتناب ناپذير است زيرا پردازنده Core i9 به صورت رسمي و قانوني ، عرضه تجاري نشده است و هنور مراحل آزمايشي را طي مي نمايد و طبيعي است كه عمل شناسايي نام تجاري پردازنده به صورت صحيح انجام نشود. . نام كد پردازنده (Gulftown) ،به درستي شناسايي شده است.ولت . اژ كاري پردازنده 1.204 ولت و فركانس كاري هر هسته 2.4GHzتشخيص داده شده است . در تصو.ر مشاهده مي شود كه اين پردازنده داراي 6 هسته بوده و به دليل پشتيباني از تكنولوژيHyper-Threading , 12 بنداجرايي (Thraed) را پشتيباني مي نمايد. .به بي.ان ديگر سيستم عامل 12 هسته منطقي را شناسايي مي نمايد (به طور مثال در Task Manager . سيستم عامل هاي Windows). البته بايد به اين نكته توجه نمود كه اين پردازنده اولين پردازنده 6 هسته اي نمي باشد. چراكه شركت AMD قبلا پردازنده هاي Opteron خود را با 6 هسته ارائه نموده است.


فناوري 32 نانو و پردازنده گرافيكي توكار



شركت اينتل با ارائه معماريWestmere و استفاده از فناوري 32 نانو , پردازنده گرافيكي را در كنار كنترل كننده حافظه در كنار die پردازنده بر روي يك Packacge قرار داده است. همانطوريكه در طرح ارائه شده توسط شركت اينتل مشاهده مي نمائيد , يك die مشتمل بر دو هسته 32 نانومتري Clarkdale در كنار يك die 45 نانومتري گرافيكي به همراه كنترل كننده حافظه بر روي يك Package قرار گرفته است . دو هسته 32 نانومتريClarkdale از تكنولوژيHyper-Threading پشتيباني نموده و اين امكان به سيستم عامل داده مي شود كه چهار پردازنده منطقي را شناسايي نمايد(به بيان ديگر توانايي پردازش موازي چهار Thread را داشته باشد).


طرح ادغامCPU و GPU در اصل متعلق به شركت AMD تحت نام Fusion مي باشد ولي شركت اينتل زودتر از رقيب ديرينه خود موفق به پياده سازي اين طرح شده است. مدل هاي 6xx و 6x1 پردازنده Core i5 در مشخصات فني مشابه بوده و فقط در چهار ويژگي با هم تفاوت دارند. هر دو پردازنده بر روي سوكت LGA1156 نصب شده و داراي 4 مگابايت حافظه نهان سطح سوم(L3) مي باشند. خصوصيات مشترك ديگر اين دو پردازنده عبارتند از :


.1 سوكت نصب LGA1156


.2 تكنولوژي Turbo Boost


.3حافظه نهانL3 به ظرفيت 4 مگابايت


.4 تكنولوژي Hyper Threading


.5 كنترل كننده حافظه توكار


.6 ارتباط با حافظه DDR3 به صورت دوكاناله با فركانس 1333MHz


.7هسته گرافيكي توكار


.8 تكنولوژي Virtualization

.9 مجموعه دستورات AES
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
كيس X3 GREEN

شرکت سیاره سبز "GREEN" در اواسط پاییز 1389 یک مدل کیس جدید با ویژگی های خاص به بازارعرضه خواهد نمود. نام کامل این کیس X gaming 3 خواهد بود که مختصرا به نام X3 شناخته خواهد شد. طبق اظهارات مدیر بخش تحقیق و توسعه GREEN ، طراحی پنل کیس X3 برای اولین بار و به صورت کامل در داخل ایران انجام شده وجهت ساخت قالب و تولید به کشور تایوان ارسال گردیده است.
bfcnquatw3zl5kh8h06h.jpg
hckxmduba9g551ndrc.jpg



ویژگی های اصلی کیس X3 گرین به شرح ذیل خواهد بود:
  • دارای پورت USB3.0 و کابل ارتباطی مخصوص
  • دارای چهار عدد فن 120mm کم صدا با نور قرمز (GLOBE FAN)
  • دارای یک عدد فن 200mm کم صدا با نور قرمز برروی کاور بغل (GLOBE FAN)
  • دارای طراحی اسکلت معکوس (نصب پاور در قسمت پایین کیس)
  • دارای قابلیت تنظیم دور دو عدد فن سقف به وسیله ولوم کنترل برروی پنل جلو
  • دارای ********** ضد غبار و قابل شستشو برای فن جلو
  • دارای ********** ضد غبار و قابل شستشو برای محفظه پشت پردازنده
  • دارای ********** ضد غبار و قابل شستشو برای فن های سقف (برای جلوگیری ازنفوذغباربه فضای داخلی درزمان خاموشی سیستم)
  • دارای ********** ضد غبار و قابل شستشو برای قسمت ورودی هوای پاور (پایین کیس)
  • دارای ********** ضد غبار و قابل شستشو برای محل نصب فن پایین کیس
  • دارای ********** ضد غبار در پشت کلیه صفحات مشبک پنل جلوی کیس
  • دارای قابلیت تنظیم کابل کشی داخلی از فضای پشت سینس مادربرد (Cable Management)
  • دارای ابزارآلات نصب آسان در کلیه محفظه های HDD, ODD, FDD با ترکیب رنگ جذاب
  • دارای بدنه داخلی آنتی استاتیک با رنگ مشکی (جنس ورق 0.7mm SECC )
  • دارای دریچه تامین هوا برای فضای پشت مادربرد در قسمت پردازنده با قابلیت نصب سریع CPU COOLER
  • دارای قابلیت پشتیبانی از سیستم های خنک کننده مایع (Water Cooling)
  • دارای قابلیت پشتیبانی از HDD در سایز 2.5"
  • دارای براکت های فنری در Expansion Slots با قابلیت جابجایی سریع و آسان
  • دارای پورتهای USB2.0 و HD/AC-97 Audio با دسترسی سریع و آسان در بالای پنل جلو
  • دارای قابلیت نصب یک عدد فن در قسمت پایین کیس (جهت ورودی هوای بیشتر)
  • دارای قابلیت نصب کارت گرافیک تا عمق 400mm در اسلات های PCI-E اولیه (مانند ATI HD5970 )
  • دارای قابلیت نصب تا سه عدد کارت گرافیک حرفه ای (مانند ATI HD5870, NVIDIA GTX480 )
  • دارای قابلیت نصب تا پنج عدد 5.25" ODD و پنج عدد 3.5" HDD و یک عدد 3.5" FDD و یک عدد 2.5" HDD
  • و...
k75xze05lc8up9f8x4b.jpg



اما نهایتا مهمترین و جذاب ترین ویژگی کیس X3 گرین ، قیمت آن است که این شرکت تلاش می کند تا با قیمت کمتر از 69 هزار تومان، این کیس را به دست مصرف کننده برساند.
 

arash3400

کنترل
2009-03-26
9,700
37,570
45
سلام به همه دوستان

اگر ممكنه يكم مطلب از تجهيزات شبكه با اطلاعات كامل بزاريد و كاربرد......
ضممنن اين كيس با اين همه تبليغ پاورش چند وات ؟؟؟؟
ممنون
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43

در این هفته نوسان کالاها تاثیر خودش رو از بازار خوبه هفته گذشته گرفته و بر طبق آمار بازار تمامی مانیتورهای شرکت سام سرویس و مادیران ( LG . samsung , AOC ) افزایشی بین 2 تا 8 درصدی رو داشته که در مقابل محصولاتی مثل هارد , رم , CPU کاهش قیمتشون کاملا مشهود بوده و بین 2 تا 6 درصد کاهش قیمت داشته اند . شرکتهایی مثل آواژنگ که محصولات گیگابایت رو گارانتی میکنن محصولات خودشون رو با افزایش تقریبا 2.5 درصدی وارد بازار کردن . محصولات گرین هم با کمبود در بازار مواجه شده ولی افزایشی در محصولات مشاهده نشده است .
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
ليست حدود قيمت برخي از پاورهاي موجود در بازار :
نام محصول
قیمت

POWER GREEN GP680R
432000 تومان

ENERMAX REVOLUTION85+ 1250
400000 تومان

POWER ZALMANZM1000-HP
335000 تومان

Corsair HX1000
315000 تومان

COOLERMASTER UCP 900W
265000 تومان

POWER GREENGP1000B-GOLD
240000 تومان

POWER ENERMAX Infinity 720W
237000 تومان

POWER GREEN GP1235B
209000 تومان

POWER ENERMAX LIBERTY 620W
195000 تومان

POWER ENERMAXECO80+620W
183500 تومان

POWER GREEN GP1035B
183000 تومان

COOLERMASTER M 700WSilent Pro
164000 تومان

POWER ENERMAX MODU82+ 525W
150000 تومان

POWER GREEN GP885B
148000 تومان

POWER ENERMAX LIBERTY 500W
138000 تومان

POWER ENERMAX PRO82+ 525W
138000 تومان

POWER ZALMAN ZM600ST
135000 تومان

POWER GREEN GP785B
133000 تومان

POWER ENERMAXECO80+500W
128500 تومان

COOLERMASTER M 500WSilent Pro
121000 تومان

POWER GREEN GP685B
115000 تومان

POWER ENERMAX LIBERTY 400W
107800 تومان

POWER ENERMAXPRO82+425W
107800 تومان

POWER ZALMAN ZM500ST
106000 تومان

POWER GREEN GP585B
97000 تومان

Memonex MOD EX Game 600W
84500 تومان

POWER GREEN 535B+
75000 تومان

POWER GREEN GP535A
60000 تومان

POWER GREEN GP530AB
58000 تومان

POWER ENERMAX TOMAHAWK 405W
57500 تومان

POWER GREEN GP435B
56000 تومان

Memonex Silent EX L.N 540W
55500 تومان

POWER GREEN GP485A
55000 تومان

POWER GREEN GP480A
53000 تومان

POWER COOLERMASTER 460WExtreme
51500 تومان

Memonex Silent EX L.N 480W
51000 تومان

POWER GREEN GP430A
43000 تومان

POWER COOLERMASTER 390WEXTREME
41500 تومان

Memonex Silent EX L.N 420W
38000 تومان

POWER GREEN GP280S
37000 تومان

POWER GREEN GP380A
36000 تومان

Memonex Silent EX L.N 370W
32000 تومان

POWER GREEN GP330A
31500 تومان

POWER VIERA 500W
12500 تومان
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
ليست حدود قيمت برخي از كارتهاي گرافيكي موجود در بازار :

نام محصول
قیمت

PNY Quadro FX4800
2500000 تومان

PNY Quadro FX3800
1600000 تومان

VGA ATI ASUS HD5970 2G
810000 تومان

SAPPHIRE HD5970 2GBGDDR5 OC
765000 تومان

VGA GALAXY GeForce GTX 480
605000 تومان

MSI GTX 295 1.792GB
576000 تومان

MSI.VGA.R5870-PM2D1G
515000 تومان

HIS HD5870 1GB
496000 تومان

SAPPHIRE HD5870 1GBGDDR5
465000 تومان

VGA GALAXY 470GTX
465000 تومان

MSI N285GTX-T2D1G
415000 تومان

VGA ATI ASUS HD5850 1G
398000 تومان

MSI N275GTXLightning
373000 تومان

SAPPHIRE HD5850 1GBGDDR5
345000 تومان

XFX HD 5850 1G DDR5
335000 تومان

Force3D HD5850 1GB
320000 تومان

SAPPHIRE HD5830 1GBGDDR5
295000 تومان

MSI HD4890 1GB OC
268000 تومان

HIS HD 4890 Fan TURBO 1GB
260000 تومان

ASUS EAH5770 CuCore 1GDDR5
240000 تومان

SAPPHIRE VAPOR-X HD5770 1G DR5
225000 تومان

HIS HD5770 1GB
215000 تومان

SAPPHIRE HD5770 1GBGDDR5
210000 تومان

MSI R5750-PM2D1G
200000 تومان

HIS HD 5750 ICQ 1GBDDR5
190000 تومان

MSI N250GTS Twin Frozr 1G
189000 تومان

HIS HD5750 1GB
185000 تومان

SAPPHIRE HD5750 1GBGDDR5
185000 تومان

GigabyteGV-N250ZL-1G
182000 تومان

MSI R5670-PMD1G
166000 تومان

HIS HD4850 1G
165000 تومان

VGA Zotac 250GTS 1GB
158000 تومان

HIS 5670 ICQ 1GBDDR5
155000 تومان

Gainward 250GTS 1GBDDR3
154000 تومان

MSI N9800GT-MD1G
145000 تومان

Gainward 250GTS 1GB DeepGreen
138000 تومان

XFX GT240 1GB DDR5
133000 تومان

Gainward 240GT 1GB DDR5GS
131000 تومان

MSI N240GT-MD1G
124000 تومان

HIS HD5570
115000 تومان

SAPPHIRE HD 5570 1GBDDR3
109000 تومان

HIS HD4670 iSilence
107000 تومان

SAPPHIRE HD 5550 1GBDDR2
103000 تومان

Gainward GT240 1GBDDR3
101000 تومان
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
دنیایی از امکانات در یک مادربرد کوچک - بررسی مادربرد GA-H55M-UD2H :
pix.gif

gigabyte_logo.jpg
مادربردهای سری H55 گیگابایت استاندارد جدیدی را در پیکره بندی مادربردهای چند رسانه ای تعریف کرده اند. این سری از مادربردها به گونه ای طراحی و تولید شده اند که مخصوص پخش انواع فیلم ها و ویدئوها با جدیدترین و با کیفیت ترین فرمت ها هستند. فن آوری های به کار رفته در H55ها یک سیستم چند رسانه ای مجهز را در اختیار کاربران قرار می دهند که در این زمینه، می تواند پاسخگوی تمامی نیازهای آنها باشد. از جمله قابلیت های مهم این مادربردها می توان به ارائه خروجی های DisplayPort، HDMI، DVI-D و D-Sub، پشتیبانی از پردازنده های Core i7، Core i5 و Core i3 سوکت LGA 1156 و صدای HD اشاره کرد. البته فن آوری های بسیار دیگری در مادربردهای سری H55 به کار رفته است که در ادامه به بررسی مختصری از آنها خواهیم پرداخت.
یکی از بهترین مدل های سری H55 گیگابایت، مادربرد GA-H55M-UD2H است. دلایل متعددی هم برای این امر وجود دارد که مهمترین آنها قابلیت های متعدد در کنار قیمت بسیار پایین آن است. این مادربرد ارزان ترین مدل از این سری به شمار می رود و شما می توانید تنها با پرداخت حدودا 120 هزار تومان یک مادربرد فوق العاده را خریداری کنید و از امکانات بسیار زیاد آن استفاده کرده و لذت ببرید. یکی از مهمترین ویژگی های این مادربرد قرار گرفتن پردازنده گرافیکی داخلی در چیپ ست است. از این رو تمامی پردازش های گرافیکی در داخل خود پردازنده صورت می گیرد و محدودیتی در ارسال و دریافت اطلاعات وجود ندارد. همین امر باعث می شود توانایی و کارایی گرافیکی سیستم تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا کند. همانطور که گفته شد، این مادربرد از پردازنده های Core i7، Corei5 و Core i3 پشتیبانی می کند، اما در انتخاب پردازنده دقت کنید.


حتما مدلی را انتخاب کنید که مجهز به پردازنده گرافیکی داخلی باشد و از این ویژگی پشتیبانی کند. چرا که در غیر این صورت شما بهترین و مهم ترین قابلیت این مادربرد را از دست خواهید داد. این مادربرد از چهار حافظه DDR3 به صورت دو کاناله تا ظرفیت 16 گیگابایت پشتیبانی می کند. اما یک نکته مهم را مورد توجه قرار دهید. اگر قصد دارید سیستم شما از حافظه های DDR3 2200MHz یا بیشتر پشتیبانی کند باید از پردازنده های Core i7 یا Core i5 استفاده کنید که گرافیک داخلی ندارند و در نتیجه به یک کارت گرافیکی جداگانه برای سیستم خود نیاز خواهید داشت. اما اگر از پردازنده های Core i5 و Core i3 مجهز به گرافیک داخلی استفاده کنید، سیستم شما حداکثر از حافظه های DDR3 1666MHz پشتیبانی می کند. حال انتخاب با شماست که بسته به نیازهای خود کدام یک از این گزینه ها را انتخاب کنید. دو اسلات توسعه PCI Express x16 این اجازه را به شما می دهد تا جدیدترین کارت های گرافیکی موجود در بازار را بر روی سیستم خود قرار داده و حتی به وسیله اتصال ATI CrossFireX آنها را به یکدیگر وصل کنید. مادربرد H55M-UD2H از ویژگی 3x USB Power و فن آوری های زیر مجموعه آن از جمله On/Off Charge پشتیبانی می کند. ویژگی 3x USB Power باعث می شود توان بیشتری به ابزار متصل شده به درگاه USB داده شود که در نتیجه سطح پایداری و سازگاری اتصال افزایش پیدا می کند. فن آوری On/Off Charge نیز مخصوص شارژ ابزارهای شرکت اپل مانند iPhone است. به واسطه این فن آوری سرعت شارژ تا چهار برابر افزایش پیدا می کند و حتی اگر سیستم خاموش شود نیز عملیات شارژ تا انتها ادامه پیدا کرده و قطع نخواهد شد. این مادربرد مجهز به فن آوری UD3 Classic است و از دو اونس مس در ساخت لایه های PCB آن استفاده شده است. این امر چند مزیت دارد که می توان به نصف شدن میزان مقاومت ظاهری، محافظت بیشتر در برابر تخلیه الکتریکی، اورکلاکینگ پایدارتر، مصرف بهینه تر انرژی، کار در دمای خنک تر و کاهش تداخلات الکترومغناطیسی اشاره کرد.


استفاده از خازن های جامد ساخت کشور ژاپن نیز باعث افزایش طول عمر مادربرد تا پنجاه هزار ساعت شده است. این مادربرد مجهز به فن آوری های جدید و انحصاری Cloud OC و Hotkey OC است. نرم افزارهایی که به وسیله آنها عمل اورکلاکینگ ساده تر و بسیار لذت بخش تر خواهد شد. به این ترتیب که شما می توانید تنظیمات سیستم خود را در پروفایل های مختلف ذخیره کنید و در مواقع مورد نیاز به صورت لحظه ای و فقط با فشار یک دکمه پروفایل مورد نظر خود را بارگذاری کنید. شما حتی می توانید از راه دور و به وسیله اینترنت یا اتصال بلوتوث وضعیت سیستم خود را مشاهده و بررسی کنید. از دیگر ویژگی های GA-H55M-UD2H می توان به ابزار مدیریت هوشمند سیستم Smart 6، بهینه ساز مصرف انرژی DES 2 و حفاظت از اطلاعات بایوس به وسیله فن آوری DualBIOS اشاره کرد. این مادربرد یک محصول سبز به شمار می رود و نشان جهانی ErP Lot 6 نیز مهر تاییدی بر این ویژگی است.
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
احتمال بالاي افزایش قیمت کالاها تا فردا * * * امروز چهارشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۸۹ * * *

بر طبق رسم بازار همیشه وقتی کالاها داره گرون میشه خیلی از اصلیهای بازار قیمت اعلام نمیکنن که الان این اتفاق افتاده و این دلیل میشه برای افزایش قیمت قطعات . بررسی های ما نشون میده افزایش قيمت مجدد دلار باعث این مسئله شده که تا فردا همه چیز مشخص خواهد شد .
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
افزايش قيمت قطعات :

همانطور که در اخبار هفته گذشته اعلام کردم قیمت قطعات کامپیوتر به دلیل افزایش قیمت درهم و دلار افزایشی بین 2 تا 8 درصد را در بازار داشته که باعث سردرگمی بازاریان و مشتریان شده است . شايعاتي نيز در مورد كالاهاي (gigabyte - samsung) دو شركت آواژنگ و سام الكترونيك شنيدم كه بعد از مطمئن شدن در مورد آنها به اطلاع دوستان خواهم رساند .:busted_red:
 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
یک ابر گرافیک واقعی - بررسی کارت گرافیک GV-N470SO-13I
pix.gif
gigabyte_logo.jpg

یکی از پرطرفدار ترین کارت های گرافیکی شرکت گیگابایت، کارت های سری SOC یا سوپر اورکلاک است. این شرکت نیز روز به روز گستره ی این سری از کارت های گرافیکی خود را افزایش داده و محصولات جدیدی را به آن اضافه می کند. جدیدترین کارت گرافیکی سری SOC تولید شده توسط این شرکت، کارت GV-N470SO-13I است. یکی از جدیدترین کارت های سری 400 انویدیا که حتی به صورت اورکلاک نشده هم یکی از قدرتمندترین کارت های موجود در بازار به شمار می رود. کارت GV-N470SO-13I یک محصول منحصر به فرد و بسیار قدرتمند به شمار می رود و از فن آوری های جدیدی در ساخت آن استفاده شده است.
اولین نکته ای که در مورد این کارت بسیار جلب توجه می کند میزان فرکانس کلاک هسته و حافظه آن است. GV-N470SO-13I با فرکانس کلاک هسته 700 مگاهرتز بالاترین میزان فرکانس کلاک هسته در بین تمامی کارت های GTX 470 موجود را دارد که یکی از مهمترین برتری های این محصول به شمار می رود. میزان فرکانس کلاک حافظه آن نیز برابر 3348 مگاهرتز است. پردازنده های گرافیکی به کار رفته در کارت های سری سوپر اورکلاک گیگابایت از یک صافی تحت عنوان GPU Gauntlet Sorting عبور می کنند که در طی این فرآیند، با کیفیت ترین GPUها برای استفاده در این سری از کارت ها انتخاب می شوند. این کارت همچنین مجهز به فن آوری Ultra Durable VGA + است. به واسطه این فن آوری جدید، علاوه بر به کار گیری دو انس مس در لایه PCB کارت، از قطعات جدیدی به نام Proadlizer به جای خازن استفاده شده است. تعداد 5+1 Proadlizer بر روی این کارت قرار گرفته است که توانایی انتقال توان آنها 1.6 برابر خازن های قدیمی است. این Proadlizerها که ساخت شرکت NEC هستند ظرفیتی معادل 5000uF با ESL و ESR بسیار پایین دارند. از این رو پنج برابر خازن های معمولی انرژی الکتریکی را در خود نگه می دارند و می توانند بدون هیچ مشکلی توان مورد نیاز قدرتمندترین پردازنده های گرافیکی را تامین کنند، حتی در زمان هایی که کارت در حال اورکلاک شدن است و بیشترین میزان بار کاری بر روی آن قرار می گیرد. همچنین این کارت مجهز به 14 فاز PWM برای تامین برق مورد نیاز است که دوازده تای آنها برای پردازنده گرافیکی و دوتای دیگر برای حافظه هستند. در حالی که کارت های گرافیکی GTX 470 معمولی مجهز به پنج فاز توان هستند. به همین جهت پایداری این کارت به خصوص در هنگام اورکلاک کردن بسیار بالا است. یک LED نمایشگر وضعیت قطعه نیز به کاربر کمک می کند تا از بار کاری فازهای توان و میزان مصرف انرژی کارت در هر لحظه اطلاع حاصل کند.


همانطور که می دانید با اورکلاک کردن یک قطعه، دمای آن بیش از حد معمول افزایش پیدا می کند و این سوال پیش می آید که چگونه می توان این حرارت را دفع کرد.
گیگابایت برای حل این مشکل فن آوری WINDFORCE 3X را طراحی کرده است که از سه فن و سه لوله مسی تشکیل شده است. این لوله های مسی که از مرغوب ترین آلیاژها ساخته شده اند، حرارت پردازنده گرافیکی را گرفته و به فن ها منتقل می کنند. طراحی سه فن موجود بر روی کارت به گونه ای انجام شده است که هیچ گونه آشفتگی در دفع حرارت توسط آنها به وجود نخواهد آمد. این طراحی منحصر به فرد که Anti-turbulence نام دارد باعث می شود فن ها در سه حالت موازی، متقارن و سه بعدی بچرخند، که این امر باعث افزایش بازده سیستم خنک کننده و دفع راحت تر گرما از سطح کارت می شود. یک نرم افزار انحصاری تحت عنوان OC Guru بر روی این کارت وجود دارد که میزان توان کارت را به صورت کاملا هوشمند کنترل می کند. به این ترتیب که کاربر سه پروفایل در اختیار دارد که در شرایط مختلف می تواند هرکدام از آنها را فعال کرده و از مزیت های آنها استفاده کند. این سه پروفایل عبارتند از OC (برای حالت اورکلاک)، Gaming (برای مواقع اجرای بازی های رایانه ای) و Green (برای صرفه جویی در مصرف انرژی). به این ترتیب کاربر می تواند بدون هیچ دردسری و فقط با یک کلیک بهترین بهره را از سیستم خود ببرد. به علاوه، نرم افزار Voltage Read Point نیز به اورکلاکرها کمک می کند که به راحتی و از طریق این نرم افزار ولتاژ کارت خود را تغییر داده و آن را اورکلاک کنند. بدون اینکه نیازی به تنظیم قظعات موجود بر روی PCB وجود داشته باشد. از دیگر ویژگی های GV-N470SO-13I می توان به طراحی 40 نانومتری پردازنده و حافظه GDDR5 اشاره کرد. به علاوه، این کارت به واسطه پشتیبانی از DirectX 11 و فن آوری های PhysX و CUDA توانایی پخش تصاویر HD با نهایت کیفیت را دارد. شایان ذکر است که این کارت نسبت به نمونه کارت های GTX 470 مرجع، 12 درصد کارایی بیشتر، 18 درصد دمای پایین تر و 17 درصد مصرف توان کمتر دارد.

 

cmn

کاربر
2010-07-25
59
78
43
براي دوستاني كه ميخوان بيشتر راجع به PCI Express :

PCI Express نسل بعدي درگاه كارت هاي گرافيكي:
تكنولوژيPC در 10 سال گذشته پيشرفت عظيمي داشته و برخي از اجزا آن اكنون نسبت به گذشته خود كاملا متحول شده است. گرافيك كامپيوتر از جمله بخشهاي PC* مي باشد كه در طي اين چند سال تغييرات عمده اي داشته است. گرافيك كامپيوتر در ابتدا براي انتقال اطلاعات از يك اسلات ISA* استفاده مي كرد كه اين اسلات متصل به باسي با نام باس ISA بود. اين باس داراي نرخ انتقال اطلاعات پاييني بود و علاوه بر داده هاي گرافيكي، داده هاي ديگري همانند داده هاي صوتي و اطلاعات مرتبط با هارد درايو و ديگر اجزا سيستم از آن عبور مي كرد. نرخ انتقال اطلاعات پايين اين باس سبب شد تا سازندگان باس PCI، *را جايگزين اين باس كنند. باس PCI داراي نرخ انتقال اطلاعات بيشتري نسبت به باس ISA بود ولي هم چنان براي ارسال اطلاعات گرافيكي از اين باس استفاده مي شد. با ظهور قطعات و وسايل پيشرفته تر از يك طرف و پيشرفت گرافيك كامپيوتر از طرفي ديگر، اين باس ديگر قادر به برطرف كردن نيازهاي كاربران كامپيوتر نبود. براي همين منظور اينتل باس جديدي را طراحي كرد. توسط اين باس داده هاي گرافيكي بطور مستقل به پل شمالي فرستاده مي شوند و به غير از داده هاي گرافيكي هيچ گونه داده ديگري از آن عبور نمي كند. اين باس و نيز درگاهي كه به آن متصل است AGP نام دارد.
مادربردهاي پيشرفته امروزي داراي پهناي باند باس PCI در حدود 133 مگابايت بر ثانيه مي باشند كه بين همه اسلات هاي PCI سيستم تقسيم مي شود. اين موضوع يك تنگنا به حساب مي آيد زيرا پهناي باند 133 مگابايت بر ثانيه كه براي دستگاه ها و وسايل جانبي اين روزها خيلي اندك است بين همه وسايل متصل به اين باس تقسيم مي شود. در سيستم هايي كه ازگذرگاه PCI براي انتقال اطلاعات گرافيكي استفاده مي شود اجزا سريع تري همانند هارد درايوها،USB و Gigabit Ethernet براي انتقال اطلاعات نيز از اين باس استفاده مي كنند حال زماني كه چندين وسيله سعي به ارسال اطلاعات بطور همزمان از اين باس داشته باشند هر وسيله مسير و پهناي باند مورد نياز را براي خود معين مي كند. البته در برخي از چيپ ست هاي مدرن امروزي بعضي از اين وسايل ديگر به باسPCI متصل نمي شوند. براي مثال رابط CSA كمپاني اينتل كه در چيپستهايi875P به كار رفته است سبب شده Gigabit Ethernet ديگر از اين باس استفاده نكند. باس AGP در نيمه سال 1995 براي كارت هاي گرافيكي معرفي شد و اكنون پهناي باندي برابر با 2 گيگابايت بر ثانيه را در بالاترين نسخه (AGP 8X) فراهم مي كند كه اين پهناي باند بالا براي كاربردهاي گرافيكي آينده نيز كافي خواهد بود.

PCI Express:
باس جديدي كه قرار است در آينده جايگزين هر دو باس PCI و AGP شود باسPCI Express نام دارد. اساس طراحي معماريPCI Express بطور كلي با باس PCI تفاوت دارد. PCI Express از طرح انتقال اطلاعات سريال استفاده مي كند و بنابراين در فركانس هاي بالاتري مي تواند كار كند و نيز نرخ انتقال اطلاعات قابل دسترس بطور همزمان در هر دو جهت (ارسال و دريافت داده ها) يكسان است. اسلاتهاي PCI Express به صورت كانال هايي (يا مسيرهاي) با نامهاي 1x تا 16x* بستگي به ميزان پهناي باند شناخته مي شود.
pci_express_21.jpg
اسلاتPCI Express براي مادربردهاي كه در آينده توليد خواهند شد اسلاتPCI Express 1x خواهد بود اين اسلات در حقيقت جايگزين اسلات PCI حال حاضر خواهد شد. 1x به معني اين است كه اسلاتPCI Express داراي يك مسير مي باشد و پهناي باند 250 مگابايت بر ثانيه (500 مگابايت بر ثانيه در هر دو جهت، حالت Full Duplex) را فراهم مي كند كه اين ميزان تقريبا 2 برابر پهناي باند باس PCI مي باشد. در اين روش وسايل براي بدست آوردن پهناي باند بيشتر با يكديگر رقابت نخواهند كرد به طوري كه هر اسلات بطور مستقل داراي پهناي باند 250 مگابايت بر ثانيه براي خودش است. كارت هاي گرافيكي از اسلات x16 PCI Express استفاده خواهند كرد كه اين موضوع بدين معني است كه از 16 مسير براي ارسال داده هاي گرافيكي استفاده خواهد شد كه در نتيجه پهناي باند برابر با 4 گيگابايت بر ثانيه در هر جهت (مجموعا 8 گيگابايت بر ثانيه در 2 جهت) خواهد شد كه اين ميزان تقريبا 2 برابر ميزان پهناي باند AGP 8x مي باشد. اين پهناي باند بالا براي بازي ها و برنامه هاي امروزي هيچ گونه افزايش كارايي را به همراه نخواهد داشت همان طور كه در حال حاضر هيچ گونه اختلاف كارايي بينAGP4x وAGP8x نيز وجود ندارد. اين حقيقت در ادامه مقاله با ارائه آزمايشاتي نمايش داده شده است. در ادامه شكلي قرار گرفته و معماري انتقال اطلاعاتPCI Express را نمايش مي دهد.
pci_express_20.jpg
براي آزمايش اختلاف كارايي بين AGP4x وAGP8x سايت Tomshardware از مادربرد گيگابايت با نام GA-8IG1000 Pro (چيپست865G) همراه با 1024 مگابايتRAM و پردازنده Pentium4 3.2 GHZ استفاده كرده است. بايوس اين مادربرد به كاربر امكان مي دهد كه توسط گزينه اي سرعت AGP (AGP 4x ياAGP 8x) را تنظيم كند.
pci_express_07.jpg
براي اين آزمايش از كارت گراcفيكيRadeon 9800XT وGeForce FX 5950 Ultra با 256 مگابايت حافظه وGeForce FX 5700 Ultra* با 128 مگابايت حافظه استفاده شده است. در اين سري از ازمايشات كارتها يكبار در وضعيتAGP 4x و يكبار ديگر باAGP 8x تست شده اند. هر ازمايش در دو رزوليشن1024 * 768 و 1600 * 1200 تست شده است. اين ازمايشات شامل اجراي چند بازي ميباشد. اين بازيها جزو برترين بازيهاي كامپيوتري محسوب ميشوند و همه انها در وضعيت بهترين كيفيت تصوير اجرا شده است و نيز از تمامي خصوصيات ويژه گرافيكي همانندAnti-Aliasing، Anistropic و .... استفاده شده است. در ادامه اين مقاله نتايج اين ازمايشات ارائه شده است و نيز در ادامه هر ازمليش تو ضيحاتي ارائه شده است.


آزمايشات:

بازيCall Of Duty :
در اين بازي از بالاترين وضعيت كيفيت قابل دسترس در بازي استفاده شده است. در اين بازي هيچ گونه تفاوت كارايي بين AGP 4x و AGP 8x در هر دو رزوليشن 1024*768 و 1600*1200 وجود ندارد.
pci_express_19.jpg
آزمايش بعدي اجراي همين بازي مي باشد كه امكانات Anisotropic ******ing 8x و FSAA 4x* در آن فعال شده است. اين پيكربندي نيازمند حافظه بيشتري است اما همواره GeForce FX5700 Ultra *با 128 مگابايت حافظه داراي هيچ گونه تفاوت كارايي بين AGP 8x وAGP 4x نمي باشد. در اين آزمايشRadeon 9800 XT* در رزوليشن 1600*1200 قادر به نمايش هيچ گونه تصويري نبوده است.
pci_express_18.jpg
آزمايشHalo
آزمايش بعد اجراي بازي Halo مي باشد. در اين آزمايش تفاوت كارايي بين AGP 4x وAGP 8x در كارت Radeon 9800 XT* در رزوليشن1024*768 تقريبا 5 فريم در ثانيه است. در حالي كه زماني كه رزوليشن افزايش يافته اين اختلاف به 1 فريم در ثانيه رسيده است و در كارتهاي سري NVIDIA* هيچ گونه تفاوتي كارايي وجود نداشته است. البته اختلاف 5 فريم در ثانيه به هيچ عنوان قابل مشاهده نيست.
pci_express_17.jpg
آزمايشAquamark
اين آزمايش از چندين سايه زن و اشكال هندسي استفاده مي كند. در اين آزمايش اختلاف كارايي ناچيزي بينAGP4x و AGP 8X* وجود دارد كه براحتي مي توان از اين اختلاف صرف نظر كرد زيرا به قدري ناچيز است كه اصلا در نمايش تصاوير ديده نخواهد شد.
pci_express_16.jpg
زماني كه از خصوصياتAnisotropic 8x و FSAA 4x استفاده شده هچ گونه اختلاف كارايي وجود نداشته است.
pci_express_15.jpg


pci_express_14.jpg

پل HSI در كارتهاي سريGeForce PCX شركت NVIDIA
pci_express_13.jpg

كارتGeForce PCX از شركت
مشكلات و معايبNVIDIA HIS Bridge:
زماني كه از يك پل PCIe به AGP*استفاده مي شود برخي از مشكلات بوجود آيد كه از مهم ترين اين مشكلات مي توان به مسئله مربوط به پهناي باند اندك رابط بين چيپ HSI و پردازنده گرافيكي (رابطAGP) اشاره كرد. زماني كه از يك درخواست با پهناي باند كافي استفاده مي شود رابط AGP به يك تنگنا تبديل مي شود. بواسطه برخي از طراحي هاي اضافي بر روي مدار بردهاNVIDIA توانسته پهناي باند رابطAGP را تا AGP 12x (3.1 Gb/S) براي مدلهاي سطح پايين PCX و AGP 16x (4.2GB/s) براي مدل هاي حرفه ايPCX افزايش دهد.
pci_express_12.jpg

دياگرام معماري HSI NVIDIA كه در كارت هاي سري GeForce PCX اين شركت استفاده شده است.

اين پل همچنين داراي مشكل ديگري نيز مي باشد كه باعث ايجاد تاخير مي شود. سيگنال هايي كه ب HSI ارسال مي شوند بايد ترجمه شوند و بطور قطع ترجمه اين سيگنال ها زماني را صرف مي كند و در نتيجه باعث كاهش كارايي مي شود. در زير دياگرام عملكرد HSI قرار گرفته است:
pci_express_11.jpg
آيندهPCI Express وAGP:
اولين كارت PCI Express حقيقي در تابستان آينده توليد خواهد شد و اينكه چراNVIDIA در حال حاضر تلاش مي كند با پل HSI كارت هاي PCI Express را توليد كند در حالي كه نسل بعدي كارت هاي اين شركت از PCI Express پشتيباني مي كند سؤالي است كه در ادامه در مورد آن توضيحاتي را ارائه مي كنيم:
اولا با اين كارNVIDIA خواهد توانست نظر تعداد مصرف كنندگان كمي كه در اين روزها قصد دارند از كارت هايPCI Express استفاده كنند را به خود جلب مي كند و مي تواند محصولات متنوعي براي كاربران متوسط و حرفه اي توليد كند. دوما با اين كار NVIDIA هر دو بازار محصولات AGP وPCI Express را در دست خواهد گرفت. در حقيقت NVIDIA با معرفي يك چيپ گرافيكي مي تواند دو محصول بر پايه PCI Express وAGP توليد كند و در نتيجه كاربران حال حاضر كامپيوترها را براي خريد يك كارت گرافيكي جديدتر مجبور به تعويض مادربرد، RAM و پرازنده خود نمي كند.
در آينده سازندگان چيپ هاي گرافيكي دو راه در پيش روي خود دارند:
راه حل اول اين است كه براي هر محصول خود دو نوع چيپ توليد كنند. يك نسخه با پشتيباني ازPCI Express و يك نسخه ديگر با پشتيباني ازAGP كه در اين صورت ساخت 2 چيپ متفاوت باعث افزايش هزينه ها خواهد شد.
راه حل دوم اين است كه مانندNVIDIA از يك پل براي تبديل باس AGP به PCI Express استفاده كنند. مسلما راه حل NVIDIA خيلي مقرون به صرفه تر بنظر مي رسد زيرا استفاده از پل HSI مسلما از ساخت يك چيپ ديگر براي پشتيباني از PCI Express ارزان تر است. لازم به ذكر است كه اين چيپ قادر است در هر دو جهت يعني تبديلAGP به PCI Express وPCI Express بهAGP عمل كند. بطور قطعATI نيز در آينده از اين استراتژي براي تبديل اين 2 باس به يكديگر استفاده خواهد كرد. چيپ پل ATI فقط در يك جهت نياز به ترجمه دارد (PCI Express بهAGP) و اين چيپ مي تواند در درون خود هسته گرافيكي مجتمع شود. اين پلها در هر دو كارتNVIDIA و ATI به دليل تعداد ترانزيستور زيادي كه داخل آنها است حرارت زيادي توليد مي كنند. بنابراين هر دو كمپاني ATI وNVIDIA براي خنك سازي پل هايشان از Heatsink استفاده خواهند كرد. لازم به ذكر است كه تا زماني كه باس PCI Express* به عنوان يك باس عمومي مطرح شود و اكثريت مادربردها از آن پشتيباني كنند مي توان از اين پل ها بر روي كارت هاي گرافيكي استفاده كرد.


امكانات PCI Express:
توسط اين تكنولوژي سازندگان برد قادر هستند كه از 2 اسلاتPCI Express 16x استفاده كنند در نتيجه مي توان تصوير و يا توسط امكانات 2 مانيتوري كارت هاي گرافيك 4 تصوير را به صورت همزمان مشاهده كرد. بطور قطع با اين پيكربندي اگر داريور كارت ها قابليت تقسيم هوشمند كار بين دو كارت را داشته باشند مي توان كارايي 3D را افزايش داد. تصاوير ارائه شده بوسيله كارت دوم به يك مسير انحرافي از ميان حافظه سيستم قبل از اينكه نمايش داده شوند، نياز خواهد داشت. علاوه بر مدارات داخلي مادربرد، برخي از سازندگان نيز كارت هايي را توليد خواهند كرد كه توسط يك رابط به همديگر متصل مي شوند و در نتيجه بار گرافيكي را بين خود تقسيم مي كنند. در حال حاضر كمپاني Voodoo كارتي مبتني بر اين تكنولوژي را معرفي كرده است.
pci_express_10.jpg

pci_express_09.jpg

در نمايشگاه IDF اينتل تازه ترين چيپست خود كه از PCI Express پشتيباني مي كند را معرفي كرد. اين چيپ ست با استفاده از پل شمالي خود يك اسلات PCI Express x16 را براي درگاه گرافيكي و با استفاده از پل جنوبي خود 4 اسلاتPCI Express x1 براي كارتهاي جانبي ارائه مي كند. اسلاتهاي 12x وPCI Express 8x براي مادربردهاي سرور به كار گرفته خواهد شد. اندازه طولي اسلاتهاي PCI Express با گذشته متفاوت مي باشد و بستگي به تعداد مسيرها از آنها استفاده مي شود. با توجه به آنچه كه در بالا گفته شد پل شمالي مي تواند از 2 اسلات PCI Express x16 استفاده كند كه در اين صورت پهناي باند هر اسلات به x8 كاهش پيدا خواهد كرد كه اين پهناي باند معادل باAGP 8x خواهد بود. اسلاتPCI Express x16 داراي يك برجستگي داخل شكاف مي باشد كه از نصب ناصحيح كارت ها درداخل شكاف جلوگيري مي كند. اين اسلات داراي ويژگي برجسته ديگري نيز مي باشد. در اين اسلات كارت هايPCI Express 1x نيز نصب خواهد شد و در نتيجه با پهناي باند كارت هاي1x عمل خواهد كرد. در ادامه تصويري از اين 2 اسلات قرار گرفته است. با مشاهده اين تصوير به راحتي مي توان پي برد كه كارتهايPCI Express x1 در اسلات هاي x16 قابل نصب هستند.
pci_express_08.jpg
نتيجه گيري:
اين باس جديد همانند اكثر تكنولوژي ها در زمان ظهور خود شايد هيچ گونه بهبود كارايي از خود نمايش نگذارد و با گذشت زمان بطور يقين ارزشمند خواهد شد. در زماني كه باس AGP معرفي شد هيچ گونه افزايش كارايي را گرافيك كامپيوتر شاهد نبوديم ولي با گذشت زمان و ظهور بازي هاي 3D* پيشرفته اين باس ارزش پيدا كرد و اكنون بجاي رسيده ايم كه بدون اين باس هيچ گاه نمي توان يك بازي 3D را بطور طبيعي اجرا كرد. از زماني كه باس AGP معرفي شد تا كنون اين باس در چندين نسخه معرفي شده كه با معرفي هر نسخه جديدتر اين باس داراي پهناي باند بيشتري شده است و اكنون در نسخه آخر خود يعني AGP 8x اين باس داراي پهناي باند2.1 GB/s مي باشد كه بيش از نياز مصارف امروزي محسوب مي شود. باس PCI Express نيز در حال حاضر در ابتداي راه است و تا به عنوان يك باس عمومي در تمامي مادربردها كار گرفته شود مدت زمان طولاني را طي خواهد كرد در طي اين زمان بطور قطع نرم افزارهاي گرافيكي و بازي ها نيز پيشرفت خواهند كرد و احتياج به پهناي باند بيش از2.1 گيگابايت بر ثانيه خواهند داشت. البته در حال حاضر كارت هاي گرافيكي كه قابليت Edit كردن تصاوير ويدئويي را نيز دارند به پهناي باند2.1 GB/s نياز خواهند داشت. البته فقط پهناي باند تعيين كننده كارايي يك تكنولوژي جديد نمي باشد و بايد به موارد ديگري نيز توجه كرد. PCI Express علاوه بر پهناي باند بالاتر نسبت بهAGP 8x از تكنولوژي هاي كارآمدتري نيز استفاده مي كند. اين باس جديد داراي نحوه ارسال اطلاعات به صورت سري مي باشد و قادر است در فركانس هاي بالاتر نيز عمل كند. بطور كلي بايد گفت درگاهPCI Express 16x تكنولوژي انقلابي براي گرافيك كامپيوتر خواهد بود.
 
بالا